Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

Kyösti mäkimattilan musiikista inspiroitunut korusarjan Suuntatähti johdattaa

Kyösti Mäkimattilan korusarja: Suuntatähti

5.3.2024
Johanna Lundán | Jules & Berylin päätoimittaja
Johanna Lundán on Vuoden koru -kilpailun perustaja ja tuottaja. Hänen intohimonaan on tehdä kotimaisten korujen vallankumous. Hän on korumuotoilun ja -taiteen taidejournalisti sekä kotimaisen korumuotoilualan mullistavan startupin, Jules & Berylin, perustaja. Johanna tuo kotimaiset korut suuren yleisön tietoisuuteen journalistisin ja tarinakerronnallisin keinoin sekä hyödyntämällä luovia ja innovatiivisia digitaalisia keinoja yhdistää korujen tekijät ja kuluttajat. Osoituksena korualan ja korukulttuurin eteen tekemästä työstään, Suomen Kultaseppien Liitto palkitsi Johannan 2021 Vuoden korunkantajana.

Kotimainen laulaja, runoilija ja lauluntekijä Kyösti Mäkimattila on julkaissut uuden korumalliston nimeltään Suuntatähti. Julkistustilaisuutta vietettiin Turussa 4.3.2024 KultaViljaset-liikkeessä. Suuntatähti on saanut inspiraationsa Kyöstin musiikista.

Viime vuosina julkisuudesta tuttujen henkilöiden korumallistojen sarjaa jatkaa tällä kertaa Kyösti Mäkimattila. Aiempina vuosina olemme esimerkiksi nähneet A.Tillanderin ja Mert Otsamon yhteistyönä syntyneen My Childhood Dreams -malliston, Marko Björsin Laukka Collection -malliston sekä Jenni Vartiaisen Aarikka-korut.

blank

Idea koruista syntyi kelloharrastuksen myöstä

Matka korusarjan syntyyn sai idean kelloharrastuksen kautta. Kyösti on tunnettu kellomiehenä ja erityisesti sveitsiläisten vintage-kellojen ystävänä. Ensimmäisen kerran Kyösti tutustui KultaViljaset-liikkeeseen hankkiessaan kelloonsa rannehihnaa. Tällöin hän etsi saamaansa vanhaan kultaiseen pukukelloon sopivaa hihnaa. Kyseisen kellon hän oli saanut lahjaksi sukulaismieheltä, kun hänet valittiin tangokuninkaaksi vuonna 2013 Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Kelloharrastuksen myötä Kyöstistä tuli KultaViljaset-liikkeen vakioasiakas. Liikkeessä löytyy kellojen lisäksi vintage-korujen valikoima ja näin syttyi yhteistyön kipinä korusarjan luomisesta.

blank

 ” 

“ihmisellä on hyvä olla elämässään jokin suunta ja vauhdin voi sittenkin usein määrätä itse.” Kyösti Mäkimattila

Korujen symboliikka löytyy suuntatähden johdatuksesta

Koruissa kulkee mukana jo pitkään Kyöstin mukana seurannut ajatus suuntatähdestä, josta syntyi jo 2000-luvulla laulu ja laulun sanat. Tällöin nuori muusikko ei vielä tiennyt tarkalleen, minne oli matkallaan. Kuitenkin intohimo eteenpäin ja kohti tuntematonta oli voimakas. Vaikka vuodet ovat kulkeneet eteenpäin, tämä tunne on yhä Kyöstillä vahva.

”Suuntatähti tuo turvaa silloin, kun oma paikka ja tarkoitus on hukassa, se myös muistuttaa meitä löytämisen riemusta ja yhteisistä määränpäistä.”, kertoo Kyösti Mäkimattila. Suuntatähti voimallaan näyttää suunnan kotiin ja ohjaa oikeaan suuntaan.

blank

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Korut osa rohkeaa ja persoonallista asua

Julkistamistilaisuudessa Kyösti kertoo tykänneensä aina pukeutua koruihin ja ennen kaikkea hän on persoonallisen pukeutumisen puolestapuhuja. Hän kannustaakin suomalaisia pukeutumaan rohkeammin laadukkaita vaatteita ja asusteita hyödyntäen, vaikka tämä vaatiikin vaivannäköä erikoisliikkeiden vähäisyyden vuoksi.

Korusarja syntyi ammattilaisten yhteistyönä

Uudessa mallistossa on hopeasta valmistetut riipus ja korvakorut, joita koristaa kuutiollinen zirkonia. Julkistamistilaisuudessa Kyösti kertoi, että suunnitelmia jo on laajentaa korusarjaa.

Kyöstin Suuntatähti -korumalliston muotokielen viimeisteli kuopiolainen muotoilija Eelis Aleksi Kyöstin luonnoksista pohjalta. Valmistuksesta vastaa TopGold Lempikoru-brändillään.

Tällä hetkellä turkulainen KultaViljaset myyvät korusarjaa yksinoikeudella kivijalassa. Tämän lisäksi koruja voi ostaa Kyösti Mäkimattilan verkkokaupasta tai kiertueelta. Kyösti toteaakin, että uskoo korujensa kotimaisen työn ja laadun olevan erityisesti fanien mieleen.

blank

Johanna Lundán

Johanna Lundán

Johanna Lundán on Jules & Berylin perustaja, jonka rakkaus kotimaisiin koruihin on synnyttänyt myös Vuoden koru -kilpailun. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 ja aktiivisena vaikuttajana nuorkauppakamarissa vuodesta 2003 lähtien. Vapaa-ajalla Johannan koukuttaa livekeikat, keraamiikkatyöt, elokuvat ja matkustaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Tässä artikkelissa tutustumme kevään 2024 kuumimpiin korutrendeihin, jotka ovat valloittaneet niin punaiset matot kuin muotitalojen catwalkitkin!
Kultaseppä Pirjo Lakkapään elämänpoluista kertova korusarja Häivähdyksiä on voittanut Vuoden koru 2024 -kilpailun.
Pohjois-Pohjanmaan museo on kasvattanut kokoelmiaan kiiminkiläisen kultaseppä Pirjo Lakkapään taidonnäytteellä, Linnunradan Laitamilla -kaulakorulla.