Vuoden koru 2022 on ANASTASIA FILATOVAN CHAMPAGNE

Vuoden koru Jules & Beryl logo

Vuoden koru -kilpailu tuo esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisää tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa etsitään korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailu järjestettiin nyt neljättä kertaa.

Vuoden koru

Vuoden koru 2022 -kilpailun VOITTAJA ON JULKAISTU

 Vuoden koru 2022 on Anastasia Filatovan Champagne-korusarja

Kultaseppä-artesaani Anastasia Filatovan kultaa ja vaaleanpunaisia makeanveden helmiä yhdistelevä korusarja on voittanut Vuoden koru 2022 -kilpailun. Ääniä annettiin tämän vuoden kilpailussa 3050 ja Champagne-korut keräsivät niistä 22 prosenttia. Yleisön äänet paljastavat, että koruissa kullan lisäksi kiehtoo entistä enemmän erilaiset värikkäät kivet sekä vahva tarinallisuus.

Vuoden koru -kilpailu nostaa esiin kotimaista korualan osaamista

Vuoden koru -kilpailun tarkoituksena on tuoda näkyväksi upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisätä tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa esiin pääsevät myös näyttävät, rohkeat ja erikoisemmat korut, jotka puhuttelevat taidokkaalla muotokielellään ja tekevät säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailussa koruja katsotaan kultaseppäkulttuurin silmin ja kilpailu on keskittynyt arvokoruihin. Tärkeässä osassa kilpailua on korujen käytettävyys sekä yhdistäminen tyyliin ja pukeutumiseen. Voittoatavoittelematon kilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Kultaseppien Liiton ja Suomen Kello- ja korumuseon kanssa.

Finalistit 2022

Atomi II

susana corneh

Susana Cornehin Atomi II -korusarja

Atomi II -korujen hallittu kaaos kuvaa koronan muuttamaa mutkikkaampaa aikaa. Solmuiset ja rönsyilevät muodot kuitenkin pysyvät kasassa, kaikesta huolimatta. Susana kertoo korujen kuvastavan hyvin nykyhetkeä, jossa poikkeavasta löytyy kuitenkin säännöllisyyttä ja toivoa uusia normeja muodostaen. Korujen muotokieli on vahvasti kolmi- ja moniulotteinen. Koruissa tärkeä ulkonäköseikka on myös korun ilma ja tila, joka muodostuu osien sisään, pitäen korun ilmava suuresta koostaan huolimatta. Korujen leikkisä muotoilu on saatu aikaan 3D-mallintamisen avulla. Näyttävään Atomi-sarjaan kuuluu suurikokoinen sormus ja kaulakoru. Hopean lisäksi korussa on käytetty kaulakorun isokokoisessa lukossa kultausta keum boo -tekniikalla ja sitriinejä.

Champagne

anastasia filatova

Anastasia Filatovan Champagne

Champagnen muotokieli on syntynyt juhlaan kuin juhlaa sopivan kuohujuoman kuplista. Hangossa toimiva Anastasia huomasi, että Hangon kesässä juhlat, aurinkoisen meren rannan tunnelma ja erityiset hetket kruunattiin samppanjalla ja näin syntyivät kuplivat Champagne-korut, joissa keltakultaan yhdistyy roosan väriset makeanveden helmet. Korut ovat elegantteja. Hillityissä koruissa on klassisuutta ja niihin yhdistyy myös kuplivaa ilon tunnetta. Korusarjaa on saatavana kiiltävänä tai teksturoidulla mattaviimeistelyllä. Laajaan korusarjaan kuuluu erikokoisia korvakoruja, muunneltava kaulakoru ja sormuksia.

Jyvä

PETRI EKLÖF

Petri Eklöfin Jyvä

Jyvä-korusarja syntyi ihailusta 1600-luvun taidokkaasti tehtyihin kuninkaallisiin koruihin. Inspiraationa Jyvälle oli Kaarle IX:n kruunajaissormus eli miehen sormus. Korusarjan muotoon innoitti myös raakatimanttien pyramidimainen muoto. Samalla kivivalinta herättelee pohtimaan epäperinteisten timanttien käyttöä ja timanttien vastuullisuuteen hyödyntämällä hiontaan sopimattomia kiviä. Jyvä-korvakoruissa muoto korostaa timantin muotoa ja jatkaa muodon linjoja. Yksinkertaiset ja pelkistetyt korut sopivat niin naisille kuin miehille, vaikkapa eklektisen tyylin rokkikukolle. Jyvä-sarjan korut ovat valmistettu perinteisenä kultasepän työnä. Työn taidokkuus korostuu epäsymmetrisen kiven istutuksessa valkokultaan, joka vaatii millimetrien osien tarkkuutta ja taituruutta.

Light Always Wins

Hanna Korhonen

Hanna Korhosen Light Always Wins

Light Always Wins on materiaalien ja tekniikoiden taidokas yhdistelmä. Hopean rouhea taottu ja tumman patinoitu pinta yhdistyy lämpimän kiiltävään kultaan. Meripihka lisää korun auringon hehkua. Kombinaatio tuo valon ja varjon klassisen kamppailun esiin myös korun ulkonäössä. Korusarjan teema liittyy toivon kipinänä maailman tilanteeseen muistuttaen, että valoa on aina olemassa. Korujen muotoa ovat inspiroineet art deco – ja jugend-tyylisuunnat, jossa eloisa kasvimaailma yhdistyy geometrisyyteen. Herkkyyttä koruissa korostaa filigraanitekniikalla toteutetut romanttiset ja köynnösmäiset osiot. Koruissa vastakohtaisuudet tapaavat modernilla ja merkityksellisellä tavalla.

Lovi

JENNI RUTONEN

Jenni Rutosen Lovi talismaani voimakorut

Lovessa yhdistyy muinainen mytologia voimaannuttamiseen ja vahvaan tarinallisuuteen. Korujen muoto mukailee vanhanajan luuneulaa, jonka neulansilmän – loven – läpi tarinoiden mukaan muinaiset tietäjät kulkivat henkimatkallaan toiseen ulottuvuuteen. Lovi on talismaani kaikille, jotka ovat kohdanneet elämässään haasteita ja selvinneet koettelemuksista vahvempina. Lovi-korut sopivat laajalle käyttäjäkunnalle, myös miehille. Oivaltavia korvakoruja voit käyttää yksistään tai yhdessä sekä erilaisin yhdistelmin. Korujen hopean koristepatinointi tuo koruihin mukana kauan kulkeneen talismaanin tuntua.

MUOTO

reetta tuohi

Reetta Tuohen Muoto korusarja hopeasta geometrinen

MUOTO-sarja luottaa geometristen muotojen pelkistettyyn eleganssiin. Korujen suunnittelun lähtökohtana oli käyttää muotoja äärimmilleen pelkistettyinä muodon itsessään ollen se korun hienous. Korusarja koostuu erilaista riipuksista ja näyttävistä korvakoruista. Koruissa hopean pinta on käsitelty mattamaiseksi ja huurteiseksi, joka lisää korujen modernia ilmettä ja ajatonta raikkautta. Pinnan struktuuri heijastelee valoa kauniisti ja kutsuu myös koskemaan koruun. Monikäyttöisen korusarjan minimalistisuus luo koruihin voimakkaan luonteen, joka on hienostunut juhlaan ja rento arkeen. Korusarja osoittaa, että yksinkertaisten perusmuotojen hallinta luo vaikuttavia koruja.

Polkuja

Mari Syrén

Mari Syrénin Polkuja korusarja

Polkuja-korut kuvaavat elämän eri risteäviä reittejä, joita vaellamme.  Vahvana ohjaavana tekijänä korun inspiraatiossa oli luoda korusarja, joka on muunneltavissa eri tavoin yksinkertaisesta runsaampaan. Kaulakorun ilmettä voi muuttaa irrottamalla ja lisäämällä niin hopea- kuin helminauhoja. Samoin 2-osaiset korvakorut ovat muunneltavissa lyhyestä pitkään ja sormuspinon runsaus käytettävissä vain yhtenä pelkistettynä sormuksena. Korusarja onkin modifioitavissa näyttävistä juhlakoruista yksinkertaisimpiin arkikoruihin.  Korujen materiaalina ovat hopea sekä makeanveden helmet.  Korussa helmiä on haluttu käyttää klassiseen tapaan sidottuna osana modernia korua. Hopeisen pallolangan ja oliiviketjun pienet osat muistuttavat myös pienistä kivistä tehtyjä polkuja, jotka kulkevat ristiin ja rastiin – ja niistä meidän jokaisen on löydettävä oma reittinsä.

Portti 22

MEIRA RAUTA

Meira Rauta Portti 22

Portti 22 -korut saivat alkunsa sarjan näyttävästä ja rohkeasta sormuksesta. Meira halusi kiteyttää koruun kesäisen hetken mökin riippukeinussa veden liplattaessa ja puiden latvustojen humistessa. Tuo hetki on kuin portti uuteen ulottuvuuteen, jossa ikuisessa kesässä ei ole kiire ja aikaa riittää luovuuden kukkimiselle. Sormuksessa kohtaa orgaaniset muodot ja geometrinen veistoksellisuus. Luonnonkiven karkeus luo kontrastin hopean peilimäisen kiiltävälle pinnalle. Korusarjan korvakorut ovat muunneltavat ja käytettävissä myös epäsymmetrisenä parina. Lisäksi korvakorujen riipusosiota voi käyttää erikseen kaulakoruna. Sormukseen voidaan kiinnittää myös asiakkaan oma merkityksellinen kivi tai esine.  

Väreilyä

Kati ahola & markku lehto

Kati Aholan ja Markku Lehdon Väreilyä

Väreily-korusarjassa kimmellys vie keväisiin aurinkoisiin päiviin. Korusarjassa toistetaan kylmän veden pinnan alta pilkottavien pikkukivien väreilemää säihkyä. Tämä tunnelma on tuotu koruihin erikoisella kivenistutustavalla, joka on saa hämmästelemään ja ihastumaan. Ruusuhiontainen zirkonia toimii ikään kuin linssinä ja sen alta pilkottaa toinen, pienempien zirkonioiden, kivikerros, joka luo kivien käyttöön uudenlaista säihkettä ja monisävyisyyttä. Korusarja vie mukanaan myös menneille vuosikymmenille. 1960-luvulta muotokieleensä vaikutteita saaneissa koruissa retrohenkisyyttä luo kivien ympärillä oleva raereuna sekä veden pinnan väreilyä toistava takokuvio.

Wire

olga schulman

blank

Wire-korujen muodot syntyvät ainutkertaisella tekniikalla, jonka Olga on itse kehittänyt. Jokainen koru on uniikki yksittäiskappale. Wire-korujen ilmeelle ominaista on ilmava ja monikerroksisen koostumus. Lankamaiset muodot soljuvat antaen koruille mielenkiintoisen ja ajattoman muodon, joka näyttää olevan liikkeessä. Koruissa tapahtuu paljon ja niissä on näyttävyyttä, kuitenkin hillitysti. Modernissa tunnelmassa itää myös pieni rokahtava kapinahenki. Koruissa on mielenkiintoisia ulottuvuuksia ja ne näyttävät itsestään uusia puolia, riippuen mistä suunnasta korua katsoo. Wire-koruissa epäsäännöllisyydestä tulee harmonista. Korujen ulkomuoto saattaa hämätä, sillä korut eivät ole tehty hopealangasta vaan valamalla hyödyntäen omintakeista valumuottitekniikkaa.

Seuraa kilpailua myös sosiaalisen median kanavissamme

Yhdessä kilpailua tekemässä

blank

Suomen Kultaseppien Liitto

Suomen Kultaseppien Liitto on kultasepänalalla toimivien henkilöiden ja yhteisöjen keskinäisenä yhdyssidos, joka työskentelee ammattitaidon kohottamiseksi, valvoo jäsentensä ammatillisia, taloudellisia ja yhteiskunnallisia etuja sekä edistää hyvän yhteishengen ja yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä kesken. Suomen Kultaseppien Liiton toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Kilpailu näkyy myös liiton viestintäkanavissa.

blank

Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu

Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu avatuu uudistuneena keväällä 2022 ja nyt korut nähdään vahvasti osana museon toimintaa. Uusi museo avaa ovensa täysin uusissa tiloissa keväällä 2022 Espoon Tapiolassa. Suomen Kello- ja korumuseo toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Kilpailun voittaja saa oman työnsä esille museoon.

blank

Kukkahuone Rönsy

Rönsyn sidontatyöt ovat luonnollisia ja vapaita. Ne rönsyilevät ilmavasti Suomen luonnon materiaaleja hyödyntäen ja vuodenaikoja seuraten. Jokainen Rönsyn sidontatyö on uniikki, tilaajan toiveiden mukaan suunniteltu ja toteutettu. Kukkahuone Rönsy palvelee joustavasti Lempäälässä. Rönsy tarjoaa myös viikkopukettipalveluita niin yrityksille kuin yksityisille, juhlakukkasomistuksia myös Pirkanmaan ulkopuolelle ja kimpputyöpajoja yksityisten kurssi-iltojen lisäksi yrityksille ja yhteisöille.

blank

Ideapark, Lempäälä

Ideapark Lempäälä on kauppa- ja elämyskeskus, joka tarjoaa vierailleen ylivoimaisen houkuttelevan muodin, vapaa-ajan, sisustuksen ja päivittäistavaran ostospaikan 170 liikkeellään. Siellä kaikki on saman katon alla, joten liikut kaupasta toiseen ilman loskaa tai lumipyryä ja ilman parkkipaikan vaihtoja. Monipuolisten ostoselämyksien ohella Ideapark on täynnä vapaa-aika- ja kulttuuripalveluita sekä tapahtumia jokaiseen makuun. Vuoden koru -kilpailu on esillä Ideaparkin keskusaukiolla 20.2. - 7.3.2021.

Tampereen häämessut logo

Tampereen Häämessut

Tampereen Häämessuilla on tarjolla kattava valikoima häihin ja muihin juhliin liittyviä tuotteita ja palveluita. Vuoden 2022 teemana on luovuuden juhlaa. Ohjelma tarjoaa vinkkejä ja ideoita hääjärjestelyjen eri vaiheisiin sekä morsiusparille että muulle järjestelytiimille ja juhlavieraille. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään 4.–6. helmikuuta myös Asta-messut. Samalla lipulla pääset molempiin tapahtumiin. Vuoden koru näkyy messuilla näkyvällä osastolla ja osana virallista messuohjelmaa.

blank

Namu Jewellery

Namu Jewellery valmistaa koruja kierrätyshopeasta ja Lapin käsinkaivetusta luomukullasta sekä kotimaisista korukivistä. Uutuutena nyt saatavilla myös gemmologin palvelut. Voit ulkoistaa vaikka koko jalokivien hankintaprosessin tai tilata kiviä valmiista valikoimasta. Namu Jewellery on vastuullisesti tuotettujen Rock Creek ™ safiirien autorisoitu jälleenmyyjä yksinoikeudella Suomessa. Kiviä on saatavilla sekä kuluttaja-asiakkaille että kultasepille jälleenmyyntihinnoin. Ota yhteyttä info@namujewellery.fi.

Ota yhteyttä

blank

Johanna Lundán

Kilpailun tuottaja,
Jules & beryl

Soita: +358 40 53 80 433
Sähköposti: johanna@julesandberyl.fi

Onko sinulla kysyttää kilpailusta? Laita sähköpostia, soita tai jätä viesti oheisella lomakkeella.