Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Vuoden koru 2022 -finalistit on julkaistu

Vihdoin odotus on ohi! Vuoden 2022 kymmenen finalistia on julkaistu. Suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista esiintuova Vuoden koru -kilpailu avataan Lempäälän Ideaparkin näyttelyllä, jossa korut ovat nähtävillä yleisölle. Samalla yleisön vaikuttamisen mahdollisuus starttaa, sillä voittaja valitaan yleisöäänin. Tänä vuonna kilpailutöissä korostuu materiaaleina kivet ja helmet. Saamme nauttia myös tekniikoiden kirjosta, joiden avulla Suomessa tehdään monipuolisia koruja. Kilpailussa on tänä vuonna yleisölle myös uutta koettavaa: uutuutena yleisö pääsee kokemaan korut myös sovittamalla niitä päälleen virtuaalisesti.

Vuoden koru -finalistikoruissa helmiä ja kiviä sekä uudenlaisia tekniikoita

Kilpailun tarkoituksena on lisätä tietoisuutta kotimaisen korutarjonnan monipuolisuudesta, kannustaa muotoilijoita uusiutumiseen ja luovuuteen sekä edistää alan taloudellisia menestymisen mahdollisuuksia. Kilpailussa valokeilaan pääsevät myös näyttävät, rohkeat ja erikoisemmat korut, joiden muotokielessä on vetovoimaa ja koruista välittyy korumuotoilijan vahva oma visio. Kilpailu järjestetään arvovaltaisten asiantuntijoiden, Suomen Kultaseppien Liiton ja Suomen Kello- ja korumuseon, kanssa.

Nyt neljättä kertaa järjestettävän Vuoden koru -kilpailun ehdokastöitä haettiin avoimella haulla, joiden joukosta esiraati valitsi 10 finalistikorusarjaa. Esiraatiin kuuluivat toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), museonjohtaja Essi Pullinen (Suomen Kello- ja korumuseo), Vuoden koru 2019 -voittaja Mari Ruohomäki (Bu.ké), floristi Riikka Valkeamäki (Kukkahuone Rönsy) ja Vuoden koru -kilpailun perustaja ja tuottaja Johanna Lundán (Jules & Beryl Oy). Esiraati kiitteli, että korujen rohkeutta ei oltu turhaan ujosteltu. Kilpailutöiden tekniikat ja muunneltavat käyttötavat herättivät raadissa ihastunutta hämmästelyä.

Tänä vuonna kilpailukoruissa nähdään esimerkiksi täysin uudenlainen hopeantyöstötapa sekä erikoisia mestariluokan kivenistutustekniikoita. Myös korujen pintaviimeistelyissä tarjotaan yleisölle laaja kirjo ihasteltavaa. Mielenkiintoisia finalistikorujen materiaaleja ovat myös luonnonkivet ja makeanveden helmet sekä meripihka.

Vuoden koru 2022 -finalistit

ATOMI II, Susana Corneh (Vantaa)
CHAMPAGNE, Anastasia Filatova (Hanko)
JYVÄ, Petri Eklöf (Helsinki/Porvoo)
LIGHT ALWAYS WINS, Hanna Korhonen (Kuopio)
LOVI, Jenni Rutonen (Kuopio)
MUOTO, Reetta Tuohi (Tampere)
POLKUJA, Mari Syrén (Pori)
PORTTI 22, Meira Rauta (Helsinki)
VÄREILYÄ, Kati Ahola ja Markku Lehto (Kråkö, Porvoo)
WIRE, Olga Schulman (Kouvola)

Vuoden koru 2022 -finalistikorut edustavat monipuolisesti alan kotimaista osaamista ja eri tekniikoita.

Kilpailukierros avataan Ideapark Lempäälän näyttelyllä

Kymmenen Vuoden koru- kilpailun finalistityötä ovat nähtävissä 6.11.2021 alkaen kauppa- ja elämyskeskus Ideapark Lempäälän keskusaukiolla avautuvassa Vuoden koru -näyttelyssä. Näyttely on avoinna 21.11.2021 asti.

“Uudenlainen yhteistyömuoto tuo korut keskelle ihmisten arkea sekä helposti nähtäville ja saavutettavaksi.”

Näyttely rantautuu Ideaparkkiin nyt toista kertaa. ”Ideaparkin vetovoima on korumuotoilijoille suuri etu.  Uudenlainen yhteistyömuoto tuoda korut keskelle ihmisten arkea, helposti nähtäville ja saavutettavaksi, on tilaisuus esitellä kotimaisia koruja ja korualaa entistä laajemmalle yleisölle.”, kiittelee kilpailun tuottaja Johanna Lundán Ideaparkia positiivisesta suhtautumisesta yhteistyön jatkamiseen.

Korukokemuksia digitaalisesti ja virtuaalisesti

Korusarjat on julkaistu nyt kilpailun nettisivuilla valokuvan kera. Ennen marraskuun loppua, kuhunkin korusarjaan ja tekijään tutustutaan vielä tarkemmin muuan muassa artikkelien kautta. Kilpailun verkkosivuilla yleisöllä on monipuoliset mahdollisuudet tutustua kotimaisen korumuotoilualan osaamiseen sekä tutustua lisää muun muassa korujen erilaisiin valmistustekniikkoihin, materiaaleihin ja pintaviimeistelyihin.

Tämän vuoden uutuutena yleisöllä on mahdollisuus nähdä itsensä finalistikorut päällä, sillä koruja pääsee sovittamaan virtuaalisesti tietokoneen tai kännykän kameran avulla verkkosivustollamme. Tuomme Suomeen ensimmäisten joukossa korujen virtuaalisen sovituksen. Sovittaessa itsestään voi myös napata valokuvan muistoksi. Tarjoamme myös vaivattoman kanavan ostaa koruja, sillä pian löydät finaalista tuttuja koruja myös verkkokauppamme puolelta.

Yleisön äänin valittava voittaja palkitaan Tampereen Häämessuilla helmikuussa 2022

Kotimaisten korujen kilpailun voittajaksi valitaan yleisön suosikki. Äänestys tapahtuu verkossa www.vuodenkoru.fi.  Äänestyksen yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus myös kommentoida, miksi juuri kyseinen korusarja puhutteli äänestämään. ”Viime vuonna saimme ihania viestejä äänestäjiltä. Oli mielenkiintoista lukea, kuinka kukin löysi oman suosikkinsa ja minkälaisia ajatuksia sekä tunnelmia korut heissä herättivät. Toivomme, että yleisö jättää myös nyt terveisensä äänestämänsä korusarjan suunnittelijalle.”, kannustaa kilpailun tuottaja.

Äänestäneiden kesken arvotaan lisäksi upea säihkyvä palkinto: Kilpailussa yleisöäänen antaneilla ja yhteistietonsa jättäneillä on mahdollisuus voittaa Namu Jewelleryn lahjoittama montalainen vastuullisesti tuotettu safiiri. Safiirin arvo on noin 300 euroa.

Kilpailu huipentuu Tampereen Häämessuilla 6.2.2022 Vuoden korun julkistamiseen ja palkitsemistilaisuuteen. Eniten ääniä saanut korusarja palkitaan Vuoden koru 2022 – voittajana. Alusta asti kumppanina mukana olleen Tampereen Häämessujen kanssa yhteistyötä on vahvistettu ja kotimaiset korut tulevat olemaan esillä entistä näyttävämmin osana messuja ja ohjelmaa. Vuoden koru -osastolla ovat finalistikorujen lisäksi nähtäville myös suunnittelijat esittelemässä laajemmin omaa osaamistaan.

Vuoden koru -kilpailun voittaja saa palkinnoksi 2000 euron arvoisen media- ja sisällöntuotantopaketin. Lisäksi kilpailun voittajan korusarja nähdään uudistuvan Suomen Kello- ja korumuseon näyttelyssä vuoden 2022 aikana.

LISÄTIEDOT kilpailusta: Johanna Lundán, Kilpailun tuottaja, johanna@julesandberyl.fi, 040 5380 433

VUODEN KORU -KILPAILUN tavoitteena on lisätä tietoisuutta kotimaisen korutarjonnan monipuolisuudesta, kannustaa muotoilijoita uusiutumiseen ja luovuuteen sekä edistää alan taloudellisia menestymisen mahdollisuuksia. Kilpailussa esiin pääsevät myös näyttävät, rohkeat ja erikoisemmat korut, jotka puhuttelevat taidokkaalla muotokielellään ja tekevät säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Voittoa tavoittelemattomassa kilpailussa koruja katsotaan kultaseppäkulttuurin silmin. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Suomen Kultaseppien Liiton ja Suomen Kello- ja korumuseon kanssa.

Kilpailu järjestettiin vuosina 2018-2019 kutsukilpailuna Tyyliniekka -lifestylemediassa. Kilpailu siirtyi 2020 Jules & Berylin vastattavaksi. Kilpailun äiti on Johanna Lundán, joka toimii myös kilpailun tuottajana. Nyt kilpailutöitä haettiin toista kertaa avoimella haulla.

Picture of Toimitus

Toimitus