Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Linnan juhlat ja korut: Tasavallan Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto on paikka laittaa päälle upeimmat korut

TIETOPAKETTI JUHLIA SEURAAVILLE JA JUHLIIN KUTSUTUILLE

Tasavallan Presidentit Itsenäisyyspäivän vastaanotto vuosittain 6.12., tuttavallisemmin Linnan juhlat, on kenties Suomen juhlavin tilaisuus, jossa osa juhlan kunnioittamista on juhlava pukeutuminen. Usein juhlissa huomion saa juhlia varten teetetyt naisten puvut, mutta me haluamme laittaa valokeilaan Linnan juhlissa nähdyt korut sekä korujen suunnittelijat.

Suomen itsenäisyyspäivänä tasavallan presidentti järjestää vuosittain vastaanoton kutsuvieraille. Tilaisuus järjestetään Helsingissä Presidentinlinnassa, ja sillä juhlistetaan Suomen itsenäistymistä Venäjästä vuonna 1917. Tilaisuuden tunnetuin osuus on vieraiden kättely, jota seurataan televisioissa kodeissa ympäri Suomen. Itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutaan merkkihenkilöitä kaikilta elämänaloilta sekä arjen sankareita, joita Presidentti haluaa kiittää heidän tekemästään työstään Suomen eteen.

Tälle sivulle olemme koonneet kattavan tietopaketin Linnan juhlissa nähdyistä koruista, alan taitajista sekä korupuheenaiheista vuosien varrelta. Lisäksi jaamme vinkkejä omien koruvalintojesi tekemiseksi, mikäli juuri sinä olet niiden arvovieraiden joukossa, jotka juhliin ovat kutsuttu.

Sisältöä aiheesta Linnan juhlat

Olemme koonneet tähän artikkeleitamme ja sisältöjä, joissa käsitellään Linnan juhlissa nähtyjä koruja ja korujen suunnittelijoita sekä korujen valintaan liittyviä ohjeita.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto on yksi vuoden kohokohdista ihastella puku- ja koruloistoa. Tällaisia ovat Linnan juhlien korut 2023.
Linnan juhlissa nähdään kerralla suurin kattaus kotimaista korumuotoilua yhdessä paikkaa. Kysyimme korujen suunnittelijoilta, mitä korujen näkeminen juhlissa heille merkitsee.
Itsenäisyyspäivän vastaanotto on yksi vuoden kohokohdista ihastella puku- ja koruloistoa. Tällaisia ovat Linnan juhlien korut 2022.

Millaiset korut valita Linnan juhliin? Mikä on vastaanoton pukukoodi?

Huomio etiketti ja tilaisuuden pukukoodi

Linnan juhlien pukukoodi on juhlapuku. Naisille tämä tarkoittaa täyspitkää iltapukua ja miehille frakkia tai tummaa pukua. Naisen juhlapuvun tulee olla valmistettu juhlavasta materialista ja siinä saa olla kokoa.

Puhekielessä usein juhlapuku ja iltapuku menee sekaisin: juhlapuvun tulee olla aina täyspitkä sekä on aina näyttävämpi kuin iltapuku, joka voi olla myös lyhyempi kuten nilkkapituinen.

Naiset asustavat pukunsa umpikärkisillä kengillä sekä sirolla käsilaukulla ilman olkahihaa.

Koruiksi arvokoruja – voit käyttää myös kunniamerkkejä

Juhlapuvun kanssa käytetään arvokoruja. Tämä tarkoittaa, että niin sanotut asustekorut eivät sovi tilaisuuden arvokkuuteen, joten halvat tuontikorut, epäaidot korumetallit, lasikristalliset bling bling -korut eivät kuuluu näihin juhliin. Samoin isojen muotitalojen logo-korut on syytä unohtaa asusteena.

Valitse ylle jalometallisia koruja. Juhlapuvun kanssa korujen tyyli on yleensä klassinen. Myös tyylikkäät ja näyttävät design-korut sopivat hyvin tilaisuuden henkeen, eikä korujen tarvitse olla välttämättä jalokivin koristeltuja. Itsenäistä Suomea juhliessa on loistava tilaisuus tuoda esiin myös suomalaista korumuotoilu- ja kultaseppäosaamista.

Itsenäisyyspäivän vastaanotolla kutsuja on toivonut myös kunniamerkkejä käytettävän juhlapuvun kanssa. Huomioitavaa on, että myös kunniamerkkien kanssa asun voi koristaa koruilla ja korut ja kunniamerkit eivät ole toisiaan poissulkevia. Naiset voivat käyttää alkuperäisen kokoisia kunniamerkkejä tai pienoiskunniamerkkejä. Lisää kunniamerkkien käytöstä voi lukea Ritarikuntien Kunniamerkkioppaasta.

Lisää pukeutumisen etiketinmukaisen pukeutumista voit lukea muun muassa Tyyliniekan etiketti-artikkelista. 

Linnan juhlista tuttuja koruja

Edellinen
Seuraava

Miltä suunnittelijasta tuntuu, kun hän saa pyynnön suunnitella korut Linnan juhlien asun kanssa?

Lähes jokaisen kotimaisen kultasepän ja korumuotoilijan unelma on saada korunsa Linnan juhlien vieraan ylle. Kun olemme haastelleet lukuisia suunnittelijoita, monelle kohokohdaksi mieleen se hetki, kun näki omat korunsa vastaanoton kättelyjonossa. Tämä on suuri ylpeyden aihe.

Pyynnön hetki on usein innostava ja inspiroitunut, mutta tiivis aikataulu asettaa lukuisia haasteita saada korut valmiiksi ajoissa. Kysyimme muutamalta alan ammattilaiselta heidän kokemuksistaan. Lue lisää tästä artikkelista. Ps. Jos olet saanut kutsun tilaisuuteen, katso alempaa meidän vinkit ja mahdolliset palvelut korujen valintaan.

Tiesitkö?

Tiesitkö, että Jules & Berylin tarina on saanut alkunsa kutsusta Linnan juhliin?

Autamme koruvalinnoissa

Saitko kutsun Linnan juhliin? Tarvitset apua korujen valintaan? Ota meihin yhteyttä jo hyvissä ajoin. Verkkosivustollamme on kattava valikoima näyttäviä koruja ostettavaksi, jotka sopivat täydellisiin juhlalookkeihin. Kauttamme saat avustusta ja tyylikonsultaatio oikeanlaisten korujen valintaa niin, että korut sopivat kokonaisuuteen, esimerkiksi juhlapukusi kaula-aukon kanssa.

Verkostomme toimii lukuisia kotimaisen korualan taitajia. Mikäli et löydä etsimäsi kaltaista korua kaupastamme, ota yhteyttä ja voimme tehdä tiedustelua sopivan korun löytämiseksi tai ohjata sinut teettämään korut sopivalle kontaktille.

Lisäksi kauttamme on tiedusteltavissa korulainoja ja -vuokrausta.

Koruja linnan juhlista vuosien varrelta

Suomen Kultaseppien Liitto tekee vuosittain tiedotustyötä Linnan juhlissa itsenäisyyspäivänä nähtävistä koruista. Erityisesti median edustajien kannattaa tutustua materiaaliin ja saada jo ennakkoon tiedot vierauden yllä nähtävistä koruista. Tiedotteen näet alta:

Aiheesta muualla

Lue juhlien puhututtaneimmista koruista ja koruja kantaneista vieraista ja sekä korujen suunnittelijoista lukuvinkeistämme

Vuonna 2019 Kalevalan Kaikuja -korut nähtiin niin Jenni Haukion kuin monen vieraan yllä. Korujen suunnittelija on Heli Kauhanen.
Iltalehti 10.12.2019 | Linnan juhlien todellinen trendi onkin tässä: “Valtava kysyntäpiikki, tilauksia jonossa”
Turun Sanomat 6.12.2019 | Koruloisto Linnassa kaatoi Kalevala Korun sivut hetkeksi

Morton  4.12.2019 | Linnan juhliin nuoriin suunnittelijoihin luottaen (Kertomus nuorien puku- ja korusuunnittelijoiden matkasta luoda asua ja korut vieraalle)

2019 Lue minkälainen prosessi Linnan juhla -korujen suunnittelu oli Susanna Hakkaraiselle, joka teki aiheesta myös opinnäytetyön
Koru Linnan juhliin 2019 | Opinnäytetyö, Savonia

2018 Yksi näyttävimmistä koruista oli Jenni Rutosen suunnittelema Kesän Siivekäs -sarjan uniikki käsikoru. Korusarja on tuttu Vuoden koru 2020 -kilpailusta.
MTV uutiset 06.12.2018 | Linnassa nähdään massiivinen käsivarsikoru – varastaa huomion juhlapuvusta
Savon Sanomat 7.12.2018 | Kuopiolaiset korut näyttävästi esillä Linnan juhlissa

2016 Monument-korun Jenni Haukiolle oli suunnittelut Mika Tarkkanen.
Iltalehti 7.12.2016 | Jenni Haukiolla kaulassaan harvinainen koru – katso kuvat

Usein kysyttyä Itsenäisyyspäivän vastaanotosta ja koruistä

Näin tilaisuudessa upeat korut ja haluaisin tietää kuka on korujen suunnittelija. Miten voin saada selville kuka korut on tehnyt?
Esittelemme sivuillamme sekä sosiaalisen median kanavissa juhlista tuttuja koruja. Mikäli näkemäsi koru ei ole näissä tiedoissa mukana, voit aina ottaa meihin yhteyttä. Jos emme tiedä vastausta heti, käytämme alan laajoja verkostojamme ja voimme tehdä salapoliisintyötä saadaksemme vastauksen sinulle.

Haluaisin juhliin persoonalliset ja erottuvat korut. Mistä voin löytää etsimäni kaltaiset korut?
Verkkokauppamme on keskittynyt juuri persoonallisiin ja näyttäviin koruihin. Kaupassamme ostat koruja suoraan niiden suunnittelijoilta. Korut ovat usein piensarjoja, joita ei ole massoittain saatavilla kivijalkamyymälöistä. Koska useimmat korut tehdään tai viimeistellään käsin tilauksesta, juhlakoruihisi on myös mahdollista tehdä modifikointeja ja muutoksia. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Saako kauttanne korulainoja Itsenäisyyspäivän vastaanotolle?
Kyllä! Tarjoamme valikoiden mahdollisuuksia korujen lainaamiseen erityistä juhlahetkeä varten. Lisäksi vuokraamme koruja. Tiedustele lisää!

Tutustu myös useimmiten kysyttyihin kysymyksiin Tasavallan Presidentin kanslian verkkosivuilla.

Kerro meille kuka sai kutsun?

Kuka sai kutsun Linnan juh­liin presidentinlinnaan ja millaiset korut hän pukee ylleen?

Korusuunnittelijoille ja kultasepille: Saitko pyynnön tehdä tai lainata koruja vastaanotolle? Ota meihin yhteyttä ja olemme mielellämme mukana välittämässä tietoa ja viestiä eteenpäin kotimaisten korujen näkymisestä muun muassa kättelyjonossa.

Kutsun saaneille: Mikäli saat kutsun tilaisuuteen ja olet pukemassa yllesi Suomessa valmistetut korut, ota meihin yhteyttä ja olemme mukana tekemässä tiedotustyötä kotimaisen korualan eteen.

Ota meihin yhteys

Lisää Jules & Berylin toiminnasta