Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

MUKANA JUHLISSA MYÖS VUODEN KORU 2023 -FINALISTIKORUJA

Linnan juhlat 2022 ja juhlien korut

Johanna Lundán | Jules & Berylin päätoimittaja
Song in Silver -kaulakoru sekä korvakorut
Johanna Lundánin intohimona on tehdä kotimaisten korujen vallankumous. Hän on korumuotoilun ja -taiteen taidejournalisti sekä kotimaisen korumuotoilualan mullistavan startupin, Jules & Berylin, perustaja. Johanna tuo kotimaiset korut suuren yleisön tietoisuuteen journalistisin ja tarinakerronnallisin keinoin sekä hyödyntämällä luovia ja innovatiivisia digitaalisia keinoja yhdistää korujen tekijät ja kuluttajat. Osoituksena korualan ja korukulttuurin eteen tekemästä työstään, Suomen Kultaseppien Liitto palkitsi Johannan 2021 Vuoden korunkantajana. Johanna on myös itse saanut kutsun 2015 Linnan juhliin ja itse asiassa tuosta kutsusta sai alkunsa Jules & Berylin tarina.

Yhä useampi Linnan juhliin kutsuttu kääntyy korumuotoilijan tai kultasepän puoleen löytääkseen asunsa lookin täydellistävät korut. Tärkeän ja juhlavan hetken asu ei ole täydellinen ilman täydellisiä koruja. Tänäkin vuonna Itsenäisyyspäivän vastaanotolla nähdään lukuisia kotimaisten osaajien taidonnäytteitä. Osa koruista on valmiita mallistokoruja, osa juuri käyttäjälleen ja asuun valmistettuja uniikkeja mittatilausteoksia. Koruissa on myös mukana mallistokoruista kustomoituja tai muunneltuja koruja. Tässä katsauksemme Linnan juhlat 2022 -koruihin:

Neljä Vuoden koru 2023 -finalistikorusarjaa esillä

Vihdoin koronavuosien jälkeen Linnan juhlat järjestetään ja tämä vuosi on ensimmäinen, kun Vuoden koru -kilpailustakin tutut korut pääsevät esiin toden teolla. Tänä vuonna vastaanotolla nähdään Vuoden koru 2023 -finalistikoruista neljä eri korusarjaa. Korusarjojen perusteella voi tämän vuoden korutrendeiksi nostaa värikkyyden ja juhlavuuden. Jo Vuoden koru -kilpailun finalistikorutkin viitoittivat tätä trendiä: väriloisto on myös suunnittelijoille tapa siirtyä pois haastavista ja harmaista koronavuodesta kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Linnunradan laitamilla, Pirjo Lakkapää

Pirjo Lakkapään värikkäät jalokivikorut nähdään kokoomuksen kansanedustajan Pia Kauman yllä oranssin puvun kanssa. Osana Pian asua on Pirjon luoma näyttävä uniikkirannekoru. Lisää Linnunradan laidalla -koruista voi lukea tästä artikkelista.

Linnan juhlat 2022 Pia Kauma korut, värikkäät jalokivikorut
Linnunradan laitamilla, Pirjo Lakkapää. Kuva Jules & Beryl, kuvaaja Ellina Noronen
KUKKII, Mari Syrén

Mari Syrén on luonut Vuoden koru 2023 -finalistikorusarjastaan uniikkikorut keskustan kansanedustaja Eeva Kallille. Korut ovat kullatut ja kristallihelmet säihkyy vihreänsävyssä. Korvakorut ovat myös uniikit, sillä niiden koko on suurempi ja niihin on lisätty riippuvia ketjua. Lue Kukkii-korujen esittelyartikkeli.

 

Linnan juhlat 2022 korut näyttävä sormus kullatut kukkakorut vihreillä kristallihelmillä
Kukkii, Mari Syrén
blank
Kukkii, Mari Syrén
ROKAMA, Silja Kivioja

Kuopiolaisen Silja Kiviojan koruista presidentinlinnan juhlahumussa nähdään kaksi korusarjaa, joista Rokama on yksi kymmenestä Vuoden koru 2023 -finalistista. Hopeisen korusarjan kääty ja korvakorut nähdään kansanedustaja Elina Valtosen yllä. Rokama-korusarjan taustatarinasta ja synnystä voit lukea tästä artikkelista.

Linnan juhlat 2022 korut Rokama, Silja Kivioja
Rokama, Silja Kivioja. Kuva Jules & Beryl, kuvaaja Ellina Noronen

 

 ” 

Itsenäisyyspäivän vastaanotolla myös korujen tekijät ansaitsevat huomion samalla tavalla kuin pukusuunnittelijat.
PITSI, Seppo Vainikainen

Seppo Vainikaisen emalointitaitoja nähdään Pitsi-korusarjassa, jota kantaa yllään perussuomalaisten nuori kansanedustaja Jenna Simula, joka on Sepon tapaan Oulusta. Todennäköisesti koruiksi päälle valikoituvat sarjan isot korvakorut, käätykaulakoru sekä varta vasten toteutettu rannekoru. Itsenäisyyspäivään ja Suomen lipun väreihin sopiva kaksisävyinen emalointi on läpikuultavaa ja näin värit hehkuvat erityisen kirkkaasti. Voit tutustua korusarjaan tekemässämme artikkelissa.

Linnan juhlat 2022 korut, sinen Suomen lipun väri, Pitsi-korusarja Seppo Vainikainen
Pitsi, Seppo Vainikainen. Kuva Jules & Beryl, kuvaaja Ellina Noronen

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Myös nämä korut nähdään juhlissa

LOVI, JENNI RUTONEN

Kullatut Lovi-korut nähdään Kuopion Tyttöjentalon johtajalla Johanna Luomalalla. Kullatut korut ovat erikoisversio Lovi-korumallistosta, joka sijoittui Vuoden koru 2022 -kilpailun toiselle sijalle. Korut symboloivat vaikeuksien voittamista ja koettelemuksista selviämistä. Lovessa yhdistyy muinainen mytologia voimaannuttamiseen ja vahvaan tarinallisuuteen. Lue lisää Lovi-koruista tästä artikkelista.

Lovi Linnan juhlat 2022

FREYA, ANNIKA JA PETRI EKLÖF

Taidokkaat kaiverrukset, kulta materiaalina ja lukuisat timantit saavat  Freya-korut erottumaan. Juhlissa sarjan korvakorut ja kaulakoru nähdään Camilla Hartwallin yllä. Korut edustavat klassista kultasepäntyötä. Korusarja on tuttu myös Vuoden koru 2022 -kilpailusta. Voit tutustua korusarjan tarinaan ja tekniikoihin tämän artikkelin kautta. 

Freya Linnan juhlat 2022
Kuva: Teemu Töyrylä
Talvio, CHAO-HSIEN KUO

Mika Aaltolan puoliso Kirsi Aaltola on valinnut ylleen Chao Hsien-Kuon Talvio-sarjan rannekorun, korvakorut ja kaulakorun. Kirsi on luottanut Chaon koruihin myös jo aiemmin. Chao Hsien-Kuon Silver Wind oli yksi Vuoden koru -kilpailun ensimmäisen kilpailukierroksen finalisteista vuonna 2018.

Kirsti Aaltola Linnan juhlat 2022
Kuva Chao-Hsien Kuo
Forte ja Forte Finlandia, Sirokoru

Matti Hyvärisen suunnittelemat korut kuuluvat Suomen itsenäisyyden viralliseen 100-vuotis juhlasarjaan. Sirokorun korut ovat tuttuja myös Vuoden koru -kilpailusta. Korvakoruja ja kaulakorua käyttää juhlissa sairaanhoitaja Soile Ranne.

blank

Sineen, Hanna Korhonen

Kansanedustaja Mari-Leena Talvitien yllä on Hanna Korhosen hopeaa ja värjättyä titaania olevat korvakorut. Hanna on myös tuttu Vuoden koru -kilpailuista. Vuonna 2021 hän osallistui kilpailuun 4C-korusarjallaan ja 2022 Light Always Wins -koruillaan.

Sineen-korvakorut Linnan juhlat 2022
Kuva: Hanna Korhonen
Feathers of the Raven, roosa karhula

Itse jään mielenkiinnolla odottamaan myös yhtä juhlien näyttävimmistä koruista. Roosa Karhula on suunnittellut Anu Pentikille hopeasta isokokoisen rannekorun.

Linnan juhlat 2022 Anu Pentik
Valokuva: Moona Alila
Bongaan myös nämä

Artikkelin koostamisessa ja kuvien lähteenä käytetty osittain Suomen kultaseppien Liiton kokoamaa tiedotusmateriaalia koruista. Gallerian kuvat suunnittelijoiden itse ottamia, ellei toisin mainita. 

Johanna Lundán

Johanna Lundán

Johanna Lundán on Jules & Berylin perustaja, jonka rakkaus kotimaisiin koruihin on synnyttänyt myös Vuoden koru -kilpailun. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 ja aktiivisena vaikuttajana nuorkauppakamarissa vuodesta 2003 lähtien. Vapaa-ajalla Johannan koukuttaa livekeikat, keraamiikkatyöt, elokuvat ja matkustaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Tässä artikkelissa tutustumme kevään 2024 kuumimpiin korutrendeihin, jotka ovat valloittaneet niin punaiset matot kuin muotitalojen catwalkitkin!
Kotimainen laulaja, runoilija ja lauluntekijä Kyösti Mäkimattila on julkaissut uuden korumalliston nimeltään Suuntatähti. Julkistustilaisuutta vietettiin Turussa
Kultaseppä Pirjo Lakkapään elämänpoluista kertova korusarja Häivähdyksiä on voittanut Vuoden koru 2024 -kilpailun.