Vuoden koru -kilpailu tuo esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisää tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa etsitään korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailu järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Vuoden koru

VUODEN KORU 2021
Tuohi Hopea, Susanna & Tobias Feuerbacher

Kiitos kaikille äänestäjille! Onnittelemme voitttajia!
Vuoden koru 2021, 2. sija: Elämän tie, Silja Riihola
Vuoden koru 2021, 3. sija: 4C, Hanna Korhonen

Vuoden koru 2021 voittajat Susanna ja Tobias Feuerbacher

Katso tallenne palkitsemistilaisuudesta

Vuoden koru 2021 -Finalistit

1. kultasiipi

Petri Holmberg

Vuoden koru 2021 kultasiipi Petri Holmberg Midaskultasepät

Kultasiipi on raikas tulkinta perhosen siivistä. Vaikka tyyliltään korut ovat moderneja, on niissä mukana eleganttiutta sekä nykypäivän naisellisuutta ilman yltiöromanttisuutta. Korusarjan perhosmotiivin abstraktius sopii usealle käyttäjälle ikään katsomatta, myös miehille. Kultasiipi-korut ovat mielenkiintoiset asusteet monenlaisiin tilaisuuksiin. Sarjan riipukset kuoriutuvat uuteen loistoonsa kerroksellisesti puettaessa. Korusarja herätteleekin keksimään uusi tapoja käyttää riipuksia ja mahdollistaa uusien trendien luomisen.

2. Betta

Carina Blomqvist

Vuoden koru 2021 Betta Carina Blomqvist CarinaBlomqvistDesign

Voimakoru-Bettan tarinassa on ripaus taistelua pahuutta vastaan ja sen voittamista.  Betta on Carinalle ominainen fantasia- ja satumaailman konkretisointi, joissa mielikuvitus luo uusia olentoja mytologian ja fantasian taruista.  Carinan mielikuvituksen maailma tuottaa ennen näkemättömiä koruja, joissa on mukana vahva taustatarina. Mielenkiintoinen materiaalien yhdistelmä hopeaa ja lasihelmiä, sekä pienet yksityiskohdat, vievät vedenalaiseen maailmaan ja antavat korun tarinan pohtimisen lisäksi mahdollisuuden ihastella mielenkiintoista korun toteutusta.

3. Freya

Annika Eklöf

Vuoden koru 2021 Freya Annika Eklof Atelier Eklof

Taidokkaat kaiverrukset, kulta materiaalina ja lukuisat timantit saavat Freya-korut erottumaan. Nykyään Suomessa timanttikorujen genre on pitkälti painottunut sormuksiin ja on virkistävää, että Freya on korusarjana enemmänkin kuin pelkkä sormus. Korut edustavat klassista kultasepäntyötä, jossa vintage-tunnelma luo mielikuvia Hollywoodin glamourista ja punaisten mattojen salamavalojen räiskeestä. Korujen taustalla on tarina juhannusyöstä ja mytologian jumalattaren Freyasta.

4. Kesän siivekäs

Jenni Rutonen

Vuoden koru 2021 kesansiivekas Jenni Rutonen JenniRutonenDesign

 Hopeasta valmistetut kaksipuoleiset ja kolmiulotteiset korut ovat näyttävän kokoiset, mutta niissä on kuitenkin onnistuttu säilyttämään perhosen kevyt tuntu ja olemus myös käyttökokemuksessa. Kesän Siivekäs on runsas korusarja monipuolisia koruja, joista isot statement-tyyliset korut löytävät rinnalleen myös sirompia vaihtoehtoja. Korusarja houkuttelee antamaan näyttäville koruille huomiota ja rakkautta myös arkena. Kesän siivekkään tarina saa pohtimaan myös ihmisen metamorfoosia sekä vapautumista kotelostaan kukoistukseensa ja iloa kuplivaan lentoon.

5. Aarteita

Kirsi Sarasvirta

Vuoden koru 2021 Aarteita Kirsi Sarasvirta KorupajaKikrosDesign

Elämän aarteet Aarteita-korusarjan aiheet. Koruilla on voimakas taustatarina ja viesti, joka vie lapsuusmuistoihin sekä pohtimaan oman elämänsä aarteita. Aarteet rakkaus, koti, lemmikit, musiikki sekä onni ovat ikuistettu korusarjassa avainriipusten muotoon. Hopeasta tehdyissä koruissa läsnä  ei ole koristautumisen tarve, vaan ne ovat pikemmin tunnekoruja, jotka puetaan kantaakseen mukana tunteita ja hetkiä. Riipukset sopivat modernisti käytettäväksi useampi kerrallaan ja saavat aikaan hingun kerätä koko sarja.  

6. 4C

Hanna Korhonen

Vuoden koru 2021 4C Hanna Korhonen HannaKDesignJewellery

4C-korut ovat uudenlainen tapa nähdä ja käyttää timantteja. Hopeasta tehtyihin koruihin on vangittu tarkalla matemaattisuudella ja tekniikalla luodut timanttien särmät, jotka tuovat hionnat ja muodot helposti nähtäville sekä avaavat jalokivien hionnan kauneutta. Pintojen erilaiset vastakohtia kuvaavat viimeistelyt tuovat koruihin vieläkin enemmän kolmiulotteisuutta. Näyttävät korut ovat myös omanlaisensa vastavoima aidoille timanteille ja niiden kimallukselle sekä statukselle. 4C-korujen muoto on graafinen ja geometrinen.

7. Mehiläisen siivin

Harri Syrjänen

Vuoden koru 2021 Mehilaisensiivin Harri Syrjänen HarriSyrjänen

Mehiläisen siivin on taidonnäyte sekä kannanotto mehiläisten puolesta. Mehiläisen siiven muoto on korusarjassa taipunut näyttävän kaulakorun ketjuksi sekä muun muassa rannekoruksi ja sormukseksi.  Hopean lisäksi tunnistettava osa korua on materiaalina käytetty eebenpuu, joka tuo koruun yhden erityisen piirteen lisää. Eläinhahmot ovat Harri Syrjäsen koruissa vahvasti vaikuttava aihepiiri, joka näkyy tässäkin korusarjassa.  Mehiläisen siivin -koruissa on esillä vahva taidekäsityöläisen leima sekä Harrille ominainen tapa korujen pintaviimeistelyyn.

8. Elämän tie

Silja Riihola

Vuoden koru 2021 elämäntie Silja Riihola KaunisJewelleryDesign

Elämän tie  on vahva yhdistelmä Suomen luontoa ja kristillistä sanomaa.  Korusarjasta löytyy monipuolisesti erilaisia osia ja lisäksi mallisto on jaettu näyttävämpiin ja sirompiin koruihin. Korut sopivat monenlaisille ja -ikäisille käyttäjille, ja erilaisin yhdistelmin korut muuntautuvat niin päivä- kuin juhlakäyttöön. Elämän tie -sarjan mustikanlehtien ja -varpujen inspiroima muoto on raikkaan nykyaikainen ja kätkee sisälleen myös ristisymbolin kulmikkaisiin pintoihin, jonka heijastuksen kukin voi itse löytää korua ihastelemalla.

9. Underground

Anton Leivo

Vuoden koru Underground Anton Leivo LeivoDesign

Underground-korut ovat katu-uskottavia hyönteisiä, jotka sopivat huomiota herättäviksi asusteiksi niin miehille kuin naisille. Muotimaailmassakin pinnalla olevat hyönteiset löytävät koruissa futuristisen ja vaikuttavan olemuksen. Vaikka koruilla on kuuluva ääni ja viesti, ne käyvät myös tyylikkäisiin asuihin ja ovat salonkikelpoiset. Hopeasta valmistettujen korujen käyttäminen vaatii löytämään sisältään pienen kapinallisen ja hieman uskallusta. Taidokkaasti muotoillut kulmikkaat ja geometriset korut ovat kuin pienikokoisia veistoksellisia taideteoksia.

10. tuohi hopea

Susanna & Tobias Feuerbacher

Vuoden koru 2021 Tuohi Susanna Feuerbacher ViiluJewellery

Tuohi Hopea -korut ovat moderni tulkinta suomalaisuudesta, jossa perinteikäs tuohi yhdistyy raikkaaseen skandinaaviseen pelkistettyyn muotoon. Korusarjassa on herkullinen hopean ja tuohen tekstuurien yhdistelmä. Hopean kuun pintaa muistuttava viimeistely vie mielessä seikkailuihin kauas kotoa tuohen kuitenkin pitäessä vahvasti juuret ja kodin mielessä. Myös boheemimpaan juhlatyyliin sopivat korut ammentavat luonnettaan maaseudun rauhasta sopien kuitenkin katseenvangitsijaksi metropoleihinkin.

Vuoden koru -kilpailu nostaa esiin kotimaista korualan osaamista

Vuoden koru -kilpailun tarkoituksena on tuoda esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisätä tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa esiin pääsevät myös näyttävät, rohkeat ja erikoisemmat korut, jotka puhuttelevat taidokkaalla muotokielellään ja tekevät säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailussa koruja katsotaan kultaseppäkulttuurin silmin ja kilpailu on keskittynyt arvokoruihin. Tärkeässä osassa kilpailua on korujen käytettävyys sekä yhdistäminen tyyliin ja pukeutumiseen. Kilpailu on voittoa tavoittelematon.

Palkinnon lahjoittaa Namu Jewellery

Aiemmat voittajat

2019 Hydrangea,
Mari Ruohomäki (Bu.ké)
2018 Cinderella,
Jenni Ahtiainen
Kilpailu järjestetty vuosina 2018-2019  Tyyliniekassa.

Seuraa finalistien matkaa sosiaalisen median kanavissamme

UUTISARKISTO

Vuoden korun äänestys käynnistyy
Vuoden koru 2021 -kilpailun finalistit on julkaistu
Kotimaisten korujen kilpailu, Vuoden koru, avautuu uudistuneena

Kerro kilpailusta myös kaverille

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Äänestys on päättynyt. Kiitos kaikille äänestäneille!

Yhdessä kilpailua tekemässä

Suomen Kultaseppien Liitto

Suomen Kultaseppien Liitto on kultasepänalalla toimivien henkilöiden ja yhteisöjen keskinäisenä yhdyssidos, joka työskentelee ammattitaidon kohottamiseksi, valvoo jäsentensä ammatillisia, taloudellisia ja yhteiskunnallisia etuja sekä edistää hyvän yhteishengen ja yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä kesken. Suomen Kultaseppien Liiton toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Kilpailu näkyy myös liiton viestintäkanavissa.

Suomen Kellomuseo

Suomen Kellomuseo on Pohjoismaiden ainut ajan mittaamiseen ja kellojen historiaan erikoistunut museo, joka toimii näyttelykeskus Weegeessä Espoossa. Suomen Kellomuseo toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Vuoden koru -finalistit ovat esillä museon näyttelyssä 20.11.2020-31.3.2021 näyttelykeskus WeeGee:ssä. Näyttely on koronarajoitus vuoksi suljettu yleisöltä, mutta voit seurata museon Facebook-sivuilta näyttelystä kuvia ja informaatiota.

Ideapark, Lempäälä

Ideapark Lempäälä on kauppa- ja elämyskeskus, joka tarjoaa vierailleen ylivoimaisen houkuttelevan muodin, vapaa-ajan, sisustuksen ja päivittäistavaran ostospaikan 170 liikkeellään. Siellä kaikki on saman katon alla, joten liikut kaupasta toiseen ilman loskaa tai lumipyryä ja ilman parkkipaikan vaihtoja. Monipuolisten ostoselämyksien ohella Ideapark on täynnä vapaa-aika- ja kulttuuripalveluita sekä tapahtumia jokaiseen makuun. Vuoden koru -kilpailu on esillä Ideaparkin keskusaukiolla 20.2. - 7.3.2021.

Tampereen Häämessut

Messut siirtyvät vuoteen 2022 koronatilanteen vuoksi. Tampereen Häämessut järjestetään 6.–7.2.2021 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Hää- ja juhlamessut ovat täynnä ohjelmaa ja monipuolisesti erilaisia näytteilleasettajia. Häämessut pidetään samaan aikaan ASTA-messujen kanssa. Vuoden koru näkyy messuilla näkyvällä osastolla ja osana virallista messuohjelmaa.

Kukkahuone Rönsy

Rönsyn sidontatyöt ovat luonnollisia ja vapaita. Ne rönsyilevät ilmavasti Suomen luonnon materiaaleja hyödyntäen ja vuodenaikoja seuraten. Jokainen Rönsyn sidontatyö on uniikki, tilaajan toiveiden mukaan suunniteltu ja toteutettu. Kukkahuone Rönsy palvelee joustavasti Lempäälässä. Rönsy tarjoaa myös viikkopukettipalveluita niin yrityksille kuin yksityisille, juhlakukkasomistuksia myös Pirkanmaan ulkopuolelle ja kimpputyöpajoja yksityisten kurssi-iltojen lisäksi yrityksille ja yhteisöille.

Vera's Visuals

Vera’s Visuals on erikoistunut eläin- ja luontoaiheisiin kuvituksiin ja kuoseihin. Kuvittaja ja kuosisuunnittelija Vera Korpilaakso inspiroituu skandinaavisesta luonnosta, harmoniasta ja leikkisistä eläimistä. Työvälineinä Vera käyttää lyijykyniä & akvarelleja. Vera’s Visuals panostaa kuvitusten ilmeisiin, tunnelmaan ja laatuun. Vera’s Visuals tarjoaa yrityksille myös kuosisuunnittelua.

Namu Jewellery

Namu Jewellery valmistaa koruja kierrätyshopeasta ja Lapin käsinkaivetusta luomukullasta sekä kotimaisista korukivistä. Uutuutena nyt saatavilla myös gemmologin palvelut. Voit ulkoistaa vaikka koko jalokivien hankintaprosessin tai tilata kiviä valmiista valikoimasta. Namu Jewellery on vastuullisesti tuotettujen Rock Creek ™ safiirien autorisoitu jälleenmyyjä yksinoikeudella Suomessa. Kiviä on saatavilla sekä kuluttaja-asiakkaille että kultasepille jälleenmyyntihinnoin. Ota yhteyttä info@namujewellery.fi.

10 Vuoden koru 2021 -finalistia

Ota yhteyttä

Johanna Lundán

Kilpailun tuottaja,
Jules & beryl

Soita: +358 40 53 80 433
Sähköposti: johanna@julesandberyl.fi

Onko sinulla kysyttää kilpailusta? Laita sähköpostia, soita tai jätä viesti oheisella lomakkeella.