Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

MUKANA JUHLISSA MYÖS VUODEN KORU -KILPAILUSTA TUTTUJA KORUJA

Linnan juhlat 2023 ja juhlien korut

Kotimaiset korut saavat vuosi vuodelta lisää tilaa juhlapukeutumisessa sekä Suomen arvokkaimmassa juhlassa, Tasavallan Presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Perinteisten Kalevala-korujen rinnalle nousee suomalaisten korusuunnittelijoiden ja kultaseppien korukokoelmia sekä uniikkeja luomuksia. Tänä vuonna juhlissa nähtiin paljon kotimaista koruloistoa ja myös Jules & Berylistä tuttuja korubrändejä.

Linnan juhlissa oli esillä myös yksi kaksi Vuoden koru 2024 -finalistia, Guldvivan Myrskyluodon Maija -korukokoelma sekä Koi Designin Lovella -korusarja. Lisäksi finalisti Saara Kinnunen oli mukana juhlissa kokoelmallaan ‘Kajo’ ja Hanna Korhosen oli tehnyt juhliin useampia koruja. Juhlissa nähtiin myös edellisiltä kilpailukierroksilta tutut Valo- ja Elämän tie -korusarjat.

Tässä katsauksemme tämän vuoden Linnan juhlat -koruihin. Katso myös kuvagalleria jutun lopusta.

SILJA’S DESIGN

Silja Kiviojan eli Silja’s Designin kauniit hopeakorut olivat tänä vuonna esillä kolmella vieraalla. Kansanedustaja Sari Sarkomaalla oli yllään Polku-korusarjan korvakorut ja rannekoru. Kansanedustaja Annika Saarikolla oli yllään näyttävät uniikit korvakorut. Ylen juontajalla Kreeta-Maria Kiviojalla oli yllään Kuura-korusarjan korvakorut sekä rannekoru. Siljaa inspiroi erityisesti luonto ja sen välittämät tunnelmat. Silja’s Design valmistaa korut Kuopiossa käsityönä.

“On aina hienoa saada luomuksiaan esille, mutta kyllähän korut ansaitsisivat paljon enemmän näkyvyyttä kun mitä nyt saavat. Sekä juhlissa, että muutenkin. Vielä joskus korut pääsevät loistamaan ansaitsemallaan tavalla!”, pohtii Silja Kivioja tunnelmiaan juhlien jälkeen.

Annika Saarikolle valmistetut uniikkikorvakorut.

KAUNIS JEWELRY & DESIGN

Kaunis Jewelry Designin upeat korut nähtiin Finlandia-hiihtäjä Maria Siparin yllä. Marialla olivat Elämän tie -korusarjan kaulakääty, korvakorut sekä rannekoru. Suunnittelija Silja Riihola valmistaa korut käsityönä hopeasta Kajaanissa. Korujen suunnittelun inspiraationa ovat Raamatun jakeet ja suomalainen luonto. Korusarja on tuttu myös Vuoden koru 2021 -kilpailun finaalista.

“Minulla oli ilo saada Elämän tie-korusarja upean Marian ylle Linnan juhliin. Yhteinen ystävämme oli vinkannut Marialle koruistani ja Elämän tie-korusarja sopi täydellisesti Marialle ja hänen asukokonaisuuteensa. Maria jakaa samoja kristillisiä arvoja, joiden pohjalta myös Elämän tie-korusarja on saanut alkunsa. Molemmat haluamme myös olla rohkaisemassa ihmisiä eri tavoin.”, kertoo Silja Riihola korujen päätymisestä juhliin.

Maria Sipari ja Elämän tie -korut
“Itsenäisyyspäivän vastaanotolla myös korujen tekijät ansaitsevat huomion samalla tavalla kuin pukusuunnittelijat.”

TUOHI JEWELRY

TUOHI Jewelryn kierrätyshopeasta valmistetut korut nähtiin Linnan juhlissa kansanedustaja Aleksi Jäntin puolisolla Taina Jäntillä. Asuun valikoituivat VALO Signature -sarjan korvakorut, kaulakoru ja sormus sekä MUOTO Ellipse Bangle Cuff -rannekoru. TUOHI Jewelryn korut olivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa. Reetta Tuohi suunnittelee TUOHI Jewelryn korut ja ne valmistetaan vastuullisesti kierrätyshopeasta Tampereella. Reettaa kiehtovat korusuunnittelussa erityisesti puhdaslinjaiset ja minimalistiset muodot.

“Se, että korut ovat päässeet kantajansa myötä näin arvokkaaseen ja puitteiltaan juhlavaan juhlaan, on sydäntä lämmittävää. Mieli on jopa hiukan häkeltynyt ja kovasti kiitollinen. Etenkin näinä haastavina aikoina, kun itsenäisyys on vielä entistäkin arvokkaampi asia, tuntuu hienolta, että korut ovat esillä näin syvästi merkityksellisessä juhlassa.”, kommentoin Reetta Tuohi tunteitaan.

OLGA SCHULMAN

Myös Olga Schulmanin näyttävät korut nähtiin ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa tänä vuonna. Svetlana Kiljusella oli yllään uniikit korvakorut ja sormus Lace -kokoelmasta sekä kaulakoru Wire -kokoelmasta. Olgan sterlinghopeasta valmistetut korut saavat inspiraationsa luonnosta, urbaanista ympäristöstä ja taiteesta.

“Minulle oli suuri kunnia luoda ensimmäistä kertaa ainutlaatuisia koruja vuoden tärkeimpään tapahtumaan, Suomen itsenäisyyspäivän gaalaan. Olen haaveillut siitä melko pitkään ja vihdoin tänä vuonna unelmani toteutui.”, kertoo Olga Schulman ilahtuneena.

Svetlana Kiljusen yllä Olga Schulmanin koruja.


GULDVIVA

Guldvivan Myrskyluodon Maija -kokoelman korut nähtiin juhlissa Veronica Thörnroosilla. Tämä upea kokoelma on myös Vuoden Koru 2024 -finalisti. Maria Karlströmin inspiraatio Guldvivan koruihin tulee Ahvenanmaan ja Pohjoismaiden saaristosta ja rannikkokulttuurista sekä luonnosta. Guldvivan korut valmistetaan ympäristönsuojelu edellä kierrätyshopeasta ja -kullasta.

Myrskyluodon Maija -korusarja on tuttu Vuoden koru 2024 -kilpailusta.

 

 

HANNA K DESIGN & JEWELLERY

Hanna Korhosen eli Hanna K Design & Jewelleryn suunnittelemia koruja oli esillä juhlissa useammalla vieraalla. Winter Path -kokoelman korvakorut sekä kaulakoru nähtiin hiihtäjä Eevi-Inkeri Tossavaisella. Glow of Ember -sormusta sekä samaa tyyliä mukailevia korvakoruja ja kaulakorua kantoi juhlavastaanotolla kultaseppämestari Jaana Kilpi. Hopeasiipi-sarjan korvakoruja ja selkämykseen sijoittuva kaulakorua kantoi dosentti Kaarina Mönkkönen. Hanna K Design & Jewelleryn korut suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Kuopiossa.

“Tämä vuosi poikkesi edellisistä sen puolesta, että koruja kyseltiin ja tilattiin ahkerammin kuin ennen. Töitä paiskittiin iltamyöhään, että kaikki ehtivät perille. Tänä vuonna yksi koruista oli kultasepän mestaritutkinnon yksi näyttötöistä, sekin teki juhlavalmisteluista merkittävämmän.”, Hanna Korhonen avaa.

Hanna Korhosen yksi kultaseppämestarin näyttötöistä juhli itsenäisyyspäivänä.

HOPIA SILVER

Kultaseppäartesaani Saara Kinnusen korumallisto ‘Kajo’ nähtiin tänä vuonna Linnan juhlissa. Kauniita 925-hopeasta valmistettuja korvakoruja, rannekorua ja sormusta juhlissa kantoi Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto. Kirjailija Hannu Mäkelän puolisolla oli myös juhlissa Deaf-korvakoru, joka auttoi häntä myös hälyisessä juhlahumussa. Inspiraatio Saaran koruihin tulee ympäristöstä, erityisesti Suomen luonnosta tai kaupunkimaisemista. Hopia Silver on myös mukana Vuoden koru 2024 -kilpailun finaalissa korusarjalla ‘Rantapolulla’.

“On kunnia valmistaa koruja tähän arvokkaaseen ja tärkeään juhlaan, olen siitä otettu. Toivoisin, että tulevaisuudessa kutsuvieraat suosisivat myös korujen osalta pieniä alan yrityksiä ja media nostaisi myös koruja paremmin esille pukujen rinnalla.”, korostaa Saara Kinnunen.

Hopeanhohtoa Kajo-korusarjassa.

KOKORU

Kokorun ‘Valo’ -sarjan korut olivat Linnan juhlissa kansanedustaja Pia Kauman yllä. Korujen minimalistinen ja klassinen muotokieli on kunnianosoitus suomalaiselle muotoilulle. Kultaseppä Anne Polttila valmistaa koruja Helsingissä. Oman malliston inspiraatiot tulevat useasti oivaltamisesta, ympäristön havainnoinnista, tai materiaalikokeiluista.

Valo-korusarja on tuttu Vuoden koru 2023 -kilpailun finaalista.

Kansanedustaja Pia Kauman puvun paljettien pyöreät muodot toistuivat Anne Polttimon Valo-koruissa.

KOI DESIGN

Koi Designin ‘Lovella’ -kokoelman korvakorut, rannekoru ja sormus nähtiin juhlissa Kansanedustaja Piritta Rantasella. Tämä korusarja on myös Vuoden koru 2024 – kilpailun kymmenen finalistin joukossa. Poiketen kilpailussa nähdystä korusarjasta, juhlien koruissa oli kiiltävä viimeistely. Koi Designin suunnittelija Tiina Hälikkä valmistaa korut käsityönä 925-hopeasta Keski-Suomessa. Koi Designin koruissa näkyy erityisesti käsin tekemisen intohimo ja persoonallinen muotokieli.

“Olihan se huippua ekaa kertaa ikinä nähdä omat korut Linnan juhlissa ja vieläpä paikallisen kansanedustajan päällä. Nämä Lovella-sormus ja -rannekoru ovat ensimmäisiä Jämsässä suunnittelemiani koruja.”, jakaa Tiina Hälikkä tunnelmiaan.

Itsenäisyyspäivänä Lovella-korusarjasta juhlissa oli mukana peilikiiltävällä pinnalla viimeistelty variaatio.

MARI SYRÈN DESIGN

Mari Syrén on suunnittelutt koruja Linnan juhliin jo useana vuotena. Yksi hänne luottoasiakkaistaan on Kansanedustaja Eeva Kalli. Tänä vuonna hänellä oli yllään Aurora-korusarjan kaulakoru ja korvakorut, jotka on valmistettu kullatusta hopeasta sekä zirkonioista. Lisäksi Marin upeita koruja nähtiin myös toisella. Hopeisia Melodia -korvakoruja kantoi juhlissa Anni Rinne. Korut valmistetaan käsin Porissa ja korujen aiheet vaihtelevat kasvimaailmasta pelkistettyihin perusmuotoihin.

“Juhlakorujen tekemisessä tulee usein kiire, erityisesti tänä vuonna, kun peukaloni murtui muutama kuukausi sitten! Mutta aina on yhtä ihanaa pienessä paineessa suunnitella ja valmistaa juhlakorut. En millään malttaisi pajalta välillä kotiin lähteä.”, kertoo Mari Syrén kiireisistä tunnelmista korujen valmistuksen parissa.

Kansanedustaja Eeva Kalli on Marin Linnan juhlien vakiasiakkaita.

 

Picture of Toimitus

Toimitus