fbpx
VK_valkoinen.png

Vuoden koru -kilpailu tuo esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisää tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa etsitään korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailu järjestetään nyt neljättä kertaa.

Vuoden koru

Vuoden koru 2022 -kilpailun hakuaika on päättynyt. Finalistit julkaistaan loppuvuodesta.

Vuoden koru -kilpailu nostaa esiin kotimaista korualan osaamista

Vuoden koru -kilpailun tarkoituksena on tuoda esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisätä tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa esiin pääsevät myös näyttävät, rohkeat ja erikoisemmat korut, jotka puhuttelevat taidokkaalla muotokielellään ja tekevät säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailussa koruja katsotaan kultaseppäkulttuurin silmin ja kilpailu on keskittynyt arvokoruihin. Tärkeässä osassa kilpailua on korujen käytettävyys sekä yhdistäminen tyyliin ja pukeutumiseen.

Kilpailu on voittoa tavoittelematon.

Kilpailun tavoitteena on

 • Lisätä tietoisuutta suomalaisista vaihtoehdoista ja kotimaisen korutarjonnan monipuolisuudesta.
 • Kannustaa muotoilijoita uusiutumiseen ja luovuuteen.
 • Edistää alan taloudellisia menestymisen mahdollisuuksia.
 • Rohkaista suomalaisia nauttimaan koruistaan monipuolisemmin, myös arkikäytössä.
 • Yhdistää kuluttajat ja alan taitajat.

Vuoden korusta kilpailijoiden sanoin

Kannustamme erityisesti uran alussa olevia korualan tekijöitä osallistumaan kilpailuun! Kilpailussa mukana olo avaa upeita mahdollisuuksia. Näkyminen eri medioissa kasvattaa korujesi tunnettuutta, joka auttaa eteenpäin omalla uralla. Kilpailun tuoma näkyvyys kannattaa hyödyntää esimerkiksi ottamalla itsekin aktiivisesti yhteyttä lehdistöön ja muihin mahdollisiin yhteistyötahoihin.⁠
blank
Susanna & Tobias Feuerbacher
Vuoden Koru 2021 -voittaja
Osallistu rohkeasti, et tule katumaan! Kilpailu on antanut näkyvyyttä eri medioissa sen koko kilpailun ajan. Korut ja tekijät niiden taustalla tulevat tutuksi suurelle yleisölle. Vaikka palkintosijoja ei tulisikaan, on finaalipaikkakin jo tavoittelemisen arvoinen. Oli upeaa olla samassa sarjassa taidokkaiden korumallistojen ja inspiroivien korumuotoilijoiden kanssa.
blank
Hanna Korhonen
Vuoden Koru 2021, 3.sija
Voitin Vuoden Koru 2019 -kilpailun Hydrangea-korusarjallani. Kilpailu toi mukanaan monenlaista konkreettista hyötyä. Korusarjastani kirjoitettu artikkeli, Vuoden koru -äänestys sekä Tampereen Häämessujen aikainen markkinointi toivat uusia asiakkaita ja tekivät korujani tunnetuksi uudelle yleisölle. Myös voiton tuoma arvo markkinoinnissa on ollut huomattava. Kisan jälkeen voitostani uutisoitiin muun muassa Vakka-Suomen Sanomissa sekä Varsinais-Suomen Yrittäjälehdessä. Vuoden koru -kilpailu on omiaan edistämään kotimaisten koruntekijöiden tunnettuutta. On ollut suuri kunnia olla mukana tässä kilpailussa.
blank
Mari Ruohomäki
Vuoden Koru 2019 -voittaja
Sain valtavan buustin siitä, että muutkin pitivät korujeni maailmasta ja muodoista. Alan uutena tulokkaana se, että tulin näkyväksi ja minut nähtiin kykynä, antoi rohkeutta tavoitella uusia unelmia. Kilpailun myötä aukeaa sellaisia ovia ja tilaisuuksia, joita ei edes ymmärrä tapahtuvan kilpailuun lähtiessä.
blank
Laura Bruun
Vuoden Koru 2019, 2.sija

KILPAILUN SÄÄNNÖT

Millaisia koruja etsitään?

 • Kilpailussa etsitään koruja, jotka puhuttelevat taidokkaalla muotokielellään ja tekevät säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Esiraati toivoo kilpailutöissä osoitettavan luovaa rohkeutta näyttävyyttä pelkäämättä. Esiraati toivottaa lämpimästi tervetulleeksi myös korut, joissa uusia käyttötapoja ja koruun pukeutumista toteutetaan luovasti ja rohkeasti.
 • Kilpailuun osallistutaan korusarjalla, jossa tulee olla vähintään kaksi erilaista korua. Esiraati toivoo näkevänsä suunnittelijan pohtineen korujen käyttöä yhdessä muodostaen kokonaisuuden.   
 • Korusarja voi olla suunnattu naisille tai miehille, olla unisex-mallisto tai pitää sisällään koruja sekä naisille että miehille.
 • Kilpailutöiden arvioinnissa painotetaan myös korujen käytettävyyttä ja käyttömukavuutta niin arjessa kuin juhlassa. Esiraati tarkentaa, että korusarja voi pitää sisällään näyttäviä juhlakoruja sekä arkisempia, jokapäiväiseen käyttöön, suunniteltuja koruja.
 • Esiraati huomioi arvioinnissa myös sen, miten korut sekä niiden taustalla oleva tarina koskettavat ja kuinka korut ilmentävät tarinaansa ja viestiänsä.
 • Korujen tulee olla Suomessa valmistettuja.
 • Korujen päämateriaalien tulee olla jalometallia (platina, kulta, hopea, palladium), tai ruostumatonta terästä, titaania tai zirkoniumia.

Kuka voi osallistua?

 • Kilpailuun ovat tervetulleita niin alan tunnetut muotoilijat kuin tuoreemmat tulokkaat. Osallistujalla tulee kuitenkin olla kyvyt ja resurssit saattaa kilpailutyö kuluttajien ostettavaksi.
 • Kilpailuun voi osallistua myös työryhmällä.
 • Kilpailutyöehdotusten määrää ei ole rajoitettu. Kukin suunnittelija voi lähettää kilpailuun haluamansa määrän hakemuksia, mutta kultakin suunnittelijalta voi yltää finaaliin maksimissaan vain yksi korusarja. Työryhmässä mukanaolo lasketaan myös tällaiseksi osallistumiseksi.
 • Osallistumalla kilpailuun, kilpailija vakuuttaa työnsä sääntöjen mukaiseksi ja omaksi suunnitelmakseen.
 • Kilpailuun voi osallistua vain työllä, joka ei ole aiemmin ollut Vuoden koru -ehdokkaana. Ehdokkaaksi lasketaan työ, joka on ollut mukana kilpailun yleisöäänestyksessä.
 • Kilpailuun voi osallistua jo olemassa olevalla korusarjalla tai täysin uudella työllä. Kilpailutyön tulee kuitenkin olla suunniteltu ja valmistettu 1.1.2018 jälkeen.
 • Kilpailutyön immateriaalioikeudet säilyvät kokonaisuudessaan kilpailijalla. Järjestäjillä on lupa käyttää finaaliin valittuja kilpailutöitä, niistä otettuja kuvia ja muuta tuotettua materiaalia kilpailuun liittyvässä viestinnässä ja markkinoinnissa.

Miten osallistua?

 • Kilpailutyöehdokas ilmoitetaan kilpailuun kilpailusivustolta löytyvällä lomakkeella 3.9.2021 mennessä.
 • Ilmoittautumisen yhteydessä kilpailutyöstä tulee kertoa lyhyesti kirjallisesti: Korusarjan nimi; Korusarjan eri osat (esim. kaulakoru- ja rannekoru), jotka kilpailuun osallistuvat; mitat ja materiaalit; ja korusarjan inspiraatiosta ja taustatarinasta.
 • Ilmoittautumisen yhteydessä kilpailutyösarjasta tulee lähettää 1-3 valokuvaa. Mikäli mahdollista, suosittelemme liittämään mukaan kuvan, jossa korut ovat puettuna päällä. Valokuvan ei tarvitse olla ns. studiolaatuinen, mutta tarpeeksi tarkka ja terävä yksityiskohtien esiintuomiseksi ja työnlaadun havainnoimiseksi. Ilmoittautumislomakkeen mukaan liitettävän kuvatiedoston pisimmän sivun tulee olla min. 1200 pikseliä, tiedostomuoto jpeg, ja maksimikoko 1MB. Finaaliin valittujen töiden kuvia voidaan käyttää myös osana kilpailun viestintää.

Finaalityöt, niiden valinta ja esittely

 • Esiraati valitsee finaalityöt 6.9.2021 mennessä.
 • Finaaliin kutsuttavista töistä pyydetään aidot tuotenäytteet, jotka tulee toimittaa 13.9.2021 mennessä. Tuotenäytteiden tulee vastata kilpailuun lähetettyjä kuvia. Korusarjasta tulee toimittaa vähintään hakuvaiheessa esitellyt työt. Tämän lisäksi kilpailijalla on oikeus täydentää korusarjaa ja toimittaa halutessaan myös muita sarjan koruja finalistikorusarjan markkinointitarkoitusta varten. Esiraadilla on oikeus jättää työ pois kilpailusta, mikäli korut eivät vastaa kilpailuehdotusta tai työnlaadussa on olennaista huomautettavaa.
 • Tuotenäytteitä käytetään myös valokuvauksissa ja muuhun kilpailuun liittyvän materiaalin tuottamisessa sekä kilpailutöiden markkinoinnissa ja esittelemisessä.
 • Finalistityöt kuvataan korujen esittelyä varten. Kuvat ovat vapaasti finalistin käytettävissä ja hyödynnettävissä kilpailun aikana ja sen jälkeen.
 • Kaikista finalistitöistä myös kirjoitetaan esittelyartikkeli haastattelun perusteella, jota suunnittelija voi hyödyntää omassa viestinnässään.
 • Finalistit saavat halutessaan maksutta käyttöönsä suoran myyntikanavan finalistikoruilleen Vuoden koru -sivustolla (myynnistä peritään erikseen sovittava provisio).

Kilpailuun osallistuessaan, kilpailija sitoutumaan finaaliin päästessään:

 • Toimittamaan koruistaan tuotenäytteet, joita käytetään korujen valokuvaukseen ja esittelyyn kilpailun aikana. Tuotteet palautetaan kilpailun jälkeen.
 • Finalistitöiden suunnittelijalta tai heidän edustamaltaan yritykseltään laskutetaan 490€ (sis alv24%). Korvaus oikeuttaa muun muassa tuotetun kuva- ja tekstimateriaalin käyttöön.

Äänestys ja palkitseminen

 • Finalistit julkaistaan loka-marraskuussa 2021 (tarkempi päivä ilmoitetaan myöhemmin).
 • Julkistamisen jälkeen finalistit saavat julkaista ja mainostaa tietoa finalistisijoituksestaan ja käyttää ”Vuoden Koru 2022 -finalisti” -logoa omissa kanavissaan, esim. myymälässä, verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.
 • Vuoden koru -äänestys tapahtuu yleisöäänestyksenä Vuoden koru -sivustolla.
 • Kilpailun voittaja julkistetaan helmikuussa 2022. (Päivämäärä tarkentuu myöhemmin). Voittajan toivotaan olevan paikalla tilaisuudessa henkilökohtaisesti.
 • VOITTAJALLE: Vuoden koru 2022 -kilpailun voittaja saa Vuoden koru 2022 voittaja -kunniakirjan ja noin 2000€ arvoisen sisällöntuotanto- ja mediapaketin käyttöönsä vuoden 2022 ajaksi, jonka tarkempi sisältö räätälöidään yhdessä voittajan kanssa. Paketin toimittaa Jules & Beryl Oy.  Kilpailun voittajan finalistikorut esitellään myös omassa näyttelyssään Suomen Kellomuseossa. Lisäksi voittajalla on on oikeus käyttää voittaneen korusarjan korujen markkinoinnissa tunnustusta ”Vuoden koru 2022 -voittaja” ja ”Vuoden koru 2022”.

Finalistien esittelyä varten, finalistityöt ovat esillä yleisölle kilpailun aikana niin digitaalisesti kuin fyysisesti. Kilpailuun liittyvä tapahtumakalenteri ja sisältö tarkentuu myöhemmin.

Kilpailujärjestäjä pidättää oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Katso tallenne 2021 palkitsemistilaisuudesta

Vuoden koru -kilpailu nostaa esiin kotimaista korualan osaamista

Vuoden koru -kilpailun tarkoituksena on tuoda esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisätä tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa esiin pääsevät myös näyttävät, rohkeat ja erikoisemmat korut, jotka puhuttelevat taidokkaalla muotokielellään ja tekevät säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailussa koruja katsotaan kultaseppäkulttuurin silmin ja kilpailu on keskittynyt arvokoruihin. Tärkeässä osassa kilpailua on korujen käytettävyys sekä yhdistäminen tyyliin ja pukeutumiseen. Kilpailu on voittoa tavoittelematon.

Aiemmat voittajat

blank
2021 Tuohi Hopea
Susanna & Tobias Feuerbacher (Viilu jewelry)
blank
2019 Hydrangea,
Mari Ruohomäki (Bu.ké)
blank
2018 Cinderella,
Jenni Ahtiainen
Kilpailu järjestetty vuosina 2018-2019  Tyyliniekassa.

Seuraa kilpailua myös sosiaalisen median kanavissamme

Vuoden koru mediassa

Kerro kilpailusta myös kaverille

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Yhdessä kilpailua tekemässä

blank

Suomen Kultaseppien Liitto

Suomen Kultaseppien Liitto on kultasepänalalla toimivien henkilöiden ja yhteisöjen keskinäisenä yhdyssidos, joka työskentelee ammattitaidon kohottamiseksi, valvoo jäsentensä ammatillisia, taloudellisia ja yhteiskunnallisia etuja sekä edistää hyvän yhteishengen ja yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä kesken. Suomen Kultaseppien Liiton toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Kilpailu näkyy myös liiton viestintäkanavissa.

blank

Suomen Kellomuseo

Suomen Kellomuseo on Pohjoismaiden ainut ajan mittaamiseen ja kellojen historiaan erikoistunut museo, joka on uudistumassa myös korumuseoksi. Suomen Kellomuseo toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Kilpailun voittaja saa oman työnsä esille museoon.

blank

Kukkahuone Rönsy

Rönsyn sidontatyöt ovat luonnollisia ja vapaita. Ne rönsyilevät ilmavasti Suomen luonnon materiaaleja hyödyntäen ja vuodenaikoja seuraten. Jokainen Rönsyn sidontatyö on uniikki, tilaajan toiveiden mukaan suunniteltu ja toteutettu. Kukkahuone Rönsy palvelee joustavasti Lempäälässä. Rönsy tarjoaa myös viikkopukettipalveluita niin yrityksille kuin yksityisille, juhlakukkasomistuksia myös Pirkanmaan ulkopuolelle ja kimpputyöpajoja yksityisten kurssi-iltojen lisäksi yrityksille ja yhteisöille.

Ota yhteyttä

blank

Johanna Lundán

Kilpailun tuottaja,
Jules & beryl

Soita: +358 40 53 80 433
Sähköposti: johanna@julesandberyl.fi

Onko sinulla kysyttää kilpailusta? Laita sähköpostia, soita tai jätä viesti oheisella lomakkeella.