fbpx

Vuoden koru-finalistit on julkaistu

Vuoden koru -kilpailu tuo esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisää tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa etsitään korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailu järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Vuoden koru

Vuoden koru 2021 -kilpailun finalistit on julkaistu

Suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista esiintuovan Vuoden koru -kilpailun kymmenen finalistia on nyt julkaistu. Finalistikoruissa yhdistyy raikkaalla tavalla uuden tekniikan tuomat mahdollisuudet, erilaiset materiaaliyhdistelmät sekä perinteinen kultasepäntyö.

Tänä vuonna kilpailu siirtyi kutsukilpailusta avoimeen hakuun. Esiraati valitsi finalistikorusarjat lähetettyjen kilpailutyöehdokkaiden joukosta. Arvioinnissa raati kiinnitti huomiota korujen omanlaiseen muotoiluun ja toteutuksen laatuun sekä käytettävyyteen osana tyyliä. Lisäksi esiraati tarkasteli, kuinka koru välittää tarinaansa ja mitä koru viestittää. Esiraati kiitteli monipuolista otantaa, joka kertoo hyvin suomalaisen korualan laaja-alaisesta osaamisesta.

Esiraatiin kuuluivat stylisti Vesa Silver, toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), museonjohtaja Essi Pullinen (Suomen Kellomuseo), tapahtumajohtaja Hannele Nuotio (Tampereen Häämessut) ja Vuoden koru -kilpailun tuottaja Johanna Lundán (Jules & Beryl Oy).

Syksyn aikana finalistikorut ja niiden suunnittelijat esitellään Vuoden koru -sivustolla muun muassa artikkelein, jotka kertovat enemmän korujen taustasta ja inspiraatiosta. Lisäksi pääset nauttimaan kuvamateriaalista, joka tuo esiin korut osana tyyliä ja tunnelmia. Pääset kuitenkin tutustumaan jo nyt koruihin Teemu Töyrylän ottamien valokuvien sekä suunnittelijan itse kertoman lyhyen inspiraatiotarina kautta.

Finalistien joukosta voittaja valitaan marraskuun lopussa avautuvassa äänestyksessä yleisön äänin. Marraskuussa avautuu myös Vuoden koru -näyttely Suomen Kellomuseossa. Kilpailu huipentuu Tampereen Häämessuilla 7.2.2021 Vuoden korun julkistamiseen ja palkitsemistilaisuuteen.

Finalistit aakkosjärjestyksessä

Vuoden koru 2021 4C Hanna Korhonen HannaKDesignJewellery

4C


Hanna Korhonen

Hanna Korhonen Design & Jewellery

“Arvostetun ja arvokkaan timantin riisuminen rautalankamalliksi asettaa sen uuteen valoon. Säihkeen poistuminen antaa tilaa muodolle ja korusta tuleekin hyvin graafinen esine, jonka sisä- ja ulkopinta ovat yhtä aikaa tarkasteltavissa.”

Vuoden koru 2021 Aarteita Kirsi Sarasvirta KorupajaKikrosDesign

Aarteita


Kirsi Sarasvirta

Kikros Design

“Aarteita-sarjan koruja suunnitellessani mietin elämän aarteita, ja yksi suurista aarteistani on ollut lapsuusajan kaverit. Näistä kavereista useampi oli avainlapsia, eli kotiavain roikkui nauhassa kaulalla. Tästä muistosta riipukset saivat avainmuotonsa, ja kuviot elämän tärkeistä asioista:  rakkaus, koti, lemmikit, musiikki ja onni. “

Vuoden koru 2021 Betta Carina Blomqvist CarinaBlomqvistDesign

BETTA


Carina Blomqvist

Carina Blomqvist Design

“Fantasiamaailman Betta-kala on voimakoru. Kuten runo sanoo: ”Kultakalan viehkeydellä, pusukalan herkkyydellä ja taistelukalan tahdolla, pidetään yhtä”.”

Vuoden koru 2021 elämäntie Silja Riihola KaunisJewelleryDesign

elämän tie


Silja Riihola

Kaunis Jewelry & Design

“Vuonna 2017 sitten Kolilla kulkiessani näin mustikan varpuja, joihin varjot muodostivat ristin. Siinä hetkessä syttyi ajatus korusta. Tässä korusarjassa yhdistyy Suomen kaunis luonto ja kristillisyys, jonka  sanoma näkyy hienovaraisesti korun muotoilussa.”

Vuoden koru 2021 Freya Annika Eklof Atelier Eklof

FREYA


Annika Eklöf

Atelier Eklöf

“Freya on pohjoismaisessa mytologiassa kauneuden, rakkauden ja hedelmällisyyden jumalatar, ja myös häiden suojelija. Myytit ja täynnä unelmia ja romantiikka olevat juhannusjuhlat antoivat minulle inspiraatiota kultaisen Freya-sormukseen, jonka timantit ja kukka- ja kasviornamenttikaiverrukset symboloivat sekä vanhoja että uusia juhla- ja juhannusperinteitä.”

Vuoden koru 2021 kesansiivekas Jenni Rutonen JenniRutonenDesign

Kesän siivekäs


Jenni Rutonen

Jenni Rutonen Design

“Me ihmiset olemme jatkuvassa metamorfoosissa, meillä prosessi on vain hitaampi ja henkisempi. Mekin välillä koteloidumme kunnes taas murtaudumme muuriemme läpi ja levitämme siipemme uuteen lentoon. Nousemme uuteen päivään herkkinä ja vahvoina, aina hiukan kokeneempina ja värikkäämpinä.”

Vuoden koru 2021 kultasiipi Petri Holmberg Midaskultasepät

Kultasiipi


Petri Holmberg

Midas Kultasepät

“Kun makaan kedolla ja katson sinisellä taivaalla leijuvia kumpupilviä ja arvuuttelen niiden muotoja. Samalla näen silmänurkassa perhosen, ”Kultasiiven”, joka laskeutuu läheiselle kukkaselle, siinä se on. “Kultasiipi”. Perhonen muokkautuu pelkäksi siiven muodoksi verstaan työpöydällä ja kokonaiseksi korusarjaksi.”

Vuoden koru 2021 Mehilaisensiivin Harri Syrjänen HarriSyrjänen

Mehiläisen siivin


Harri Syrjänen

“Olen jo pidemmän aikaa ollut huolestunut uutisista, joissa kerrotaan  mehiläisten vähenemisestä maapallolla. Tämän ahkeran pikku “pörriäisen” olemus on kiehtova. Sen herkät siivet ja rakenne toimivat korusarjani keskeisenä elementtinä. “

Vuoden koru 2021 Tuohi Susanna Feuerbacher ViiluJewellery

Tuohi Hopea


Susanna & Tobias Feuerbacher

Viilu Jewelry

“Tuohi on hyvin perinteinen materiaali Suomessa. Tuohi Hopea -mallisto jatkaa pitkää perinnettä uudella otteella. Korujen muotokieli on melko klassinen, kuitenkin siinä on jotain uutta. Koruissa on läsnä puun lämpö ja hopean hohde.  Korut yllä voi kantaa arvokkaasti palan suomalaista koivumetsää.”

Vuoden koru Underground Anton Leivo LeivoDesign

Underground


Anton Leivo

Anton Leivo Design

“Haluan tuoda esille luonnon kauneutta  modernilla tavalla. Hyönteisten salaperäisyys ja kiiltävä kitiinikuori antavat minulle vapauksia tulkita uudella tyylillä niiden muotoa. Hyönteiset antavat ristiriitaisia tunnelmia ihmisille ja haluan taiteeni kautta saada reaktiota ja ajatuksia aikaan.”

päivää
tuntia
minuuttia
sekunttia
Haku kilpailuun on päättynyt. Kiitämme kaikkia osallistuneita. Finalistit julkaistaan 10.8.2020 mennessä.

Äänestyksen alkuun

Seuraa finalistien matkaa sosiaalisen median kanavissamme

Esittelemme kaikki finalistit kuvin ja artikkelein syksyn aikana. Ota sosiaalisen median kanavamme seurantaan ja kuulet ensimmäisten joukossa tuoreet uutiset.

Vuoden koru -kilpailu nostaa esiin kotimaista korualan osaamista

Vuoden koru -kilpailun tarkoituksena on tuoda esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisätä tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa esiin pääsevät myös näyttävät, rohkeat ja erikoisemmat korut, jotka puhuttelevat taidokkaalla muotokielellään ja tekevät säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailussa koruja katsotaan kultaseppäkulttuurin silmin ja kilpailu on keskittynyt arvokoruihin. Tärkeässä osassa kilpailua on korujen käytettävyys sekä yhdistäminen tyyliin ja pukeutumiseen.

Kilpailu on voittoa tavoittelematon.

Kilpailun tavoitteena on

  • Lisätä tietoisuutta suomalaisista vaihtoehdoista ja kotimaisen korutarjonnan monipuolisuudesta.
  • Kannustaa muotoilijoita uusiutumiseen ja luovuuteen.
  • Edistää alan taloudellisia menestymisen mahdollisuuksia.
  • Rohkaista suomalaisia nauttimaan koruistaan monipuolisemmin, myös arkikäytössä.
  • Yhdistää kuluttajat ja alan taitajat.

10 Vuoden koru 2021 -finalistia

Vuoden koru -kilpailu järjestetään uudistuneena

Suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista esiintuova Vuoden koru -kilpailu jatkuu uudistuneella formaatilla. Mukaan kilpailun taustavoimiin kilpailun kehittämiseen ja sen tarkoituksen edistämiseen ovat lähteneet Suomen Kultaseppien Liitto ja Suomen Kellomuseo. Vuoden koru -kilpailu näkyy myös museon näyttely- ja tapahtumatoiminnassa. Alusta asti kumppanina mukana olleen Tampereen Häämessujen kanssa yhteistyötä on vahvistettu ja kotimaiset korut tulevat olemaan esillä entistä näyttävämmin osana messuja ja niiden ohjelmaa. Samassa yhteydessä Tyyliniekassa alkunsa saanut, nyt kolmatta kertaa järjestettävä, kilpailu siirtyy Jules & Beryl Oy:lle. Kilpailun tuottajana jatkaa kilpailun ideoitsija Johanna Lundán.

Tänä vuonna kilpailu muuttui kutsukilpailusta avoimeen hakuun, ja kaikki korumuotoilijat ja alan osaajat olivat tervetulleita osallistumaan yhdellä tai useammalla kilpailuehdotuksella, myös työryhmänä. Kilpailussa etsitään korusarjaa, jonka korut voivat olla suunniteltu naisille ja/tai miehille. Korut voivat olla myös unisex-mallisia. Kilpailutyöt voivat olla jo olemassa olevia koruja tai uusia suunnitelmia.

Kerro kilpailusta myös kaverille

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Yhdessä kilpailua tekemässä

Suomen Kultaseppien Liitto

Suomen Kultaseppien Liitto on kultasepänalalla toimivien henkilöiden ja yhteisöjen keskinäisenä yhdyssidos, joka työskentelee ammattitaidon kohottamiseksi, valvoo jäsentensä ammatillisia, taloudellisia ja yhteiskunnallisia etuja sekä edistää hyvän yhteishengen ja yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä kesken. Suomen Kultaseppien Liiton toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Kilpailu näkyy myös liiton viestintäkanavissa.

Suomen Kellomuseo

Suomen Kellomuseo on Pohjoismaiden ainut ajan mittaamiseen ja kellojen historiaan erikoistunut museo, joka toimii näyttelykeskus Weegeessä Espoossa. Suomen Kellomuseon toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Lisäksi kilpailu näkyy museon näyttely- ja tapahtumatoiminnassa.

Tampereen Häämessut

Tampereen Häämessut järjestetään 6.–7.2.2021 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Hää- ja juhlamessut ovat täynnä ohjelmaa ja monipuolisesti erilaisia näytteilleasettajia. Häämessut pidetään samaan aikaan ASTA-messujen kanssa. Vuoden koru näkyy messuilla näkyvällä osastolla ja osana virallista messuohjelmaa.

Kukkahuone Rönsy

Rönsyn sidontatyöt ovat luonnollisia ja vapaita. Ne rönsyilevät ilmavasti Suomen luonnon materiaaleja hyödyntäen ja vuodenaikoja seuraten. Jokainen Rönsyn sidontatyö on uniikki, tilaajan toiveiden mukaan suunniteltu ja toteutettu. Kukkahuone Rönsy palvelee joustavasti Lempäälässä. Rönsy tarjoaa myös viikkopukettipalveluita niin yrityksille kuin yksityisille, juhlakukkasomistuksia myös Pirkanmaan ulkopuolelle ja kimpputyöpajoja yksityisten kurssi-iltojen lisäksi yrityksille ja yhteisöille.

Vera's Visuals

Vera’s Visuals on erikoistunut eläin- ja luontoaiheisiin kuvituksiin ja kuoseihin. Kuvittaja ja kuosisuunnittelija Vera Korpilaakso inspiroituu skandinaavisesta luonnosta, harmoniasta ja leikkisistä eläimistä. Työvälineinä Vera käyttää lyijykyniä & akvarelleja. Vera’s Visuals panostaa kuvitusten ilmeisiin, tunnelmaan ja laatuun. Vera’s Visuals tarjoaa yrityksille myös kuosisuunnittelua.

Johanna Lundán

Kilpailun tuottaja,
Jules & beryl

Soita: +358 40 53 80 433
Sähköposti: johanna@julesandberyl.fi

Onko sinulla kysyttää kilpailusta? Laita sähköpostia, soita tai jätä viesti oheisella lomakkeella.