Vuoden koru -kilpailun voittajat ja aiemmat ehdokkaat

Tältä sivulta löydät tiedot aiemmista Vuoden koru -kilpailun finalisteista ja voittajista sekä kilpailun historiasta.

2023

Vuoden koru 2023 | Rokama, Silja Kivioja

Finalistit 2023

Karppi

Carina blomqvist

Karppi on tarina vastoinkäymisten voittamisesta, päättäväisyydestä ja pyrkimystä tehdä parhaansa. Synkän maailman ympäröimänä riipuksen kaksi kalaa tukevat toisiaan. Carinan fantasiamaailmassa 3D-mallintamisen avulla sadut muuttuvat yksityiskohtaisiksi ja kolmiulotteisiksi Karppi-koruiksi. Hopeasta valmistetussa korusarjassa on riipus sekä uniikkikoruja.

Kukkii

mari syrén

Kukkii-korut ovat oodi kesän värikkyydelle ja lapsuuden kukkaniityille. Marin hopealankatekniikkaa hyödyntävän korusarjan ominainen ilme luodaan hopean peilaavilla pinnoilla ja hologrammisävyisillä kristalleilla, jotka luovat sinisten ja violettien sävyjen hehkua. Korusarja koostuu muunneltavista korvakoruista, kaulakoruista ja näyttävästä sormuksesta.

LACE Collection

anni kaita-aho

Lace Collection-korut ovat syntyneet Rauman pitsiperinteistä siirtäen pitsin moderniin korumuotoiluun raikkaasti. Anni halusi suunnittelussa tuoda jotain uutta romanttisena ja perinteisenä pidetyn pitsiaiheen ympärille. Pinnan yksityiskohtainen pitsikuviointi luo koruihin myös herkkyyttä. Hopeasta valmistettu Lace-korusarja tarjoaa erityisesti korvakorujen ystäville herkuteltavaa, mutta pitää sisällään myös riipuksen ja sormuksia.

Linnunradan laitamilla

pirjo lakkapää

Linnunradan Laitamilla on syntynyt valtavasta kauneuden kaipuusta, juhlahumun halusta ja ikävästä ihmisten luo. Korusarja kertoo erilaisuuden kauneudesta, yksilöiden sulasta sovusta ja ristiriidasta niiden välillä. Korut ovat kullattua hopeaa. Värikkäät jalokiviosat ovat irrotettavat riipuksessa ja korvakoruissa. Pirjon korusarjasta löytyy myös näyttävä sormus.

Mea Era

kaisu tullinen

Mea Era -korut vievät aikamatkalle menneisiin tyylisuuntiin art deco-tunnelmiin. Hopeakoruissa huomiota herättävät niihin käytettyjen tekniikkojen yhdistelmä: emalointi ja kuutiollisten zirkonioiden istutukset. Koruillaan Kaisu haluaa välittää arvokkuuden tuntua sekä ylellisyyttä: klassinen smaragdinvihreä emaloinnin sävy huokuu eleganttiutta. Sarjaan kuuluu kahdet erilaiset korvakorut ja sormus.

Pitsi

seppo vainikainen

Pitsi-koruilla Seppo halusi edistää kansallispukuperinteen säilyttämistä luomalla uuden tavan kantaa mukanaan kansallispukujen henkeä modernisti. Korujen värikkyys syntyy läpikuultavan ikkunaemaloinnin avulla ja lisäksi koruissa on äänielementtinä hapsujen heleä helinä. Hopeakoruissa yhdistyy 3D-mallintaminen käsityöhön. Mallistossa on erilaisia korvakoruja, riipus ja kaulakääty. 

Riite

virve inget

Riite-koruissa inspiraatio tulee syksyisen ja keväisen jään kauneudesta ja sen äänistä. Voit tuntea pakkasen nipistävän nenää ja kuulla rikkoutuvan jään ritinän. Korujen pinta muistuttaa rosoista jäätä luoden erilaisia valon heijastuksia. Virven korusarjassa on myös unisex- ja miesten koruja. Hopeakorujen valikoimaan kuuluu muun muassa erilaisia riipuksia ja kaulakoruja, sormuksia, korvakoruja sekä solmionpidike ja kalvosinnapit.

Rokama

silja kivioja

Rokama-korujen elävissä pinnoissa rouheus ja kallioiden jykevyys vievät metsään ja pystyt jopa aistimaan sammaleen ja puiden tuoksun. Rokama on konstailematonta suomalaisuuden ydintä, jossa rosot ja epätäydellisyys tekevät meistä täydellisiä juuri sellaisina kuin olemme. Siljan hopeisten korujen sarjaan kuuluu kaulakääty, riipus ja kolmet erikokoiset korvakorut.

Rosa

hanna mangström

Rosa-koruissa puhkeaa kukkaan Hannalle tärkeä ruusu mummolan pihalta. Kukka-aihe on tuotu nykypäivän raikkaalla ja graafisella otteella. Hopeakorujen yllättävänä yksityiskohtana paljastuu kiiltävän pinnan vastakohtana sisäpintojen viilatut viimeistelyt. Rosa-mallistoon kuuluu iso kaulakoru nahkanyöreillä, riipus ja korvakorut.

2022

Anastasia Filatovan Champagne

 Vuoden koru 2022 on Anastasia Filatovan Champagne-korusarja

Kultaseppä-artesaani Anastasia Filatovan kultaa ja vaaleanpunaisia makeanveden helmiä yhdistelevä korusarja on voittanut Vuoden koru 2022 -kilpailun. Ääniä annettiin tämän vuoden kilpailussa 3050 ja Champagne-korut keräsivät niistä 22 prosenttia. Yleisön äänet paljastavat, että koruissa kullan lisäksi kiehtoo entistä enemmän erilaiset värikkäät kivet sekä vahva tarinallisuus.

Vuoden koru 2022 -finalistit

ATOMI II, Susana Corneh (Vantaa)
CHAMPAGNE, Anastasia Filatova (Hanko)
JYVÄ, Petri Eklöf (Helsinki/Porvoo)
LIGHT ALWAYS WINS, Hanna Korhonen (Kuopio)
LOVI, Jenni Rutonen (Kuopio)
MUOTO, Reetta Tuohi (Tampere)
POLKUJA, Mari Syrén (Pori)
PORTTI 22, Meira Rauta (Helsinki)
VÄREILYÄ, Kati Ahola ja Markku Lehto (Kråkö, Porvoo)
WIRE, Olga Schulman (Kouvola)

2021

blank
VOITTAJA 2021
Tuohi Hopea
Susanna & Tobias Feuerbacher (Viilu jewelry)

2021 Vuoden koru -finalistit

4C, Hanna Korhonen
AARTEITA, Kirsi Sarasvirta
BETTA, Carina Blomqvist
ELÄMÄN TIE, Silja Riihola
FREYA, Annika Eklöf
KESÄN SIIVEKÄS, Jenni Rutonen
KULTASIIPI, Petri Holmberg
MEHILÄISEN SIIVIN, Harri Syrjänen
TUOHI HOPEA, Susanna & Tobias Feuerbacher
UNDERGROUND, Anton Leivo

Katso tallenne 2021 palkitsemistilaisuudesta

2019

blank
voittaja 2019
Hydrangea
Mari Ruohomäki (Bu.ké)

2019 Vuoden koru -finalistit

Arktis, Hanna Rainio (Kätkö koru)
Arthropoda, Päivi Hakkarainen
Hydrangea, Mari Ruohomäki (Bu.ké)
Järvi, Kirsi Manninen (Little Big Woman)
Kruunu, Korus Design Vesa Peltonen Elina Huttunen
Pore, Tiina Arkko (OZ Jewel)
Roots, Nagual
Serenity, Jaana Junkkaala (Pioni Design)
Silmu-teemaiset korut, Susana Corneh (SC Created)
Spring Ice, Laura Bruun
Swirl, Juha Koskela
Varis, Carina Blomqvist

Katso tallenne 2019 palkitsemistilaisuudesta

2018

blank
Kilpailu järjestetty vuosina 2018-2019  Tyyliniekassa.
voittaja 2018
Cinderella
Jenni Ahtiainen

2018 Vuoden koru -finalistit

Boforia, Heli Kauhanen
Cinderella, Jenni Ahtiainen (gTIE)
Freezing February, Matti Hyvärinen (Sirokoru)
Mummolan Pitsi, Jenni Rutonen Design
Ranka, Nikama Design Päivi Partanen
Silver Wind, Chao-Hsien Kuo