Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

Vuoden koru Jules & Beryl logo

Vuoden koru -kilpailu tuo esiin upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisää tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa etsitään korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailu järjestetään nyt kuudetta kertaa.

Vuoden koru

Vuoden koru 2024 -kilpailun äänestys päättyy 27.1.2024 klo 13.30

Kilpailu huipentuu Häämessut Ideaparkissa -tapahtumaaan 27.1.2024. Palkitsemisen lisäksi finalistit esittelevät ja myyvät korujaan sekä korut nähdään tapahtuman muotinäytöksessä

Finalistit 2024

Das Lotus

Ralph Granroth

Das Lotus -korut kohottavat arkisten asusteiden yläpuolelle ja tarjoavat juhlavaa loistoa. Koruissaan Ralph on hakenut kontrastia ja dramaattisuutta. Lootuskukan symboliikka kuvastaa valaistumisen tietä pimeydestä kohti valoa. Koruissa on käytetty hopeaa, kullattua hopeaa sekä Ralphin itse hiomia kiviä. Näyttävien sormuksien ja korvakorujen mallistossa erikoisuutena on vaappumaalaajan tekemän ruiskumaalaus.

Häivähdyksiä

Pirjo Lakkapää

Häivähdyksiä-korusarja kuljettaa läpi rosoisten polkujen kohti ilon pilkahduksia. Korujen muoto symboloi kahta toisiaan koskettavaa elämänpolkua. Hopeakorujen rouhea viilattu pinta kuvaa luotettavaa maaperää, kun taas säihkyvät pastellinsävyiset safiirit symboloivat elämän kauniita hetkiä. Korusarja muistuttaa elämän mutkista, joita kohdatessa voi kuitenkin löytää kauneutta. Mallistossa on sormus, kahdet erikokoiset korvakorut sekä riipus.

Illuusio

Laura Bruun

Illuusio syntyi rohkeasta kokeilusta sulattaa särkyneen taulukehyksen “muovilasia”. Leikkisät hopeakorut toistavat lämmöllä muovatun muovin polveilevia muotoja. Koruihin liittyy viesti kulutuskulttuurista ja materiaalien ylenpalttisesta käytöstä. Koruillaan Laura kannustaa ihmisiä ilmaisemaan itseään koruilla rohkeasti. Sarjan korujen valikoimaan kuuluu näyttävä kaulakoru ja statement-sormuksia sekä useampia pienempiä koruja.

Juicy by nature

Katja Luukkonen

Juicy by Nature -korusarja syntyi haasteesta suunnitella korut granaattiomenan inspiroimana. Katjan korut heijastavat elämän mehukkuutta, muistuttaen meitä nauttimaan jokaisesta arjen herkullisesta hetkestä. Hopean hehkuisen korusarjan ehdoton tähti on näyttävä rannekoru. Korun lukko-osa on osa muotoilua ja siinä on prehniitti kivi-istutus. Lisäksi sarjassa on korvakorut, sormuksia ja kaulakoruja.

Komorebi

Hanna Korhonen

Komorebi ammentaa inspiraationsa japanilaisesta ‘komorebi’-käsitteestä, joka tarkoittaa valon siivilöitymistä puiden lehtien läpi. Hannan käyttämät ruskansävyiset safiirit ja kultafiligraanikoristelu sekä patinoitu hopea herättävät henkiin metsän lumoavan valon kajon. Koruissa on syvällinen sanoma valon ja varjon ikuisesta tanssista, joka kietoutuu elämäämme. Täysin käsityönä valmistetussa korusarjassa on kaulakoru sekä korvakorut.

Lovella

Tiina Hälikkä

 

Lovella-korusarja todistaa, että kaunis koru voi olla myös yksinkertainen ja pelkistetty. Korujen muotokieli kätkee sisäänsä oivaltamisen riemua, sillä korujen sydänmuoto on kuin pieni salaisuus, jota ei välttämättä heti näe. Mattapintaisten hopeakorujen tarina muistuttaa, kuinka tärkeää on olla itselleen lempeä ja antaa itselleen lupa rakastaa itseään. Korusarjaan kuuluu rannerenkaan ja sormuksen lisäksi erikokoisia riipuksia ja korvakoruja.

Myrskyluodon Maija

Maria Karlström

Myrskyluodon Maija -koruissa kohtaa saaristolaiselämä ja saariston sielunmaisema. Meriajokaslevästä muotonsa saaneissa koruissa on ikuistettu merituulen tuoksu, karut kalliot ja aaltojen voima. Korumallisto on Marialle tapa kunnioittaa omia juuriaan, aiempien sukupolvien elämäntapaa ja merta. Hopeakorujen sarjaan kuuluu näyttävät kaulakoru, rannekoru ja sormus sekä erilaisia riipuksia ja pienempiä koruja.

Rantapolulla

Saara Kinnunen

Rantapolulla on syntynyt suomalaisen luonnon kauneudesta ja sen yksinkertaisesta lumosta. Korusarjassa Saara inspiroituu lapsuuden muistoista tutun ruohoruusun elämän kiertokulusta. Hopeakorujen nuppumainen muoto kuvastaa elämän keveyttä ja iloa sekä pieniin asioihin kiteytyvistä, läpi elämän seuraavista, merkityksellisistä muistoista. Korusarjassa erikoisuutena on lisäosalla muunneltava kaulakääty. Mallistossa on myös erilaisia korva- ja kaulakoruja.

Roihu

Heini Hänninen

Roihu-korusarjassa luonto on oikeasti osa korua: hopeiset korut ovat toteutettu suoravalutekniikalla aidosta kaarnan palasta. Korujen pinta näyttää rosoiselta ja terävältä, mutta yllättää pehmeällä tunnullaan. Korusarja kätkee sisäänsä Heinin henkilökohtaisen tarinan elämän vaikeista hetkistä, selviytymisestä ja liekin roihahtamisesta. Eläväpintaisessa korumallistossa on kaulakääty, korvakorut ja sormus sekä miesten korujen sarja.

Terra

Taina Pelkonen

Terra-koruissa hehkuu maapallon värit. Korusarjallaan Taina kunnioittaa suomalaisen spektroliitin kauneutta. Korujen kosmista tunnelmaa täydentää voimakkaat art deco -muodot. Koruillaan Taina ilmentää myös kotiseuturakkautta Itä-Suomeen ja nostaa suomalaisen kivenhionnan perinteen säilyttämisen esiin. Tumman avaruuden keskellä loistavassa korusarjassa on isokokoinen sormus ja riipus sekä pienemmät nappikorvakorut.

Äänestä ja osallistut arvontaan!

Äänestäneiden kesken arvotaan jalokivi,  jonka arvo on 300€. Palkinnon lahjoittaa Namu Jewellery. Samalla voit liittyä myös Jules & Berylin kotimaisten korujen uutiskirjeen tilaajaksi ja voittaa 100 euroa ostosrahaa kotimaisiin koruihin Jules & Berylin verkkokauppaan.

Arvontojen säännöt

  • Arvonnat järjestää Jules & Beryl Oy
  • Vuoden koru -äänestyksen jalokivi arvotaan äänestyksen voimassaoloaikana 16.11.2023-27.1.2024 klo 13.30 äänestäneiden kesken. Palkinnon voittaja julkaistaan Vuoden koru 2024 -voittajan julkistamisen yhteydessä 27.1.2024.
  • Uutiskirjeen tilaajien kesken arvottavan lahjakortin arvontaan osallistuu kaikki 28.1.2024 uutiskirjeen tilaajalistalla olevat henkilöt. Arvonta suoritetaan 1.2.2024. Lahjakortin voimassaoloaika on 4 kuukautta.
  • Arvontojen voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse. Mikäli palkinnon voittaja ei vastaa yhteydenottoon 7 päivän kuluessa, arvotaan palkinto seuraavalle henkilölle.
  • Palkintoja ei voi vaihtaa rahaksi.

HUOM! Äänestyslomakkeen lähettämisen jälkeen sinun tulee vahvistaa äänesi sähköpostiisi saapuvaa linkkiä klikkaamalla.
Äänestys päättyy 27.1.2024 klo 13.30, johon mennessä myös ääni tulee olla vahvistettu.

Äänestys on päättynyt. Voittaja julkaistaan 27.1.2024 Häämessut Ideaparkissa-tapahtumassa.

Yhdessä kilpailua tekemässä

blank

Suomen Kultaseppien Liitto

Suomen Kultaseppien Liitto on kultasepänalalla toimivien henkilöiden ja yhteisöjen keskinäisenä yhdyssidos, joka työskentelee ammattitaidon kohottamiseksi, valvoo jäsentensä ammatillisia, taloudellisia ja yhteiskunnallisia etuja sekä edistää hyvän yhteishengen ja yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä kesken. Suomen Kultaseppien Liiton toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Kilpailu näkyy myös liiton viestintäkanavissa.

blank

Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu

Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu avatui uudistuneena keväällä 2022 ja nyt korut nähdään vahvasti osana museon toimintaa. Uusi museo toimii Espoon Tapiolassa. Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu toimii kilpailussa asiantuntijaroolissa kilpailun kehittämisessä ja kilpailutöiden arvioimisessa. Kaikki Vuoden koru 2024 -kilpailutyöt pääsevät esille yleisön ihasteltavaksi Suomen Kello- ja korumuseo Kruunuun. Näyttely on avoinna yleisölle 8.12.2023 - 21.1.2024.

blank

Namu Jewellery

Namu Jewellery tuottaa gemmologipalveluita ja tuo maahan vastuullisesti tuotettuja jalokiviä kultasepille ympäri Suomen. Päätuotteenamme ovat Montanan safiirit, joita löytyy laaja valikoima. Hiotamme tilauksesta myös eriä omiin mittoihin, ja voit halutessasi ulkoistaa jalokivien hankintaprosessin kokonaan meille. Ota yhteyttä info@namujewellery.fi tai 0405329493. Kuluttaja-asiakkaat voivat tutustua kiviin osoitteessa www.namujewellery.fi ja tilata kiviä valitsemansa kultasepän kautta.

blank

NSG

NSG on jalometalliteollisuuden suurimpia toimijoita Skandinaviassa sekä tunnettu kulta- ja hopeaseppien, teollisuuden ja investoijien luotettavana kumppanina. Haluamme jatkaa kestävällä pohjalla ja siksi kaikki alalle toimittamamme jalometallit ovat 100% kierrätettyjä. Voit myös lähettää omat metallisi meille kierrätettäviksi. Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman työkaluja, koneita ja tarvikkeita korujen valmistukseen. Kaikki verkkokaupan tuotteet olemme huolella valikoineet alan johtavilta brändeiltä. Toimitamme tilauksesi nopeasti ja luotettavasti, ensiluokkaisella palvelukonseptilla.

blank

Häämessut Ideaparkissa

Tapahtuma valloittaa keskusaukion 27.1.2024 Klo 11-16. Tule ihastelemaan kilpailun koruja ja tapaamaan korut tehneitä taitajia. Vapaa sisäänpääsy! Tapahtuman järjestää Juhlakirsikka yhdessä Ideapark Lempäälän kanssa.

Ota yhteyttä

blank

Johanna Lundán

Kilpailun tuottaja,
Jules & beryl

Soita: +358 40 53 80 433
Sähköposti: johanna@julesandberyl.fi

Onko sinulla kysyttää kilpailusta? Laita sähköpostia, soita tai jätä viesti oheisella lomakkeella.