Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

Aitoja kukkia jäljentävä korusarja

Vuoden koru 2019 -voittaja: Hydrangea Bu.Ké-korumerkiltä

Johanna Lundán | Jules & Berylin päätoimittaja
Mari Ruohomäen Bu.ké-korumerkki on puutarhaharrastajan rakkaudenosoitus luontoa ja koruja kohtaan tuoden aidonnäköisin kukkasin tuulahduksen kesän autuuttaa ja iloa. Bu.kén koruissa on ripaus englantilaisten puutarhojen romanttisuutta ja Shakespearen Kesän yön unelman tarumaailmaa. Koruissa kukkii luonnon kauneus ja ne ikuistavat puutarhan kauneuden ikikukiksi. Valmistustekniikan avulla korut toistavat yksityiskohtaisesta aitojen kasvien piirteitä. Malliston korut ovat monipuolisesti yhdisteltävistä keskenään ja käytettävissä niin yksinään kuin yhdessä. Mari Ruohomäen Hydrangea-korusarja on palkittu Vuoden koruna 2019.

Vuoden koru 2019 voittajan Mari Ruohomäen Bu.kén koruihin sopii lausahdus ”kaunis kuin kukka” monesta näkökulmasta. Koruissaan Mari ikuistaa puutarhan kauneuden ikikukiksi. Hydrangea-korut ovat jäljennetty tarkkoine yksityiskohtineen aidosta hortensian kukista. Korut maalaavat maiseman tarunhohtoisista puutarhoista, jossa silmäkulmastaan voi nähdä kohtauksen Shakespearen Kesäyön unelmasta. Hydrangea-koruissa salaisen englantilaisen puutarhan tunnelmaan voi piipahtaa, vaikka romanttisuuden sijaan oma tyyli olisikin moderni.

Yleisön suosikkina Vuoden koru 2019 -voittajaksi

Mynämäkeläisen Mari Ruohomäen hortensiankukat nousivat yleisön suosikiksi Vuoden koru 2019 –äänestyksessä. Valinnan julkaiseminen 9.2.2020 oli osa Tampereen Häämessujen ohjelmaa. Voittajan tunnelman tuoreeltaan ja palkitsemisen voit katsoa tästä videotallenteesta.

“Bu.ké syntyi intohimostani luontoa ja puutarhaa kohtaan. Kuten muidenkin korujeni aiheet, Hydrangean inspiraatio löytyi omasta puutarhastani. Olen hyvin otettu tästä kunniasta ja kiitollinen kaikille, jotka antoivat äänensä Hydrangea-korusarjalleni.” Mari tiivisti tunnelmiaan voiton jälkeen.

Vuoden koru 2019 palkitseminen
Vuoden koru 2019 -palkitseminen Tampereen Häämessuilla. Kuvassa keskellä voittaja Mari Ruohomäki. Vasemmalla kilpailun tuottaja Johanna Lundán ja oikealla yhteistyökumppani floristi Riikka Valkeamäki. Kuva Tyyliniekka.

Hydrangea-malliston hortensian kukat olivat Marille luonteva valinta koruiksi, sillä hortensiat kuuluvat Marin omiin suosikkikukkiin. Voit tutustua Mariin suunnittelijana tarkemmin lukemalla  tekemämme henkilöesittelyn.  Hydrangea-korusarja on yksi Bu.kén suosituimpia ja itse asiassa Bu.kén tarina alkoi Hydrangeasta. Ensin sarjaan syntyi riipus ja tämän jälkeen korusarja on täydentynyt erilaisin korvakoruin ja näyttävien sormuksin.

Aidon kukan yksityiskohtainen kauneus saatiin vangittua hyödyntämällä teknologiaa

Hydrangea-korujen yksityiskohdat jäljentävät tarkasti aidon kuivan hortensian kukan pienimpiäkin detaljeja. Pinnan aikaansaamiseen kuivunut hortensian kukka skannattiin, ja skannauksen sekä 3D-tulosteen avulla pystyttiin luomaan koruille valumalli, jossa kukan ilme saatiin vangittu. Aivan kuten aidon hortensiankukan yksityiskohdat, niin korutkin saavat ihastelemaan hyvin aidolta näyttävää pintaa lumoutuneena. Valuprosessin jälkeen korut vielä viimeistellään käsityönä, kuten esimerkiksi sormuksien varsinaiset sormusrenkaat.

blank
Hydrange-korujen pinta on saanut muotonsa aidosta hortensian kukasta.

Hortensiakorujen materiaalina on ekohopea, jota saa myös kullattuna. Lisäksi valikoimissa on täyskultaisia koruja. Koruissa on täysin omanlaisensa tunnelma riippuen juuri materiaalista ja se onkin yksi näiden korujen viehättävistä piirteistä.

blank
Korusarjasta sekä kullan että hopean ystävät löytävät itselleen mieluisat vaihtoehdot.

 ” 

Bu.ké syntyi intohimostani luontoa ja puutarhaa kohtaan. Kuten muidenkin korujeni aiheet, Hydrangean inspiraatio löytyi omasta puutarhastani

Romanttinen ilman siirappisuutta

Korujen suunnittelija Mari Ruohomäki kuvaa itse Hydrangea-koruja naiselliseksi ja romanttisiksi. Silti tyyli on ajatonta ja kestää aikaa. Mielestäni Marin koruissa on raikas lähestymiskulma kukkateemaan, joka yleensä voi muuttua nopeasti liian imeläksi yksinkertaista tyylistä pitävälle. Hydrangeassa on omanlaisensa nuorekas ja moderni tuntu, joka sopii hyvin myös trendikkäälle naiselle. Erittäin osuvia korut ovat niille, jotka rakastavat puuhastella puutarhassa. Hyvä lahjaidea!

blank

Miehille myös vinkiksi:

Hydrangea-korut toimivat loistavasti lahjana kukkakimpun sijaan. Näin yhdistät lahjaan kukkien kauneuden, mutta näiden kukkien ilo ei kuihdu ja niitä voi kantaa mukaan vaikkapa joka päivä muistona.

Korut kukkakimpuksi – yhdistele rohkeasti

Hydgrangea-korut voi stailata hyvin monin tavoin kiehtovasti jopa hieman rajoja rikkoen. Yhdistä rohkeasti sarjasta sekä hopeisia että kullanvärisiä koruja. Yhdistelmä antaa pukeutujasta itsevarman ja kokeilevan kuvan – ja varmasti erotut koruillasi.

blank
Hydrangea-sarjan pitkät korvakorut sekä riipus

Vuoden koru 2021 -palkitsemistilaisuudessa (tai katso video alta) koostin omaan asuuni kokonaisuuden, jossa toisessa korvassani oli kaksi pientä kullattua Hydrangea-korvakorua ja toisessa yksi pitkä hopeinen. Kirsikkana kakun päällä oli vierekkäin puetut isot sormukset, joista toinen oli hopeaa ja toinen kullattu. Tämän oli aivan mielettömän näyttävä yhdistelmä, jota aion käyttää toisetekin kun haluan säväyttää ja suosittelen myös sinua kokeilemaan yhdistelmää vaikkapa iltapuvun kanssa.  Kokeile myös Hydrangea-koruista statement-mixiä, jossa saat rasiassa epäsymmetrisen parin korvakoruja, sekä pienen että pitkän korvakorujen, joita käytät tyylikkäästi ja hieman räväyttäen niin arkena kuin juhlahumussa.

blank

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Hydrangea tuotteiden linki- pienet kulta, isot hopea, sormukset,

Johanna Lundán

Johanna Lundán

Johanna Lundán on Jules & Berylin perustaja, jonka rakkaus kotimaisiin koruihin on synnyttänyt myös Vuoden koru -kilpailun. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 ja aktiivisena vaikuttajana nuorkauppakamarissa vuodesta 2003 lähtien. Vapaa-ajalla Johannan koukuttaa livekeikat, keraamiikkatyöt, elokuvat ja matkustaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Tässä artikkelissa tutustumme kevään 2024 kuumimpiin korutrendeihin, jotka ovat valloittaneet niin punaiset matot kuin muotitalojen catwalkitkin!
Kotimainen laulaja, runoilija ja lauluntekijä Kyösti Mäkimattila on julkaissut uuden korumalliston nimeltään Suuntatähti. Julkistustilaisuutta vietettiin Turussa
Kultaseppä Pirjo Lakkapään elämänpoluista kertova korusarja Häivähdyksiä on voittanut Vuoden koru 2024 -kilpailun.