Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Saara Kinnunen | Hopia Silver

Saara Kinnusen Hopia Silver -korut ovat rakkaus oodi hopealle korumateriaalina. Nimensä mukaisesti Hopia Silver keskittyy hopeakoruihin ja hopeasta valmistettuihin tilaustöihin. Rakkaus hopeaa kohtaan näkyy myös Saaran omissa koruvalinnoissa, joissa hopea pääsee aina loistamaan korujen päämateriaalina. Omista tuotoksista suosikkeja ovat mm. ovaaleista lenkeistä punottu ketju sekä iso pallosormus.

Keväällä 2021 koruartesaaniksi valmistuneella Saaralla oli suunnitelmana tehdä korujen valmistamisesta vain sivupolku, mutta korujen maailma vei mukanaan, ja nykyään oma verstas löytyy Helsingin Laajasalosta. Korujen valmistaminen alkoi jo 8 vuotta sitten luovana harrastuksena, joka innoitti lopulta uudelle urapolulle. Käsillä tekeminen kiehtoo ja inspiroi, ja käsityöläisenä korujen laatu ja kestävyys onkin ylpeyden aihe Saaralle. Korusuunnittelijalle on myös tärkeää, että koru on hyvä kantaa ja että se tuottaa iloa ja mielihyvää kantajalleen.

Korusuunnittelijana Saaraa kiehtoo yksityiskohdat niin luonnossa kuin arkkitehtuurissa ja taiteessa. Näistä yksityiskohdista syntyy hauskoja ja yllätyksellisiä ajatuksia koruihin, vaikka Hopia Silver -koruissa linjakkuus ja tasapainoinen ilme luo aina pohjan tyylillisesti. Ajatuksena korujen taustalla on pitää ihminen ja ihmisyyden kokemukset keskiössä jättämällä tilaa katsojan tulkinnalle. Saara kuvaakin itseään ihmisenä hyväksi kuuntelijaksi, ja vapaa-aikakin vie usein maanläheisiin harrastuksiin, kuten luontokävelyille tai mökkimaisemiin.

Koruja suunnittelijalta
Artikkeleja ja blogikirjoituksia
Itsenäisyyspäivän vastaanotto on yksi vuoden kohokohdista ihastella puku- ja koruloistoa. Tällaisia ovat Linnan juhlien korut 2023.
Saara Kinnusen Rantapolulla-korusarja on saanut inspiraationsa rakkaudesta suomalaiseen luontoon ja erityisesti ruusuruohoon. Korusarjan suunnittelu vei hänet lapsuuskesiensä maisemiin.