Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Meistä

Kotimaiset korut ansaitsevat saada äänensä kuulluksi, korujen tekijät työnsä näkyväksi ja korujen ystävät omaa persoonaansa kuvastavia koruja ostettavakseen. Jules & Beryl on tehty koruista, jotka syntyvät Suomessa taitavissa käsissä aidoista materiaaleista ja saavat muotonsa rohkeudesta ja uskalluksesta. Jokaisella korulla on oma tarinansa, joka elää meidän kertomana ja sinun käyttämänä. Jules & Beryl on koruja enemmän – ja enemmän koruja.

Näin kaikki sai alkunsa

Jules & Berylin tarinan alku juontaa vuonna 2015 saamaani kutsuun Tasavallan Presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle Linnan juhliin.  Halusin kunnioittaa tilaisuutta pukeutumalla etiketin mukaisesti arvokoruihin. Tiesin heti, että nyt tarvitaan jotakin ainutlaatuisempaa kuin lähes joka kaupasta saatavat asustekorut. Etsiessäni tilaisuuden arvokkuuteen sopivia persoonallisia kotimaisia koruja päädyin tamperelaisen Nagualin puheille. Heidän tekemissään uniikkikoruissa juhlistin itsenäisyyspäivää. Tässä hetkestä alkanut lumoutuminen kotimaisiin koruihin ja osaamiseen tulisi muuttamaan montaa asiaa.

Nimemme

Nimemme Jules & Beryl koostuu sanasta Jules, joka muistuttaa englanninkielisen sanan ”jewels” [joo · uhlz] ääntämistä, joka tarkoittaa koruja ja jalokiviä.  Jules-nimellä on ranskankielen alkuperässä viittaus viittaa nuorekkaaseen ja elävään. Berylli on yksi tunnetuimmista jalokivistä, joita Suomesta löytyy ja siksi se sopiikin täydellisesti nimeemme. Yksi beryllilajeista on smaragdi ja Jules & Berylin värimaailma onkin saanut inspiraationsa smaragdin syvän sinivihreästä sävystä.

Made of jewels

Jules & Beryl syntyi rakkaudesta upeisiin ja persoonallisiin koruihin sekä arvostuksesta alan taitajien luovuutta ja osaamista kohtaan.  Jules & Beryl  on tehty koruista, ”Made of Jewels”: koruista, jotka syntyvät Suomessa taitavissa käsissä aidoista materiaaleista ja saavat muotonsa rohkeudesta ja uskalluksesta. Meidän jalokiviä ovat myös luovat alan osaajat, joita haluamme tuoda esiin kasvoina ja henkilöinä korujen takaa luoden yhteyttä korujen käyttäjien ja niiden tekijöiden välillä. ”Made of Jewels” viittaa myös siihen, mistä sivustomme on tehty: kaikesta koruihin liittyvästä, tarinoista, taiasta ja siitä jalat maan pinnalta nostattavasta tunteesta, mikä syntyy, kun puet korut yllesi.

Koruja enemmän

Jules & Beryl on koruja enemmän – ja enemmän koruja. Iskulauseemme ”Koruja enemmän” sanoittaa Jules & Berylin filosofian. Meiltä löydät yhdestä paikasta ostettavaksi enemmän upeita kotimaisia koruja kuin mistään muualta. Jules & Beryl on kuitenkin paljon enemmän kuin vain korujen ostopaikka. Tämän lisäksi alustamme on korujakin enemmän: paljon informaatiota ja tietoa koruista, jonka parissa viihtyä ja oppia.

Koruja enemmän on myös olemassa olomme syy: haluamme tuoda esiin, että korut eivät ole van fyysisiä tuotteita vaan niihin liittyy aina syvempiä merkityksi, muistoja ja tunteita käyttäjälleen. Lisäksi uskomme, että suomalaisten tulisi käyttää koruja enemmän ja kotimaisten korujen tulisi olla enemmän esillä. Koruja enemmän  -ajatukseen liittyy myös olemassa olomme syvällisempi merkitys. Teemme töitä alan osaamisen säilyttämiseksi ja vaalimme sitä osana kulttuurillista perintöämme. Lisäämme alan ja sen toimijoiden tunnettuutta sekä korujen arvostusta.

Missiomme

Missio tarkoittaa syytä olemassaololle. Jules & Beryl ponnistelee sen puolesta, että kotimaisille koruille annetaan mahdollisuus saada äänensä kuulluksi eikä sitä saa vaientaa. Sydämemme asia on kehittää korualaa Suomessa täysin uudenlaisten yhteistyöhankkeiden, kilpailujen sekä verkoston rakentamisen avulla.

Haluamme myös, että korut myös saavat parempia mahdollisuuksia puhutella ja koskettaa ihmisiä, sillä korut ovat fyysisiä esineitä enemmän, joihin latautuu muistoja, tunteita ja tuntemuksia. Kullakin on myös oikeus saada kannettavakseen koruja, jotka viestivät heidän personastaan ja puhuvat jo ennen kuin itse ehtii ääneen. Jokaisella korulla on oma tarinansa, joka elää meidän kertomana ja sinun käyttämänä.