Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

Bu.ké-korujen tarina jatkuu uusissa käsissä

Uudet tuulet puhaltavat Bu.kén puutarhaan aikaisen kevään

25.1.2023
Johanna Lundán | Jules & Berylin päätoimittaja

Saimme kuulla jännittäviä uutisia, kun Bu.ké-korut saivat uuden omistajan tammikuun aikana. Mari Ruohomäen perustama korubrändi jatkaa kevään aikana Heini Putkurin käsissä uuteen kukoistukseen. Jo vuoden 2023 aikana luvassa on niin ikään uusia malleja sekä muutama uusi malli, jo tutuista, perinteisistä Bu.ké malleista. Luonto teema tulee jatkumaan ja näkymään vahvasti myös tulevaisuudessa.

Savonia ammattikorkeakoulun järjestämässä Jalosavo-tapahtumassa alkaneen keskustelun myötä Mari ja Heini huomasivat, että heidän koruvisiotaan yhdisti vahva kiinnostus luonnosta. Merkittävän kohtaamisen myötä heräsi ajatus omistajanvaihdosta. Marin kiire useiden korubrändien parissa oli aiheuttanut huolen Bu.kén tulevaisuudesta, ja juuri muotoilijaksi valmistuvalla Heinillä taas tulevaisuus oli avoinna.

Heini Putkuri aloittaa Bu.ké-korubrändin uutena yrittäjänä ja suunnittelijana.

”Kerroin omasta opinnäytetyöni ideasta valaa hopean alipainevalutekniikalla keräämiäni kasveja, ja mahdollisesti tehdä valukappaleista koruja”, Heini muistelee tapaamista. ”Mari kertoi silloin minulle Bu.késta ja hänen tekemistään koruista. Juttelun edetessä Mari heitti minulle idean, että jatkaisin Bu.kén tarinaa, sillä selvästi meillä oli samanlainen intohimo koruihin ja luontoon”.

Tällä hetkellä molemmilla on odottavainen ja innostunut tunnelma, vaikka Marin osalta mukana on myös haikeus. ”Siirtymä on mennyt luonnollisesti, ja uskon, että Heinin mukana vanhatkin asiakkaat saavat pian paljon uutta ja ihanaa ihasteltavaa. Olen luvannut olla tukena hänelle myös jatkossa, mikäli joku asia askarruttaa. Uskon kuitenkin, että Heinillä on selvä visio siitä, miten hän lähtee hommaa jatkamaan.”, kertoo Mari.

blank
Mari Ruohonmäki jatkaa työskentelyään korualalla Namu Jewelleryn ja vastuullisesti tuotettujen safiirien parissa.

Marin oma tulevaisuus näyttää säkenöivältä, hänen jatkaessa vastuullisesti tuotettujen jalokivien maahantuontia ja kauppaa Namu Jewelleryn parissa. Haikeudesta huolimatta päällimmäisenä tuntemuksena on kiitollisuus ”Olen saanut palvella lukuisia asiakkaita, joista jokaisesta olen äärimmäisen kiitollinen. Olen myös tutustunut moniin ihaniin kumppaneihin, joiden kanssa yhteistyötä on ollut ilo tehdä. Näistä yksi on Jules & Beryl ja haluankin kiittää kaikesta korualan eteen tekemästäsi työstä sinua Johanna! Myös kaikki jälleenmyyjät ovat olleet isona osana koruntekijän matkaa. Kiitos jokaiselle teistä! Olen superonnellinen siitä, että Bu.ké korut löysivät hyvän jatkajan.”

 ” 

Olen superonnellinen siitä, että Bu.ké korut löysivät hyvän jatkajan.” Mari Ruohomäki

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Avainsanat
Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Tässä artikkelissa tutustumme kevään 2024 kuumimpiin korutrendeihin, jotka ovat valloittaneet niin punaiset matot kuin muotitalojen catwalkitkin!
Kotimainen laulaja, runoilija ja lauluntekijä Kyösti Mäkimattila on julkaissut uuden korumalliston nimeltään Suuntatähti. Julkistustilaisuutta vietettiin Turussa
Kultaseppä Pirjo Lakkapään elämänpoluista kertova korusarja Häivähdyksiä on voittanut Vuoden koru 2024 -kilpailun.