Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

KORUMUODISSA NÄKYVÄT NYT JALOKIVET, KAULAKORUT JA RINTAKORUT

Katsaus kevään 2024 juhlakorutrendeihin

Kansainväliset palkintogaalat sekä muotinäytökset tuovat mukanaan uusia trendejä ja inspiraatiota korumuotiin. Kevään 2024 korumuoti yhdistelee rohkeasti moderneja elementtejä perinteiseen eleganssiin, luoden samalla tilaa yksilölliselle ilmaisulle ja persoonalliselle tyylille. Tässä artikkelissa tutustumme kevään kuumimpiin korutrendeihin, jotka ovat valloittaneet niin punaiset matot kuin muotitalojen catwalkitkin.

Katsaus 2024 grammy Awardsin koruloistoon

Vuoden 2024 Grammy Awardseissa nähtiin upeiden pukujen lisäksi myös persoonallisia koruja ja upeita lookeja. Vuoden parhaan albumin voittanut laulaja Taylor Swift nähtiin upeassa mustavalkoisessa asussa, jonka täydensi choker-kaulakoru, jonka persoonallisena yksityiskohtana oli kellotaulu sekä kerrostetut timanttikaulakorut. Myös ehdolla olleella laulaja Dua Lipalla oli upea korukivin ja timantein koristeltu Tiffany & Co -kaulakoru. Myös räppäri Doja Cat oli valinnut upeat timanttikaulakorut sekä korvakorut, joissa oli yksityiskohtana ristejä.

Timanttikaulakoru
Kauniisti muotoiltu kaulakoru täydentää juhlalookin.

Sormuksia nähtiin myös monilla gaalaan osallistuneilla tähdillä. Laulaja Beyoncé täydensi cowboy-henkistä lookiaan upeilla Cartierin timanttisormuksilla. Laulaja Christina Aguilera nähtiin punaisella matolla myös säihkyvissä Buchererin timantti- ja jalokivisormuksissa sekä rannekorussa.

Timanttisormus
Uniikki timanttisormus on upea lisä juhlalookiin.

Grammyissa nähtiin myös miehillä upeita rintakoruja. Juontaja Trevor Noahin asun kruunasi Tiffany & Co:n rintakoru, jossa oli vaaleanpunaisia safiireja sekä upea sitriini keskellä korua.

Voit katsoa Something About Rocksin kuvat upeista Grammy-gaalan täältä.

“Mustat korukivet kuten jade ja tumma safiiri ovat olleet suosittuja valintoja esimerkiksi korvakoruissa ja sormuksissa, tuoden ripauksen kiehtovaa kontrastia ja rohkeutta asukokonaisuuksiin.”
Katsaus Oscareiden loistavaan korumuotiin

Academy Awards eli tuttavallisemmin Oscar-gaala tarjoili maaliskuun alussa odotetusti upeita hetkiä huippumuodin parissa. Vuorossaan 96. gaala antoi katsojille myös maistiaisia kevään korumuodista.

Korut ovat olennainen osa punaisen maton asuja, ja ne ovat monesti todellisia taideteoksia. Näyttelijät ja artistit saavat usein upeat korut lainaksi, sillä ne ovat suunnittelijoiden yksittäiskappaleita tai sisältävät kalliita jalokiviä. Osa korubrändeistä suunnittelevat erityisiä kokoelmia Oscar-gaalaa varten ja luovat yksinoikeudella suunniteltuja koruja.

Keräsimme gaalassa nähtyjä korutrendejä tähän artikkeliin. Koruissa näkyi erityisesti tänä vuonna upeat jalokivet, choker-kaulakorut ja erityisesti miehillä erilaiset rintakorut. Myös upeita vintage-koruja nähtiin useammalla tähdellä.

Näyttelijä Zendayalla nähtiin upeat Bulgarin korvakorut, joissa oli materiaaleina kulta, timantit. Näyttelijä Margot Robbien upean pelkistetty look perustui upeaan Versacen mekkoon ja Fred Leightonin vintage-rannekoruun. Parhaan naissivuosan voittanut America Ferrera nähtiin upeassa Pomellaton statement -kaulakorussa jossa säihkyivät ylelliset rubellite-jalokivet ja timantit. Myös choker-kaulakoruja nähtiin useammalla näyttelijällä; Näyttelijä Charlize Theron oli valinnut upean Boucheronin choker-kaulakorun ja näyttelijä Emily Blunt Tiffany & Co:n chokerin ja kaulakoru, joissa oli jopa 60 karaatin timantit.

Näyttävä choker-kaulakoru
Timantein ja korukivin koristeltu trendikäs choker-kaulakoru.

Useammalla miesnäyttelijällä nähtiin gaalassa kauniita rintakoruja. Parhaan näyttelijän Oscarin voittaneella Cillian Murphylla oli Sauvereignin mittatilauksena tehty rintakoru ja Sterling K. Brownilla nähtiin platinasta, timanteista ja safiireista valmistettu Boucheronin vintage-rintakoru.

Timanttirintakoru
Tyylikäs timantein koristeltu rintakoru sopii myös miehille.

Voit katsoa upeat Harper’s Bazaarin kuvat Oscar-gaalan koruista täältä.

Katsaus catwalkien korutrendeihin

Kevään muotinäytöksissä on nähty rohkeita ja innovatiivisia koruja, jotka ovat vanginneet katsojien huomion ympäri maailmaa. Korut toimivat olennaisena osana lookeja, tarjoten samalla kiinnostavia yksityiskohtia ja persoonallisia nyansseja muotitalojen luomuksille. Kävimme läpi kiinnostavimpia muotinäytöksiä ja tutustumme muutamiin kevään kiinnostavimpiin korutrendeihin, jotka valloittivat catwalkit.

Yksi trendeistä kevään muotinäytöksissä oli kirjan- ja sanakorujen esiinmarssi. Muotisuunnittelijat ovat ottaneet kirjallisuuden ja kirjoitustaidon inspiraation lähteeksi, luoden koruja, jotka kantavat mukanaan tarinoita ja henkilökohtaisia merkityksiä. Trendi yhdistää muodin ja kulttuurin ainutlaatuisella tavalla, tarjoten samalla mahdollisuuden ilmaista persoonallista tyyliä erilaisilla kirjain- ja sanayhdistelmillä. Pitkät ketjut ja kaulakorut nousivat myös esiin catwalkilla.

Toinen merkittävä trendi kevään muotinäytöksissä on ollut mustat korukivet ja mustattu kulta. Nämä elementit luovat dramaattisen ilmeen, joka erottuu edukseen niin catwalkeilla kuin katumuodissa. Mustat korukivet kuten jade ja tumma safiiri ovat olleet suosittuja valintoja esimerkiksi korvakoruissa ja sormuksissa, tuoden ripauksen kiehtovaa kontrastia ja rohkeutta asukokonaisuuksiin.

Persoonalliset juhlakorvakorut
Trendikkäissä korvakoruissa on käytetty kultaa ja mustavalkoista korukiveä.

Kolmas trendi, joka näkyi catwalkien lisäksi myös punaisella matolla, on statement -rannekorut. Näyttävät rannekorut, joissa on rohkeita muotoja ja koristeellisia yksityiskohtia, ovat toimineet osana pelkistettyjä asuja, tuoden niihen voimakasta persoonallisuutta ja tyylikkyyttä. Paksut cuff -rannekorut on nähty myös lookin ainoana koruna, jolloin ne tulevat vielä upeammin esiin.

Timanttirannekoru
Upea timantein ja jalokivin koristeltu rannekoru kruunaa juhlalookin
trendivinkkejä Jules & Berylin verkkokaupasta

Jules & Berylin verkkokaupasta löytyy paljon upeita koruja, jotka sopivat täydellisesti kevään korutrendeihin. Nostimme valikoimastamme muutamia tällä hetkellä trendaavia koruja. Katso kaikki upeiden suunnittelijoiden korut täältä.

TRENDINÄ PITKÄT RIIPUKSET

Galleria Koru – Pitsi-riipus

Kullattu pendant-kaulakoru

TUOHI Jewelry – MUOTO Square -riipus

Hopeinen pendant-kaulakoru

TRENDINÄ JALOKIVET JA KORUKIVET

Pinjo Design – Linnunradan laitamilla -korvakorut

Isot värikkäät korvakorut

Kaiku Koru – Mea Era -sormus

Mea Era -sormus

Hopia Silver – Lupaus-riipus

Upea ruusukvartsiriipus

TRENDINÄ NÄYTTÄVÄT SORMUKSET

Mari Syrén Design – Kukkii-sormus

Kukkii-sormus: Iso värikäs hopeasormus, valmistettu Suomessa

Laura Bruun Design – Kupliva-sormus

Kupliva -sormus

Bu.ké  – Hydrangea-sormus

Hydrangea-sormus

Picture of Toimitus

Toimitus