Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

Vuoden koru Jules & Beryl logo

Vuoden koru -kilpailu tuo esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisää tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa etsitään korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailu järjestetään nyt viidettä kertaa.

Vuoden koru

Vuoden koru 2023 -kilpailun finalistiT on julkaistu!

Näe korut Suomen Kello- ja korumuseo Kruunuun näyttelyssä 30.11.2022-22.1.2023.
Kilpailu huipentuu Tampereen Häämessuille ensi vuoden helmikuussa, jolloin Vuoden koru 2023 palkitaan 5.2.2023.

Vuoden koru -kilpailu nostaa esiin kotimaista korualan osaamista

Vuoden koru -kilpailun tarkoituksena on tuoda näkyväksi upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisätä tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa esiin pääsevät myös näyttävät, rohkeat ja erikoisemmat korut, jotka puhuttelevat taidokkaalla muotokielellään ja tekevät säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailussa koruja katsotaan kultaseppäkulttuurin silmin ja kilpailu on keskittynyt arvokoruihin. Tärkeässä osassa kilpailua on korujen käytettävyys sekä yhdistäminen tyyliin ja pukeutumiseen. Voittoatavoittelematon kilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Kultaseppien Liiton ja Suomen Kello- ja korumuseon kanssa.

Finalistit 2023

Karppi

Carina blomqvist

Karppi on tarina vastoinkäymisten voittamisesta, päättäväisyydestä ja pyrkimystä tehdä parhaansa. Synkän maailman ympäröimänä riipuksen kaksi kalaa tukevat toisiaan. Carinan fantasiamaailmassa 3D-mallintamisen avulla sadut muuttuvat yksityiskohtaisiksi ja kolmiulotteisiksi Karppi-koruiksi. Hopeasta valmistetussa korusarjassa on riipus sekä uniikkikoruja.

Kukkii

mari syrén

Kukkii-korut ovat oodi kesän värikkyydelle ja lapsuuden kukkaniityille. Marin hopealankatekniikkaa hyödyntävän korusarjan ominainen ilme luodaan hopean peilaavilla pinnoilla ja hologrammisävyisillä kristalleilla, jotka luovat sinisten ja violettien sävyjen hehkua. Korusarja koostuu muunneltavista korvakoruista, kaulakoruista ja näyttävästä sormuksesta.

LACE Collection

anni kaita-aho

Lace Collection-korut ovat syntyneet Rauman pitsiperinteistä siirtäen pitsin moderniin korumuotoiluun raikkaasti. Anni halusi suunnittelussa tuoda jotain uutta romanttisena ja perinteisenä pidetyn pitsiaiheen ympärille. Pinnan yksityiskohtainen pitsikuviointi luo koruihin myös herkkyyttä. Hopeasta valmistettu Lace-korusarja tarjoaa erityisesti korvakorujen ystäville herkuteltavaa, mutta pitää sisällään myös riipuksen ja sormuksia.

Linnunradan laitamilla

pirjo lakkapää

Linnunradan Laitamilla on syntynyt valtavasta kauneuden kaipuusta, juhlahumun halusta ja ikävästä ihmisten luo. Korusarja kertoo erilaisuuden kauneudesta, yksilöiden sulasta sovusta ja ristiriidasta niiden välillä. Korut ovat kullattua hopeaa. Värikkäät jalokiviosat ovat irrotettavat riipuksessa ja korvakoruissa. Pirjon korusarjasta löytyy myös näyttävä sormus.

Mea Era

kaisu tullinen

Mea Era -korut vievät aikamatkalle menneisiin tyylisuuntiin art deco-tunnelmiin. Hopeakoruissa huomiota herättävät niihin käytettyjen tekniikkojen yhdistelmä: emalointi ja kuutiollisten zirkonioiden istutukset. Koruillaan Kaisu haluaa välittää arvokkuuden tuntua sekä ylellisyyttä: klassinen smaragdinvihreä emaloinnin sävy huokuu eleganttiutta. Sarjaan kuuluu kahdet erilaiset korvakorut ja sormus.

Pitsi

seppo vainikainen

Pitsi-koruilla Seppo halusi edistää kansallispukuperinteen säilyttämistä luomalla uuden tavan kantaa mukanaan kansallispukujen henkeä modernisti. Korujen värikkyys syntyy läpikuultavan ikkunaemaloinnin avulla ja lisäksi koruissa on äänielementtinä hapsujen heleä helinä. Hopeakoruissa yhdistyy 3D-mallintaminen käsityöhön. Mallistossa on erilaisia korvakoruja, riipus ja kaulakääty. 

Riite

virve inget

Riite-koruissa inspiraatio tulee syksyisen ja keväisen jään kauneudesta ja sen äänistä. Voit tuntea pakkasen nipistävän nenää ja kuulla rikkoutuvan jään ritinän. Korujen pinta muistuttaa rosoista jäätä luoden erilaisia valon heijastuksia. Virven korusarjassa on myös unisex- ja miesten koruja. Hopeakorujen valikoimaan kuuluu muun muassa erilaisia riipuksia ja kaulakoruja, sormuksia, korvakoruja sekä solmionpidike ja kalvosinnapit.

Rokama

silja kivioja

Rokama-korujen elävissä pinnoissa rouheus ja kallioiden jykevyys vievät metsään ja pystyt jopa aistimaan sammaleen ja puiden tuoksun. Rokama on konstailematonta suomalaisuuden ydintä, jossa rosot ja epätäydellisyys tekevät meistä täydellisiä juuri sellaisina kuin olemme. Siljan hopeisten korujen sarjaan kuuluu kaulakääty, riipus ja kolmet erikokoiset korvakorut.

Rosa

hanna mangström

Rosa-koruissa puhkeaa kukkaan Hannalle tärkeä ruusu mummolan pihalta. Kukka-aihe on tuotu nykypäivän raikkaalla ja graafisella otteella. Hopeakorujen yllättävänä yksityiskohtana paljastuu kiiltävän pinnan vastakohtana sisäpintojen viilatut viimeistelyt. Rosa-mallistoon kuuluu iso kaulakoru nahkanyöreillä, riipus ja korvakorut.

Valo

Anne POlttila

Valo on korusarja, joka saa näkyä ja tulla nähdyksi. Anne on luonut korut päättäväisesti ja rohkeasti isokokoisiksi tuoden vahvaa voimaa käyttäjälleen. Korujen muotokieli on klassisen minimalistinen. Valo leikkii mattamaisella kaarretulla hopean pinnalla. Korut on valmistettu kokonaan käsityönä. Korusarjaan kuuluu sormuksia, korvakorut, rannekoru ja riipus.

Seuraa kilpailua myös sosiaalisen median kanavissamme

ÄÄNESTYS
Äänestä ja osallistut arvontaan!

Äänestäneiden kesken arvotaan montanalainen vastuullisesti tuotettu vihreäsävyinen safiiri,  jonka arvo on noin 300€. Palkinnon lahjoittaa Namu Jewellery. Samalla voit liittyä myös Jules & Berylin kotimaisten korujen uutiskirjeen tilaajaksi ja voittaa 100 euroa ostosrahaa kotimaisiin koruihin Jules & Berylin verkkokauppaan.

Arvontojen säännöt

  • Arvonnat järjestää Jules & Beryl Oy
  • Vuoden koru -äänestyksen safiiri arvotaan äänestyksen voimassaoloaikana 29.11.2022-5.2.2023 äänestäneiden kesken. Palkinnon voittaja julkaistaan Vuoden koru 2023 -voittajan julkistamisen yhteydessä 5.2.2023.
  • Uutiskirjeen tilaajien kesken arvottavan lahjakortin arvontaan osallistuu kaikki 5.2.2023 uutiskirjeen tilaajalistalla olevat henkilöt. Arvonta suoritetaan 14.2.2023.
  • Arvontojen voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse. Mikäli palkinnon voittaja ei vastaa yhteydenottoon 7 päivän kuluessa, arvotaan palkinto seuraavalle henkilölle.
  • Palkintoja ei voi vaihtaa rahaksi.

HUOM! Äänestyslomakkeen lähettämisen jälkeen sinun tulee vahvistaa äänesi sähköpostisi saapuvaa linkkiä klikkaamalla.

Äänestys on päättynyt. Voittaja julkaistaan 5.2.2023 Tampereen häämessuilla.

Yhdessä kilpailua tekemässä

blank

Suomen Kultaseppien Liitto

Suomen Kultaseppien Liitto on kultasepänalalla toimivien henkilöiden ja yhteisöjen keskinäisenä yhdyssidos, joka työskentelee ammattitaidon kohottamiseksi, valvoo jäsentensä ammatillisia, taloudellisia ja yhteiskunnallisia etuja sekä edistää hyvän yhteishengen ja yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä kesken. Suomen Kultaseppien Liiton toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Kilpailu näkyy myös liiton viestintäkanavissa.

blank

Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu

Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu avatui uudistuneena keväällä 2022 ja nyt korut nähdään vahvasti osana museon toimintaa. Uusi museo toimii Espoon Tapiolassa. Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Kaikki Vuoden koru 2023 -kilpailutyöt pääsevät esille yleisön ihasteltavaksi Suomen Kello- ja korumuseo Kruunuun. Näyttely on avoinna yleisölle 30.11.2022-22.1.2023.

blank

NSG

NSG on jalometalliteollisuuden suurimpia toimijoita Skandinaviassa sekä tunnettu kulta- ja hopeaseppien, teollisuuden ja investoijien luotettavana kumppanina. Haluamme jatkaa kestävällä pohjalla ja siksi kaikki alalle toimittamamme jalometallit ovat 100% kierrätettyjä. Voit myös lähettää omat metallisi meille kierrätettäviksi. Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman työkaluja, koneita ja tarvikkeita korujen valmistukseen. Kaikki verkkokaupan tuotteet olemme huolella valikoineet alan johtavilta brändeiltä. Toimitamme tilauksesi nopeasti ja luotettavasti, ensiluokkaisella palvelukonseptilla.

Tampereen häämessut logo

Tampereen Häämessut

Tampereen Häämessuilla on tarjolla kattava valikoima häihin ja muihin juhliin liittyviä tuotteita ja palveluita. Vuoden 2023 teemana on luovuuden juhlaa. Ohjelma tarjoaa vinkkejä ja ideoita hääjärjestelyjen eri vaiheisiin sekä morsiusparille että muulle järjestelytiimille ja juhlavieraille. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään 4.–5. helmikuuta myös Asta-messut. Samalla lipulla pääset molempiin tapahtumiin.

blank

Namu Jewellery

Namu Jewellery tuottaa gemmologipalveluita ja tuo maahan vastuullisesti tuotettuja jalokiviä kultasepille ympäri Suomen. Päätuotteenamme ovat Montanan safiirit, joita löytyy laaja valikoima. Hiotamme tilauksesta myös eriä omiin mittoihin, ja voit halutessasi ulkoistaa jalokivien hankintaprosessin kokonaan meille. Ota yhteyttä info@namujewellery.fi tai 0405329493. Kuluttaja-asiakkaat voivat tutustua kiviin osoitteessa www.namujewellery.fi ja tilata kiviä valitsemansa kultasepän kautta.

blank

Kukkahuone Rönsy

Rönsyn sidontatyöt ovat luonnollisia ja vapaita. Ne rönsyilevät ilmavasti Suomen luonnon materiaaleja hyödyntäen ja vuodenaikoja seuraten. Jokainen Rönsyn sidontatyö on uniikki, tilaajan toiveiden mukaan suunniteltu ja toteutettu. Kukkahuone Rönsy palvelee joustavasti Lempäälässä. Rönsy tarjoaa myös viikkopukettipalveluita niin yrityksille kuin yksityisille, juhlakukkasomistuksia myös Pirkanmaan ulkopuolelle ja kimpputyöpajoja yksityisten kurssi-iltojen lisäksi yrityksille ja yhteisöille.

blank

Juhlakirsikka

Juhlakirsikan moniammatillinen tiimi luo tapahtumia pienestä yhteisestä illanvietosta aina usean sadan hengen tilaisuuksiin. Olemme intohimoisia työssämme ja pyrimme varmistamaan kaikin tavoin, että juhla on ainutkertainen ja poikkeuksellinen jokaiselle aistille.

Ota yhteyttä

blank

Johanna Lundán

Kilpailun tuottaja,
Jules & beryl

Soita: +358 40 53 80 433
Sähköposti: johanna@julesandberyl.fi

Onko sinulla kysyttää kilpailusta? Laita sähköpostia, soita tai jätä viesti oheisella lomakkeella.