Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Aitoja kukkia jäljentävä korusarja

Vuoden koru 2019 -voittaja: Hydrangea Bu.Ké-korumerkiltä

Vuoden koru 2019 voittajan Mari Ruohomäen Bu.kén koruihin sopii lausahdus ”kaunis kuin kukka” monesta näkökulmasta. Koruissaan Mari ikuistaa puutarhan kauneuden ikikukiksi. Hydrangea-korut ovat jäljennetty tarkkoine yksityiskohtineen aidosta hortensian kukista. Korut maalaavat maiseman tarunhohtoisista puutarhoista, jossa silmäkulmastaan voi nähdä kohtauksen Shakespearen Kesäyön unelmasta. Hydrangea-koruissa salaisen englantilaisen puutarhan tunnelmaan voi piipahtaa, vaikka romanttisuuden sijaan oma tyyli olisikin moderni.

Yleisön suosikkina Vuoden koru 2019 -voittajaksi

Mynämäkeläisen Mari Ruohomäen hortensiankukat nousivat yleisön suosikiksi Vuoden koru 2019 –äänestyksessä. Valinnan julkaiseminen 9.2.2020 oli osa Tampereen Häämessujen ohjelmaa. Voittajan tunnelman tuoreeltaan ja palkitsemisen voit katsoa tästä videotallenteesta.

“Bu.ké syntyi intohimostani luontoa ja puutarhaa kohtaan. Kuten muidenkin korujeni aiheet, Hydrangean inspiraatio löytyi omasta puutarhastani. Olen hyvin otettu tästä kunniasta ja kiitollinen kaikille, jotka antoivat äänensä Hydrangea-korusarjalleni.” Mari tiivisti tunnelmiaan voiton jälkeen.

Vuoden koru 2019 palkitseminen
Vuoden koru 2019 -palkitseminen Tampereen Häämessuilla. Kuvassa keskellä voittaja Mari Ruohomäki. Vasemmalla kilpailun tuottaja Johanna Lundán ja oikealla yhteistyökumppani floristi Riikka Valkeamäki. Kuva Tyyliniekka.

Hydrangea-malliston hortensian kukat olivat Marille luonteva valinta koruiksi, sillä hortensiat kuuluvat Marin omiin suosikkikukkiin. Voit tutustua Mariin suunnittelijana tarkemmin lukemalla  tekemämme henkilöesittelyn.  Hydrangea-korusarja on yksi Bu.kén suosituimpia ja itse asiassa Bu.kén tarina alkoi Hydrangeasta. Ensin sarjaan syntyi riipus ja tämän jälkeen korusarja on täydentynyt erilaisin korvakoruin ja näyttävien sormuksin.

Aidon kukan yksityiskohtainen kauneus saatiin vangittua hyödyntämällä teknologiaa

Hydrangea-korujen yksityiskohdat jäljentävät tarkasti aidon kuivan hortensian kukan pienimpiäkin detaljeja. Pinnan aikaansaamiseen kuivunut hortensian kukka skannattiin, ja skannauksen sekä 3D-tulosteen avulla pystyttiin luomaan koruille valumalli, jossa kukan ilme saatiin vangittu. Aivan kuten aidon hortensiankukan yksityiskohdat, niin korutkin saavat ihastelemaan hyvin aidolta näyttävää pintaa lumoutuneena. Valuprosessin jälkeen korut vielä viimeistellään käsityönä, kuten esimerkiksi sormuksien varsinaiset sormusrenkaat.

Hydrange-korujen pinta on saanut muotonsa aidosta hortensian kukasta.

Hortensiakorujen materiaalina on ekohopea, jota saa myös kullattuna. Lisäksi valikoimissa on täyskultaisia koruja. Koruissa on täysin omanlaisensa tunnelma riippuen juuri materiaalista ja se onkin yksi näiden korujen viehättävistä piirteistä.

Korusarjasta sekä kullan että hopean ystävät löytävät itselleen mieluisat vaihtoehdot.
“Bu.ké syntyi intohimostani luontoa ja puutarhaa kohtaan. Kuten muidenkin korujeni aiheet, Hydrangean inspiraatio löytyi omasta puutarhastani”

Romanttinen ilman siirappisuutta

Korujen suunnittelija Mari Ruohomäki kuvaa itse Hydrangea-koruja naiselliseksi ja romanttisiksi. Silti tyyli on ajatonta ja kestää aikaa. Mielestäni Marin koruissa on raikas lähestymiskulma kukkateemaan, joka yleensä voi muuttua nopeasti liian imeläksi yksinkertaista tyylistä pitävälle. Hydrangeassa on omanlaisensa nuorekas ja moderni tuntu, joka sopii hyvin myös trendikkäälle naiselle. Erittäin osuvia korut ovat niille, jotka rakastavat puuhastella puutarhassa. Hyvä lahjaidea!

Miehille myös vinkiksi:

Hydrangea-korut toimivat loistavasti lahjana kukkakimpun sijaan. Näin yhdistät lahjaan kukkien kauneuden, mutta näiden kukkien ilo ei kuihdu ja niitä voi kantaa mukaan vaikkapa joka päivä muistona.

Korut kukkakimpuksi – yhdistele rohkeasti

Hydgrangea-korut voi stailata hyvin monin tavoin kiehtovasti jopa hieman rajoja rikkoen. Yhdistä rohkeasti sarjasta sekä hopeisia että kullanvärisiä koruja. Yhdistelmä antaa pukeutujasta itsevarman ja kokeilevan kuvan – ja varmasti erotut koruillasi.

Hydrangea-sarjan pitkät korvakorut sekä riipus

Vuoden koru 2021 -palkitsemistilaisuudessa (tai katso video alta) koostin omaan asuuni kokonaisuuden, jossa toisessa korvassani oli kaksi pientä kullattua Hydrangea-korvakorua ja toisessa yksi pitkä hopeinen. Kirsikkana kakun päällä oli vierekkäin puetut isot sormukset, joista toinen oli hopeaa ja toinen kullattu. Tämän oli aivan mielettömän näyttävä yhdistelmä, jota aion käyttää toisetekin kun haluan säväyttää ja suosittelen myös sinua kokeilemaan yhdistelmää vaikkapa iltapuvun kanssa.  Kokeile myös Hydrangea-koruista statement-mixiä, jossa saat rasiassa epäsymmetrisen parin korvakoruja, sekä pienen että pitkän korvakorujen, joita käytät tyylikkäästi ja hieman räväyttäen niin arkena kuin juhlahumussa.

Johanna Lundán | Jules & Berylin päätoimittaja
Picture of Johanna Lundán

Johanna Lundán

Johanna Lundán on Jules & Berylin perustaja, jonka rakkaus kotimaisiin koruihin on synnyttänyt myös Vuoden koru -kilpailun. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 ja aktiivisena vaikuttajana nuorkauppakamarissa vuodesta 2003 lähtien. Vapaa-ajalla Johannan koukuttaa livekeikat, keraamiikkatyöt, elokuvat ja matkustaminen.