Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Jenni Rutonen | Jenni Rutonen Design

Kolme kertaa Vuoden koru -kilpailussa nähty ”Jenni Rutonen Design” on syvällisten, tarinallisten korujen syntypaikka. Suunnittelija Jenni Rutosta on aina kiehtonut ihmisen sisäisen maailman ja henkisenkasvun tarinat, vaikka korujen tyylisuunta onkin hieman kymmenen vuoden taipaleella muuttunut. Ytimessä oleva ajatus koruista, joilla on syvällinen merkitys, sanoma ja tarina, on aina säilynyt. Niin on myös sadunomaisuus, kevyeistä perhosten lennoista muinaissuomalaiseen mytologiaan. Korusarjoissa elää tarinat, luonto, muistot ja kokemukset. Ulkomuodoltaan korut ovat kookkaita ja näyttäviä, ja erottuvat massasta.

Korona-ajan luomisen jumiutuminen, ja sittemmin vapautuminen oli Jennille inspiraation käännekohta. Muinaissuomalaisuudesta löytyi yhteenkuuluvuutta ja juurevuutta esi-isiimme, ja historiamme ja uskomuksiemme pohjalta syntyi Vuoden Koru 2022 -kilpailun finalistina ollut Lovi-korusarja. Kuten aiemmissa korusarjoissa, myös Lovissa on nähtävillä heijastuksia ihmisen sisäisestä maailmasta. Muoto on inspiroitunut entisaikojen luuneuloista, ja nimi taas muinaisten tietäjien ”Loveen lankeamisesta”, eräänlaisesta sielunmatkasta tuonpuoleiseen tuoden takaisin viisautta ja neuvoja. Nimi ja muoto yhdistyvät neulamaisen riipuksen silmässä, juuri näiden luuneulojen silmän, loven, läpi tietäjät matkasivat esi-isien maille tuonpuoleiseen. Lovi-korusarja symboloi siis vahvasti sekä Jennin korujen uutta tyyliä, että niiden inspiraationa toiminutta esi-isällistä yhteyttä.

Jenni Rutonen Design on ehtinyt meritoitua vuosikymmenen aikana. Jennin koruja on nähty Linnan juhlissa kuutena vuotena ja, esimerkiksi Maria Koskisen käyttämänä, näyttävä Kesän Siivekäs -käsikoru on kerännyt huomiota. Hänen korujaan on ollut esillä muun muassa New Yorkin muotiviikoilla 2013 Ivana Helsingin muotinäytöksessä ja kansainvälisessä The TRIPLE PARADE -korunäyttelyssä. Korusuunnittelun ohella Jenni toimii myös Suomen Kultaseppien Liiton hallituksen puheenjohtajana.

Koruja suunnittelijalta
Artikkeleja ja blogikirjoituksia
Linnan juhlissa nähdään kerralla suurin kattaus kotimaista korumuotoilua yhdessä paikkaa. Kysyimme korujen suunnittelijoilta, mitä korujen näkeminen juhlissa heille merkitsee.
Itsenäisyyspäivän vastaanotto on yksi vuoden kohokohdista ihastella puku- ja koruloistoa. Tällaisia ovat Linnan juhlien korut 2022.
SuomiAreenalla kotimaiset korut valtaavat lavan historian ensimmäisen kerran. Jules & Beryl nostaa puheeksi Suomen korualan ja -kulttuurin.