Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Sanna-Maaria Ahola | Koruttamo

Pientä luksusta arkeen ja juhlaan

Sanna-Maaria Aholan luoma Koruttamo sulattaa pienellä pajalla vahvoja tunteita, muovaten koruja vahvuuden ja herkkyyden symbioosista – valon ja varjon ainaisesta leikistä. Koruttamo tuo ripauksen luksusta, hyvää mieltä ja iloa arjen keskelle, kannustaen rohkeampien korujen käyttöön. Tulevaisuuden tavoitteina suunnittelija Sanna-Maarialla onkin valmistaa keskustelua herättäviä koruja. Hänen korut on suunnattu erilaisia ja huomiota herättäviä koruja kaipaaville.

Kokeileva, sisukas ja energinen Sanna-Maaria on saanut tunnustusta Vuoden nuori korutaiteilija 2016-kilpailussa, joka kulminoitui jaetuun ensimmäiseen sijaan. Sittemmin oma pieni paja on perustettu Nokialle, jossa korumalliston ohella suunnittelija toteuttaa uniikkeja tilaustöitä sekä miniatyyrejä. Luonnon lisäksi inspiraatiota suunnitteluun Sanna-Maaria saa elämän arkisista ihanista ja kauniista asioista – saippuakuplien puhalteluun, arkkitehtuurin näyttäviin kaariin tai lumihiutaleiden teräviin ja jyrkkiin muotoihin uppoutuen. Innovoinnin ja tuotekehittelyn palo ovatkin Sanna-Maarian työprosessissa keskiössä, ja oman malliston koruissa tämä näkyy yksityiskohdissa.

Sanna-Maarian koruissa terävät ja jykevät muodot sulautuvat herkkiin kaareviin muotoihin synnyttäen lopputuloksen, joka vangitsee katseen. Tarkkaan mietityt ja toteutetut yksityiskohdat, kuten käyttömukavuuden takaava sisäpintojen kevyt pyöristys tai huomiota kiinnittävä pintakuviointi, sitovat kokonaisuuden. Korujen kaarevat, ilmavat muodot, vaaleat sävyt sekä tyylikäs minimalistinen ja yksinkertainen muotoilu ilmaisevat kauneutta, herkkyyttä ja vahvuutta. Sanna-Maarialle tärkeät kestävyyden, ajattomuuden ja ympäristöystävällisyyden arvot näkyvät myös korujen toteutuksessa materiaalivahvuuden sekä valmistusprosessin ekologisuuden kautta.

Vapaa-ajalla Sanna Maaria heittäytyy aina välillä hassuttelemaan ja ihmettelemään kahden tyttärensä ja koiran kanssa luontoa, sekä puhaltelemaan saippuakuplia säällä kuin säällä kotipihassa lasten kanssa. Haaveissa on myös keramiikkakurssille osallistuminen, sekä lasten kasvettua tarpeeksi heidän kanssaan seikkailupuistoissa hassuttelu.

Koruja suunnittelijalta
Artikkeleja ja blogikirjoituksia