Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Jenni Rutosen Kesän Siivekäs
| Vuoden koru 2021 -finalisti

Harvoin herkällä ja eteerisellä perhosella on niin voimakas olemus kuin Jenni Rutosen Kesän siivekäs -koruissa. Hopeasta valmistetut kaksipuoleiset ja kolmiulotteiset korut ovat näyttävän kokoiset, mutta niissä on kuitenkin onnistuttu säilyttämään perhosen kevyt tuntu ja olemus myös käyttökokemuksessa. Kesän Siivekäs on runsas korusarja monipuolisia koruja, joista isot statement-tyyliset korut löytävät rinnalleen myös sirompia vaihtoehtoja. Korusarja houkuttelee antamaan näyttäville koruille huomiota ja rakkautta myös arkena. Kesän siivekkään tarina saa pohtimaan myös ihmisen metamorfoosia sekä vapautumista kotelostaan kukoistukseensa ja iloa kuplivaan lentoon.

 

Kesän Siivekäs: kookkaita, mutta kevyitä ja herkkiä koruja

Perhonen inspiraationa eri muodoissa on kulkenut Jenni Rutosen matkassa läpi elämän, niin lapsuuden kesissä kuin opiskeluaikana. Perhonen jaksaa kiehtoa häntä yhä uudelleen ja uudelleen, ja siihen yhdistyy pienen lapsen ihmetystä siitä, kuinka toukasta voi syntyä jotakin niin erilaista. Myös perhosen symboliikkaan hänellä on vahva side, jossa ihmisen henkinen kasvu ja muuttuminen kotelostaan ulos siivilleen on läsnä.

”Me ihmiset olemme jatkuvassa metamorfoosissa, meillä prosessi on vain hitaampi ja henkisempi. Mekin välillä koteloidumme kunnes taas murtaudumme muuriemme läpi ja levitämme siipemme uuteen lentoon. Nousemme uuteen päivään herkkinä ja vahvoina, aina hiukan kokeneempina ja värikkäämpinä. ”, kuvailee Jenni.

Jenni Rutonen Kesän Siivekäs -korusarjan kääyty ja sormus kuvattuna kukkaniityllä.
Jenni Rutosen Kesän siivekäs -sarjan korut ovat näyttäviä.

Vuoden koru -kilpailuun osallistuvat isommat Kesän Siivekäs -korut ovat, vielä tällä hetkellä, uniikkikoruja, jotka ovat suunniteltu vuoden 2018 itsenäisyyspäivän Linnan juhlia varten. Sormus olikin silloin juhlassa mukana käsivarsikorun kanssa. Kuvauksiemme korvakorut ovat puolestaan vasta myyntiin tulevien korvakorujen mallikappaleet, joita pääsimme testaamaan. Korusarjassa on kuitenkin myös koruja, jotka ovat syntyneet jo aiemmin.

Vaikka Jennille kaikki hänen korusarjansa ovat rakkaita, on Kesän Siivekäs hänen yksi omia suosikkejaan. Hän toivoo, että Kesän Siivekäs -korut tuovat hymyn huulille, kesänmuistoja ja kepeää lämmintä tunnelmaa. Kuten Jennikin lisää, koruissa on myös kuplivaa kesäistä iloa.

Iso perhosaiheinen statement-sormus ja vihreä iltapuku kukkaniityllä.
Statement-kokoinen sormus ei jää huomaamatta, mutta se on silti kevyt kantaa.

Moniulotteiset perhoset hopeasta saavat korujen olemuksen lentoon

Jenni halusi, että Kesän Siivekäs saa olla myös isojen ja kookkaiden korujen sarja. Hän kuitenkin tahtoi, että kookkaudestaan huolimatta koru ei olisi massiivinen tai painava ja koruja pitää pystyä käyttämään myös ilman, että koru liimaantuisi ihoon. Isoon kokoon herkkyyden ja ilmavuuden yhdistäminen on taidokkuutta, jossa Jenni on onnistunut. Kaksipuoleinen ja -kerroksinen muoto koruun syntyi, kun hän koki 1-kerroksisen olevan liian lattea. Kerroksellisuus toi koruun myös vahvaa kolmiulotteisuutta.

Vuoden koru 2021 kesansiivekas Jenni Rutonen JenniRutonenDesign
Perhosten pullea kolmiulotteisuus lisää korujen kiinnostavuutta ja näyttävyyttä. Kuva Teemu Töyrylä

Kesän Siivekäs -korut ovat tehty hopeasta. Saatavilla on kuitenkin yksipuoleisena kultaiset nappikorvakorut sekä riipus. Alun perin Jenni on luonut perhosmotiivin käsin sahaamalla ja muotoilemalla. Käsintehdyn mallikappaleen perusteella on tehty valumalli, jota hyödynnetään nyt koruja tehdessä.

Jenni Rutosen Kesän Siivekäs statement-sormus
Iso Kesän siivekäs -sormus on niin kutsuttu kahden sormen sormus, joka asettuu kahden sormen varaan.

Näkyviä ja erottuvia koruja sekä uusia ideoita malleihin

Jennin suunnittelemat korut ovat kookkaita ja näyttäviä. Niiden tarkoituksena on ennen kaikkea tuottaa iloa käyttäjälleen, mutta myös näkyä rohkeasti. Jennille tärkeää on valmistaa koruja, jotka erottuvat massasta ja näkyvät kantajansa päällä. Hänen korusarjoissa elää tarinat, luonto, muistot ja kokemukset. Kuten Kesän Siivekäs -korusarjassakin, mukana on myös sadunomaisuutta, leikkisyyttä ja keveyttä.

Hopeinen iso perhossormus kukkaniityllä kuvattuna.
Jenni haluaa korujensa olevan rohkeita ja näyttäviä – aivan kuten Kesän siivekäs -korusarjan sormuskin.

Jenni Rutonen Designin lisäksi Jenni on luotsannut noin vuoden ajan SAVU Design & Jewellerya , jonka muotokieli on rouheampaa ja toisaalta pelkistetympää sekä selkeämpää kuin koristeellisemmat Jenni Rutonen Designin, JRD:n, korut. SAVUn mukaan tulo hänen työhönsä on avannut Jennin sanojen mukaan luovuuttaan uusille urille. Parin vuoden tauon jälkeen häneltä on tulossa useita uusia malleja, joissa muinaishistoria ja kulttuuriperinnön rikas mytologia tuodaan uuteen päivään modernina tulkintana, romanttisuuden ja herkkyyden rinnalle. Koruissa on myös heijastuksia ihmisen sisäisestä maailmasta, jotka sitovat ihmisiä koruihin kokemuksin. Teemana luonto innostaa Jenniä nyt entistä enemmän.

SAVUn myötä uudenlaiseksi innostukseksi on tullut myös erilaiset makrotekstuurit, joita tullaan näkemään enemmän myös JRD-koruissa aiemman sileän tyylin parina. SAVU Design & Jewelleryn kulmakivet, sormukset, ovat innostanut Jenniä myös luomaan JRD:lle sormusmallistoa.

Hopeiset Jenni Rutosen korut, vihreä iltapuku, tuulenvire ja syksyinen kukkaniitty
Perhosten elävä tanssi on nyt myös uusissa Kesän siivekäs -korvakoruissa, joissa on kaksi perhosta kerroksellisesti.

Statement-kokoisia koruja ja laaja korumallisto

Kesän Siivekäs -korusarjasta Vuoden koru -kilpailuun osallistuu sarjaan luodut isot korut. Tajunnan räjäyttävä suuri sormus sekä käätykaulakoru eivät jää huomaamattomiksi. Kuvauksellinen sormus on niin sanottu kahden sormen sormus, jonka sormusosa pujotetaan kahden vierekkäisen sormen läpi. Isosta koostaan huolimatta, sormus on kevyt päällä ja helppo kantaa pidemmänkin juhlan ajan. Käädyssä isot perhoset laskeutuvat kauniisti ja tuntuvat päälle luonnollisilta. Kääty on näyttävä, mutta sekin kevyt päällä käytössä.

Jenni Rutosen Kesän siivekäs -käääty, iso perhosaiheinen kaulakoru.
Vaikka kaulakäädyllä on reilusti kokoa, on se miellyttävä kaulalla.

Lisäksi kuvauksissamme oli mukana täysin uudet korvakorut, joissa kaksi perhosta leikkii somasti keskenään. Jenni kertoi minulle lähettävänsä mallikorvakorut kuvauksiimme ja vaikka kuinka arvuuttelin, en osannut arvata kuinka ihastuttavat perhoskorvakorut korurasiasta pilkottivatkaan kannen avattuani. Uudet korvakorut ovat tulossa joulumyyntiin.

Kesän Siivekäs -malliston isojen korujen lisäksi, korusarja pitää sisällään useita erilaisia korvakoruja eri kokoisina ja eri kiinnitysmekanismein, erilaisia riipuksia sekä panta- ja käätymäisiä kaulakoruja, rannekorun ja myös rintakorun. Monipuolisesta korusarjasta löytyvät helposti omaan makuun ja käyttötarkoitukseen sopivat korut. Huomioitavaa sarjassa on, että mielestäni se pitää sisällään paljon kekseliäitä ja erilaisia koruja sekä ratkaisuja, jotka täydentävät kauniita perhosmotiiveja.

Suurikin koru sopii arkeen

Voimme hypätä turhan kiertelyn ja kaartelun yli, ja totean, että Vuoden koru -kilpailuun osallistuvat Kesän Siivekäs -korut ovat ultimaattiset juhlakorut. Mutta. Itse näen hyvin itseni myös yksinkertaisten tyylikkäiden mustien housujen ja valkoisen paitapuseron kanssa pitämässä luentoa tai esitelmää sormus sormissani.

Statement-kokoisia koruja ei pidäkään arastella arjessa, mutta tyylikkäissä kokonaisuuksissa, nosta sankariksi vain yksi iso koru, esimerkkisi tämä sormus, vaikkapa sirojen korvakorujen kanssa. Onnistuneimmat isot statement-korut, kuten Kesän Siivekäs, ovat keveitä ja miellyttäviä käyttää, joten ne sopivat arkeenkin. Jennikin muistuttaakin, että turha olla korujen käytön suhteen liian arka. Monet ajattelevat suotta, että korut ovat liian hienoja käytettäväksi muuten kuin juhlassa.

Hopeinen perhosaiheinen suurikokoinen sormus
Suurikokoisia koruja voi käyttää myös arkena.


Vuoden koru 2021-finalistin esittely

Kesän siivekäs

Suunnittelija: Jenni Rutonen, Jenni Rutonen Design
Paikkakunta: Kuopio
Materiaalit: Hopea
Korusarjan osat: Statement-kokoiset kahden sormen sormus ja kääty. Lisäksi sarjassa lukuisia erilaisia korvakoruja (sekä nappi- että koukkukiinnityksellä), useita erilaisia riipuksia ja kaulakoruja, rannekoru sekä rintaneula.
Kotisivut: https://www.jennirutonen.com/
Instagram:@jrddesignjewelry

Korusarjan suunnittelija Jenni Rutonen Kesän siivekäs -koruissa.

Jenni Rutonen, Jenni Rutonen Design

”Kesän Siivekäs -sarjan korut ovat ajattomia ja niissä on klassikon ainekset. Sarja on säilyttänyt ihmisten mielenkiinnon jo pitkään ensimmäisistä versiosta lähtien. Korusarja on myös monikäyttöinen. Korusarjassa on myös mukana tarina ihmisen kehittymisestä: “Se syntyy munasta toukaksi, kasvaa ja koteloituu. Eräänä päivänä se on aikuinen ja kuoriutuu ulos kotelostaan paljastaen kauneutensa, herkkyytensä ja voimansa, nousten lentoon yhä ylemmäs, kohti taivaita.”

Vuoden koru -tuomaristo Kesän siivekäs -koruista

”Kesän Siivekäs on eteerinen ja herkkä korusarja. Korut ovat näyttävät ja kuvaukselliset. Vaikka korut ovat isokokoisia, on korujen olemus onnistettu säilyttämään kevyenä, myös päällä käytettäessä. ” Tutustu kaikkiin Vuoden koru 2021 -finalisteihin

Harvoin herkällä ja eteerisellä perhosella on niin voimakas olemus kuin Jenni Rutosen Kesän siivekäs -koruissa. Hopeasta valmistetut kaksipuoleiset ja kolmiulotteiset korut ovat näyttävän kokoiset, mutta niissä on kuitenkin onnistuttu säilyttämään perhosen kevyt tuntu ja olemus myös käyttökokemuksessa. Kesän Siivekäs on runsas korusarja monipuolisia koruja, joista isot statement-tyyliset korut löytävät rinnalleen myös sirompia vaihtoehtoja. Korusarja houkuttelee antamaan näyttäville koruille huomiota ja rakkautta myös arkena. Kesän siivekkään tarina saa pohtimaan myös ihmisen metamorfoosia sekä vapautumista kotelostaan kukoistukseensa ja iloa kuplivaan lentoon.

 

Kesän Siivekäs: kookkaita, mutta kevyitä ja herkkiä koruja

Perhonen inspiraationa eri muodoissa on kulkenut Jenni Rutosen matkassa läpi elämän, niin lapsuuden kesissä kuin opiskeluaikana. Perhonen jaksaa kiehtoa häntä yhä uudelleen ja uudelleen, ja siihen yhdistyy pienen lapsen ihmetystä siitä, kuinka toukasta voi syntyä jotakin niin erilaista. Myös perhosen symboliikkaan hänellä on vahva side, jossa ihmisen henkinen kasvu ja muuttuminen kotelostaan ulos siivilleen on läsnä.

”Me ihmiset olemme jatkuvassa metamorfoosissa, meillä prosessi on vain hitaampi ja henkisempi. Mekin välillä koteloidumme kunnes taas murtaudumme muuriemme läpi ja levitämme siipemme uuteen lentoon. Nousemme uuteen päivään herkkinä ja vahvoina, aina hiukan kokeneempina ja värikkäämpinä. ”, kuvailee Jenni.

Jenni Rutonen Kesän Siivekäs -korusarjan kääyty ja sormus kuvattuna kukkaniityllä.
Jenni Rutosen Kesän siivekäs -sarjan korut ovat näyttäviä.

Vuoden koru -kilpailuun osallistuvat isommat Kesän Siivekäs -korut ovat, vielä tällä hetkellä, uniikkikoruja, jotka ovat suunniteltu vuoden 2018 itsenäisyyspäivän Linnan juhlia varten. Sormus olikin silloin juhlassa mukana käsivarsikorun kanssa. Kuvauksiemme korvakorut ovat puolestaan vasta myyntiin tulevien korvakorujen mallikappaleet, joita pääsimme testaamaan. Korusarjassa on kuitenkin myös koruja, jotka ovat syntyneet jo aiemmin.

Vaikka Jennille kaikki hänen korusarjansa ovat rakkaita, on Kesän Siivekäs hänen yksi omia suosikkejaan. Hän toivoo, että Kesän Siivekäs -korut tuovat hymyn huulille, kesänmuistoja ja kepeää lämmintä tunnelmaa. Kuten Jennikin lisää, koruissa on myös kuplivaa kesäistä iloa.

Iso perhosaiheinen statement-sormus ja vihreä iltapuku kukkaniityllä.
Statement-kokoinen sormus ei jää huomaamatta, mutta se on silti kevyt kantaa.

Moniulotteiset perhoset hopeasta saavat korujen olemuksen lentoon

Jenni halusi, että Kesän Siivekäs saa olla myös isojen ja kookkaiden korujen sarja. Hän kuitenkin tahtoi, että kookkaudestaan huolimatta koru ei olisi massiivinen tai painava ja koruja pitää pystyä käyttämään myös ilman, että koru liimaantuisi ihoon. Isoon kokoon herkkyyden ja ilmavuuden yhdistäminen on taidokkuutta, jossa Jenni on onnistunut. Kaksipuoleinen ja -kerroksinen muoto koruun syntyi, kun hän koki 1-kerroksisen olevan liian lattea. Kerroksellisuus toi koruun myös vahvaa kolmiulotteisuutta.

Vuoden koru 2021 kesansiivekas Jenni Rutonen JenniRutonenDesign
Perhosten pullea kolmiulotteisuus lisää korujen kiinnostavuutta ja näyttävyyttä. Kuva Teemu Töyrylä

Kesän Siivekäs -korut ovat tehty hopeasta. Saatavilla on kuitenkin yksipuoleisena kultaiset nappikorvakorut sekä riipus. Alun perin Jenni on luonut perhosmotiivin käsin sahaamalla ja muotoilemalla. Käsintehdyn mallikappaleen perusteella on tehty valumalli, jota hyödynnetään nyt koruja tehdessä.

Jenni Rutosen Kesän Siivekäs statement-sormus
Iso Kesän siivekäs -sormus on niin kutsuttu kahden sormen sormus, joka asettuu kahden sormen varaan.

Näkyviä ja erottuvia koruja sekä uusia ideoita malleihin

Jennin suunnittelemat korut ovat kookkaita ja näyttäviä. Niiden tarkoituksena on ennen kaikkea tuottaa iloa käyttäjälleen, mutta myös näkyä rohkeasti. Jennille tärkeää on valmistaa koruja, jotka erottuvat massasta ja näkyvät kantajansa päällä. Hänen korusarjoissa elää tarinat, luonto, muistot ja kokemukset. Kuten Kesän Siivekäs -korusarjassakin, mukana on myös sadunomaisuutta, leikkisyyttä ja keveyttä.

Hopeinen iso perhossormus kukkaniityllä kuvattuna.
Jenni haluaa korujensa olevan rohkeita ja näyttäviä – aivan kuten Kesän siivekäs -korusarjan sormuskin.

Jenni Rutonen Designin lisäksi Jenni on luotsannut noin vuoden ajan SAVU Design & Jewellerya , jonka muotokieli on rouheampaa ja toisaalta pelkistetympää sekä selkeämpää kuin koristeellisemmat Jenni Rutonen Designin, JRD:n, korut. SAVUn mukaan tulo hänen työhönsä on avannut Jennin sanojen mukaan luovuuttaan uusille urille. Parin vuoden tauon jälkeen häneltä on tulossa useita uusia malleja, joissa muinaishistoria ja kulttuuriperinnön rikas mytologia tuodaan uuteen päivään modernina tulkintana, romanttisuuden ja herkkyyden rinnalle. Koruissa on myös heijastuksia ihmisen sisäisestä maailmasta, jotka sitovat ihmisiä koruihin kokemuksin. Teemana luonto innostaa Jenniä nyt entistä enemmän.

SAVUn myötä uudenlaiseksi innostukseksi on tullut myös erilaiset makrotekstuurit, joita tullaan näkemään enemmän myös JRD-koruissa aiemman sileän tyylin parina. SAVU Design & Jewelleryn kulmakivet, sormukset, ovat innostanut Jenniä myös luomaan JRD:lle sormusmallistoa.

Hopeiset Jenni Rutosen korut, vihreä iltapuku, tuulenvire ja syksyinen kukkaniitty
Perhosten elävä tanssi on nyt myös uusissa Kesän siivekäs -korvakoruissa, joissa on kaksi perhosta kerroksellisesti.

Statement-kokoisia koruja ja laaja korumallisto

Kesän Siivekäs -korusarjasta Vuoden koru -kilpailuun osallistuu sarjaan luodut isot korut. Tajunnan räjäyttävä suuri sormus sekä käätykaulakoru eivät jää huomaamattomiksi. Kuvauksellinen sormus on niin sanottu kahden sormen sormus, jonka sormusosa pujotetaan kahden vierekkäisen sormen läpi. Isosta koostaan huolimatta, sormus on kevyt päällä ja helppo kantaa pidemmänkin juhlan ajan. Käädyssä isot perhoset laskeutuvat kauniisti ja tuntuvat päälle luonnollisilta. Kääty on näyttävä, mutta sekin kevyt päällä käytössä.

Jenni Rutosen Kesän siivekäs -käääty, iso perhosaiheinen kaulakoru.
Vaikka kaulakäädyllä on reilusti kokoa, on se miellyttävä kaulalla.

Lisäksi kuvauksissamme oli mukana täysin uudet korvakorut, joissa kaksi perhosta leikkii somasti keskenään. Jenni kertoi minulle lähettävänsä mallikorvakorut kuvauksiimme ja vaikka kuinka arvuuttelin, en osannut arvata kuinka ihastuttavat perhoskorvakorut korurasiasta pilkottivatkaan kannen avattuani. Uudet korvakorut ovat tulossa joulumyyntiin.

Kesän Siivekäs -malliston isojen korujen lisäksi, korusarja pitää sisällään useita erilaisia korvakoruja eri kokoisina ja eri kiinnitysmekanismein, erilaisia riipuksia sekä panta- ja käätymäisiä kaulakoruja, rannekorun ja myös rintakorun. Monipuolisesta korusarjasta löytyvät helposti omaan makuun ja käyttötarkoitukseen sopivat korut. Huomioitavaa sarjassa on, että mielestäni se pitää sisällään paljon kekseliäitä ja erilaisia koruja sekä ratkaisuja, jotka täydentävät kauniita perhosmotiiveja.

Suurikin koru sopii arkeen

Voimme hypätä turhan kiertelyn ja kaartelun yli, ja totean, että Vuoden koru -kilpailuun osallistuvat Kesän Siivekäs -korut ovat ultimaattiset juhlakorut. Mutta. Itse näen hyvin itseni myös yksinkertaisten tyylikkäiden mustien housujen ja valkoisen paitapuseron kanssa pitämässä luentoa tai esitelmää sormus sormissani.

Statement-kokoisia koruja ei pidäkään arastella arjessa, mutta tyylikkäissä kokonaisuuksissa, nosta sankariksi vain yksi iso koru, esimerkkisi tämä sormus, vaikkapa sirojen korvakorujen kanssa. Onnistuneimmat isot statement-korut, kuten Kesän Siivekäs, ovat keveitä ja miellyttäviä käyttää, joten ne sopivat arkeenkin. Jennikin muistuttaakin, että turha olla korujen käytön suhteen liian arka. Monet ajattelevat suotta, että korut ovat liian hienoja käytettäväksi muuten kuin juhlassa.

Hopeinen perhosaiheinen suurikokoinen sormus
Suurikokoisia koruja voi käyttää myös arkena.

“”Kesän Siivekäs on eteerinen ja herkkä korusarja. Korut ovat näyttävät ja kuvaukselliset. Vaikka korut ovat isokokoisia, on korujen olemus onnistettu säilyttämään kevyenä, myös päällä käytettäessä. ”
VUODEN KORU -TUOMARISTO KESÄN SIIVEKÄS -KORUISTA”

Vuoden koru 2021-finalistin esittely

Kesän siivekäs

Suunnittelija: Jenni Rutonen, Jenni Rutonen Design
Paikkakunta: Kuopio
Materiaalit: Hopea
Korusarjan osat: Statement-kokoiset kahden sormen sormus ja kääty. Lisäksi sarjassa lukuisia erilaisia korvakoruja (sekä nappi- että koukkukiinnityksellä), useita erilaisia riipuksia ja kaulakoruja, rannekoru sekä rintaneula.
Kotisivut: https://www.jennirutonen.com/
Instagram:@jrddesignjewelry

Korusarjan suunnittelija Jenni Rutonen Kesän siivekäs -koruissa.

Jenni Rutonen, Jenni Rutonen Design

”Kesän Siivekäs -sarjan korut ovat ajattomia ja niissä on klassikon ainekset. Sarja on säilyttänyt ihmisten mielenkiinnon jo pitkään ensimmäisistä versiosta lähtien. Korusarja on myös monikäyttöinen. Korusarjassa on myös mukana tarina ihmisen kehittymisestä: “Se syntyy munasta toukaksi, kasvaa ja koteloituu. Eräänä päivänä se on aikuinen ja kuoriutuu ulos kotelostaan paljastaen kauneutensa, herkkyytensä ja voimansa, nousten lentoon yhä ylemmäs, kohti taivaita.”

Picture of Johanna Lundán

Johanna Lundán

Johanna Lundán on Jules & Berylin perustaja, jonka rakkaus kotimaisiin koruihin on synnyttänyt myös Vuoden koru -kilpailun. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 ja aktiivisena vaikuttajana nuorkauppakamarissa vuodesta 2003 lähtien. Vapaa-ajalla Johannan koukuttaa livekeikat, keraamiikkatyöt, elokuvat ja matkustaminen.