Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

Hanna Korhonen | Hanna K Design & Jewellery

Korut ovat runoutta - Suuria tarinoita ja merkityksiä

Hanna Korhonen on luotsannut omaa ateljeemyymäläänsä Hanna K Design & Jewelleryä vuodesta 2006 Kuopiossa. Hanna on keskittynyt uniikkikoruihin sekä vanhojen korujen muodistamiseen, mutta toteuttaa myös omia mallistojaan. Omissa mallistoissaan Hannalle palkitsevinta on, että onnistuu antamaan muodon ajatuksilleen ja ideoilleen. Hannalle korut ovat kuin esinemaailman runoutta, jossa pieneen kauniiseen muotoon saadaan sisällytettyjä suuria tarinoita ja merkityksiä. Korujen kautta hän voi muuttaa asiakkailleen muistot käsinkosketeltavaa muotoon. 

Hannan koruissa on mukana luonnon sattumanvaraisuus ja upeus. Suunnittelun lähtökohtana hän on mieltynyt vastakohtien tasapainoon kuten valon ja varjon tai sileän ja karhean yhdistämiseen. Tyylisuuntana jugend sekä geometrisillä muodoilla leikittely puhuttelevat Hannaa. Tyylillisesti Hannan koruihin mahtuu abstraktimpaa, mutta myös orgaanista ja koristeellisempaa filigraanimaista muotoilua. Suunnittelijana Hanna kuvaa omaan työhönsä osuviksi sanoiksi puhdaslinjaisuuden, runouden ja analyyttisyyden.

Korujen tekemisessä erityisesti pintakäsittely ja erilaiset teksturoinnit ovat mielenkiintoinen osa prosessia. Hannaa innostaa vaihtoehdot perinteiselle kiiltävälle pinnalla, joille voi luoda ja kokeilla jotain uutta. Koruihinsa hän haluaa luoda mahtavuutta, mutta myös kevyessä muodossa. Uniikkikorujen ja sormuksien jälkeen usein miten hänen työpöydällänsä syntyy kaulakoruja.

Hannan uran varrelle mahtuu lukuisia kilpailuosallistumisia ja -sijoituksia. Tuoreimpia saavutuksia ovat Cultured Pearl Association of American Pearl Design -kilpailun Orient-kategorian voitto 2021, Vuoden koru 2021 -kilpailun kolmas sija 4C-korusarjalla, ”Aqua, Ambra, Aquila” -meripihkakorukilpailun finaalisijoitus sekä 2019 Kuopion Rouvasväen yhdistyksen muotoilutunnustus “Muodosta Tulevaisuus”.   Hanna valmistui korumuotoilijaksi Kuopion muotoiluakatemiasta (nyk. Savonia) vuonna 2003.

Koruja suunnittelijalta
Artikkeleja ja blogikirjoituksia
Itsenäisyyspäivän vastaanotto on yksi vuoden kohokohdista ihastella puku- ja koruloistoa. Tällaisia ovat Linnan juhlien korut 2023.
Hannalle on tärkeää, että korujensa kautta kukin voisi kokea komorebi-hetken: rauhallisen ja seesteisen tunteen aivan kuin olisit itse metsässä. Korusarjassa on myös syvällinen sanoma – valon ja varjon ikuisesta tanssista, joka kietoutuu elämiimme.
Linnan juhlissa nähdään kerralla suurin kattaus kotimaista korumuotoilua yhdessä paikkaa. Kysyimme korujen suunnittelijoilta, mitä korujen näkeminen juhlissa heille merkitsee.