Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

Vuoden koru 2023 -haku on avattu

VK_valkoinen.png

Vuoden koru -kilpailu tuo esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisää tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa etsitään korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailu järjestetään nyt viidettä kertaa.

Vuoden koru

Vuoden koru 2023 -haku on avattu

Vuoden koru -kilpailu nostaa esiin kotimaista korualan osaamista

Vuoden koru -kilpailun tarkoituksena on tuoda näkyväksi upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisätä tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa esiin pääsevät myös näyttävät, rohkeat ja erikoisemmat korut, jotka puhuttelevat taidokkaalla muotokielellään ja tekevät säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailussa koruja katsotaan kultaseppäkulttuurin silmin ja kilpailu on keskittynyt arvokoruihin. Tärkeässä osassa kilpailua on korujen käytettävyys sekä yhdistäminen tyyliin ja pukeutumiseen. Voittoatavoittelematon kilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Kultaseppien Liiton ja Suomen Kello- ja korumuseo Kruunun kanssa.

uutta ja vanhaa - 2023 kilpailun kohokohtia

Hakuprosessissa uusi vapaaehtoinen vaihe palautteen saamiseksi

Haku muuttuu kaksivaiheiseksi, jossa ensimmäinen hakuvaihe on vapaaehtoinen. Ensimmäisessä hakuvaiheessa kilpailijoiden on mahdollista saada palautetta kilpailuehdotuksestaan ja hakemuksestaan. Uudella hakuvaiheella halutaan tarjota yksinyrittäjävaltaisen alan toimijoille foorumi edistämään muun muassa tuotekehitystä sekä työn kannustukseksi ja tukemiseksi. Saat mentoroivaa palautetta ja lisäksi sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä oman työsi kehittämiseksi. Palautteen perusteella kilpailijalla on mahdollisuus kehittää omaa hakemustaan sekä kilpailutyötään kilpailun deadlineen asti, jolloin jätetään varsinainen kilpailuehdotus. Mikäli et halua palautetta työstäsi ennen haun päättymistä, voit osallistua vain haun toiseen vaiheeseen.

Vuoden koru 2023 -finalistit esillä kello- ja korumuseossa

Kaikki Vuoden koru 2023 -kilpailutyöt pääsevät esille yleisön ihasteltavaksi Suomen Kello- ja korumuseo Kruunuun. Näyttely on avoinna yleisölle 30.11.2022-22.1.2023.

päivää
tuntia
minuuttia
sekunttia
Haku kilpailuun on päättynyt. Kiitämme kaikkia osallistuneita. Finalistit julkaistaan 10.8.2020 mennessä.

Hakuajan umpeutumiseen

Vuoden korusta kilpailijoiden sanoin

Kannustamme erityisesti uran alussa olevia korualan tekijöitä osallistumaan kilpailuun! Kilpailussa mukana olo avaa upeita mahdollisuuksia. Näkyminen eri medioissa kasvattaa korujesi tunnettuutta, joka auttaa eteenpäin omalla uralla. Kilpailun tuoma näkyvyys kannattaa hyödyntää esimerkiksi ottamalla itsekin aktiivisesti yhteyttä lehdistöön ja muihin mahdollisiin yhteistyötahoihin.⁠
blank
Susanna & Tobias Feuerbacher
Vuoden Koru 2021 -voittaja
Osallistu rohkeasti, et tule katumaan! Kilpailu on antanut näkyvyyttä eri medioissa sen koko kilpailun ajan. Korut ja tekijät niiden taustalla tulevat tutuksi suurelle yleisölle. Vaikka palkintosijoja ei tulisikaan, on finaalipaikkakin jo tavoittelemisen arvoinen. Oli upeaa olla samassa sarjassa taidokkaiden korumallistojen ja inspiroivien korumuotoilijoiden kanssa.
blank
Hanna Korhonen
Vuoden Koru 2021, 3.sija
Voitin Vuoden Koru 2019 -kilpailun Hydrangea-korusarjallani. Kilpailu toi mukanaan monenlaista konkreettista hyötyä. Korusarjastani kirjoitettu artikkeli, Vuoden koru -äänestys sekä Tampereen Häämessujen aikainen markkinointi toivat uusia asiakkaita ja tekivät korujani tunnetuksi uudelle yleisölle. Myös voiton tuoma arvo markkinoinnissa on ollut huomattava. Kisan jälkeen voitostani uutisoitiin muun muassa Vakka-Suomen Sanomissa sekä Varsinais-Suomen Yrittäjälehdessä. Vuoden koru -kilpailu on omiaan edistämään kotimaisten koruntekijöiden tunnettuutta. On ollut suuri kunnia olla mukana tässä kilpailussa.
blank
Mari Ruohomäki
Vuoden Koru 2019 -voittaja
Sain valtavan buustin siitä, että muutkin pitivät korujeni maailmasta ja muodoista. Alan uutena tulokkaana se, että tulin näkyväksi ja minut nähtiin kykynä, antoi rohkeutta tavoitella uusia unelmia. Kilpailun myötä aukeaa sellaisia ovia ja tilaisuuksia, joita ei edes ymmärrä tapahtuvan kilpailuun lähtiessä.
blank
Laura Bruun
Vuoden Koru 2019, 2.sija

Kerro kilpailusta myös kaverille

Kilpailun hakulomake

Tutustuthan kilpailun sääntöihin huolellisesti ennen kilpailutyön lähettämistä. Voit osallistua kilpailuun useammalla työllä/korusarjalla. Jokainen kilpailuun ilmoitettava työ tulee lähettää omalla kaavakkeellaan. Annettuja yhteystietoja käytetään kilpailujärjestelyissä ja kilpailuun liittyvässä viestinnässä.

HAKEMUKSET TULEE LÄHETTÄÄ 30.9.2022 KLO 23.59 MENNESSÄ
Mikäli haluat saada palautetta kilpailutyöstäsi haun ensimmäisessä vaiheessa, lähetä ensimmäinen hakemuksesi 27.8.2022 mennessä.

 

Yhdessä kilpailua tekemässä

blank

Suomen Kultaseppien Liitto

Suomen Kultaseppien Liitto on kultasepänalalla toimivien henkilöiden ja yhteisöjen keskinäisenä yhdyssidos, joka työskentelee ammattitaidon kohottamiseksi, valvoo jäsentensä ammatillisia, taloudellisia ja yhteiskunnallisia etuja sekä edistää hyvän yhteishengen ja yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä kesken. Suomen Kultaseppien Liiton toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Kilpailu näkyy myös liiton viestintäkanavissa.

blank

Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu

Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu avatuu uudistuneena keväällä 2022 ja nyt korut nähdään vahvasti osana museon toimintaa. Uusi museo avaa ovensa täysin uusissa tiloissa keväällä 2022 Espoon Tapiolassa. Suomen Kello- ja korumuseo toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Kilpailun voittaja saa oman työnsä esille museoon.

Tampereen häämessut logo

Tampereen Häämessut

Tampereen Häämessuilla on tarjolla kattava valikoima häihin ja muihin juhliin liittyviä tuotteita ja palveluita. Ohjelma tarjoaa vinkkejä ja ideoita hääjärjestelyjen eri vaiheisiin sekä morsiusparille että muulle järjestelytiimille ja juhlavieraille. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään 4.-5.2.2023 myös Asta-messut. Samalla lipulla pääset molempiin tapahtumiin. Vuoden koru näkyy messuilla näkyvällä osastolla ja osana virallista messuohjelmaa.

Ota yhteyttä

blank

Johanna Lundán

Kilpailun tuottaja,
Jules & beryl

Soita: +358 40 53 80 433
Sähköposti: johanna@julesandberyl.fi

Onko sinulla kysyttää kilpailusta? Laita sähköpostia, soita tai jätä viesti oheisella lomakkeella.