Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Onko olemassa sellaista asiaa kuin kesä- ja talvikorut?

27.6.2024

Monet meistä ovat tottuneet vaihtamaan vaatekaapin sisältöä vuodenaikojen mukaan, värikkäät mekot pääsevät talvivarastosta keväällä ja syksyn tullessa kaivetaan esiin mukavat neulepuserot, mutta entäpä korut? Tässä artikkelissa käymme läpi vinkkejä siitä mitkä korut sopivat parhaiten mihinkin vuodenaikaan.

Monenlaisia koruja voi helposti käyttää ympäri vuoden ja oman makusi mukaan, mutta tietynlaiset korumallit ovat sopivat erityisen hyvin eri sesonkeihin. Monesti tarve eri sesonkien koruille lähtee juuri käytännöllisyydestä – samat korut jotka tuntuivat hyvältä kesällä, eivät toimikaan enää talvivaatteiden kanssa!

Koruja kesäkauteen

Herkät kaulakorut ja erityisesti kerrostetut kaulakorut tuntuvat sopivalta valinnalta kesällä, kun kaula ja dekoltee saa näkyä. Myös yksittäiset sirot sormukset näyttävät elegantilta yhdistettynä kesämekkoon kun taas talvella pienemmät korut saattavat kadota korkeiden kaulusten ja villapaitojen alle. Pinotut rannekorut ovat myös ihana lisä kesäasuihin samoin kuin jaloissa pidettävät korut, esim. nilkkaketjut.

  • Herkät kaulakorut ja kerrostetut kaulakorut
  • Ohuet sormukset
  • Kerrostetut rannekorut
  • Kevyet ja ilmavat korvakorut
  • Nilkkakorut ja varvassormukset

Koruja talvikauteen

Talvella muhkeammat sormukset erottuvat paremmin, samoin kuin leveämmät rannekorut, jotka voi vaikkapa asetella puseron hihan päälle. Villapaitoihin tai poolopuseroihin yhdistetyt pitkät riipukset toimivat erittäin hyvin talvipukeutumisessa. Myös näyttävä korvakorupari tuo erityisesti talvella huomion kasvoillesi ja hiuksiisi kun muut kehon osat ovat peitossa. Jos olet huolissasi isompien korvakorujen takertumisesta pipoon ja huiviin, suosittelemme käyttämään rengaskorvakoruja tai pienempiä timanttikorvakoruja riippuvien korvakorujen sijaan.

  • Pidemmät riipukset
  • Muhkeat sormukset
  • Paksut rannekorut
  • Statement -korvakorut
  • Rintakorut

Sen lisäksi, että tietynlaiset korut sopivat käytännössä paremmin eri sesonkeihin, voi koruihin luoda vuodenaikoihin perustuvan korukapselin, samaan tyyliin kuin vaatekapselin. Näin saat myös tilaa paremmin kaikille koruillesi, kun valitset vuodenaikaan sopivimmat korut ja varastoit muut korut omissa rasioissaan odottamaan seuraavaa sesonkia.

Kaikkina vuodenaikoina kannattaa huomioida myös korujen säilytys ja puhdistus, mutta erityisesti kesäaikaan korut altistuvat enemmän esimerkiksi hielle, aurinkovoiteille tai vedelle uidessa. Muistathan säilyttää korut suojassa auringonvalolta ja kosteudelta sekä puhdistaa ne useasti!

Jules & Beryl Toimitus
Picture of Toimitus

Toimitus