Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

SUOJELIJAN VIRALLINEN TERVEHDYS

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala Vuoden koru -kilpailun suojelijaksi

Vuoden koru 2022 -finalisti logo
Vuoden koru -kilpailu tuo esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisää tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa etsitään korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan.

Vuoden Koru -kilpailu on saanut ensimmäistä kertaa virallisen suojelijan. On erittäin tärkeää, että kotimaista korumuotoilua sekä osaamista halutaan tukea ja sitä pidetään myös valtiovallan näkökulmasta merkityksellisenä.

Tiede- ja Kulttuuriministeri Sari Multala on Vuoden Koru 2024 -kilpailun suojelija. Multala nostaa esiin erityisesti korualan kulttuuriperinnön sekä korujen käyttäjien roolin tervehdyksessään:

“Korutaiteella on pitkät juuret ja historia on läsnä myös alan nykyisyydessä. Suomen korukulttuurissa yhdistyvät muotoiluperinteemme ja korkeatasoinen taiteellinen osaaminen, joiden kautta ala luo ja vaalii yhteistä kulttuuriperintöämme. — Strategisten toimien lisäksi kotimaisen korutaiteen ja -muotoilun vahvistamisessa on korujen käyttäjillä tärkeä rooli. Vuoden koru -kilpailun tavoitteena onkin tehdä alaa tunnetuksi myös yleisöille sekä tehdä näkyviksi korujen käyttömahdollisuuksia osana arkea ja juhlaa. Valitsemalla kotimaisen korun voimme osaltaan vaikuttaa alan taloudellisten toimintaedellytysten vahvistumiseen.”

blank
Vuoden koru 2024 -kilpailun suojelija Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala (Kuva: Katarina Koch, opetus- ja kulttuuriministeriö)

 ” 

“Olin ilahtunut kuullessani, että Vuoden koru -kilpailuun saapui tänä vuonna ennätysmäärä kilpailuehdotuksia.”

blank blank

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Vuoden Koru 2024 voittaja palkitaan 27.1.2024 Lempäälän Ideaparkissa yleisöäänestyksellä. Kilpailun finalistit julkaistaan torstaina 16.11.2023 ja samalla aukeaa yleisöäänestys. ⁠

 

 

Toimitus

Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Kilpailun kuudennen kierroksen finalistit tarjoavat katsojilleen rohkeutta, mielenkiintoisia muotoja ja värien loistoa.
Pirjo Lakkapään Häivähdyksiä-korusarja liikkuu värien ja tarinoiden lumoavassa maailmassa. Korut kumpuavat elämän poluilta, niiden rosoisuudesta ja ilon pilkahduksista. Korut kuvastavat yhteen liittyviä elämän polkuja, joiden varrella ilonhetket esiintyvät kuin kauniit kivi-istutukset.
Maria Karlströmin kauniin pelkistetyt Myrskyluodon Maija -korut kantavat mukanaan palan saaristolaiselämää ja meren voimaa. Korut liittyvät vahvasti ahvenanmaalaiseen perintöön ja saaristokulttuuriin.