Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

Vuoden korun äänestys käynnistyy – voittaja valitaan yleisön äänin ja korut esitellään myös Suomen Kellomuseon näyttelyssä

20.11.2020

Suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista esiintuovan Vuoden koru -kilpailun äänestys käynnistyy 20.10.2020. Samaan aikaan avataan myös kilpailun upeat finalistityöt esittelevä näyttely Suomen Kellomuseossa. Yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan verkossa. Eniten ääniä saanut korusarja palkitaan Vuoden koru 2021 – voittajana helmikuussa 2021.

Kotimaisten korujen kilpailun finalisteista voittajaksi valitaan yleisön suosikki

Nyt kolmatta kertaa järjestettävän Vuoden koru -kilpailun ehdokastöitä haettiin avoimella haulla. Ehdokkaiden joukosta finalistit valitsi esiraati. Kilpailun voittaa eniten nyt käynnistyvässä äänestyksessä yleisöääniä saanut korusarja. Vuoden koru -kilpailussa etsitään Suomessa valmistettua korusarjaa, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Äänestys tapahtuu Vuoden koru -sivustolla.

Kilpailun kymmenen finalistikorusarjaa ja niiden suunnittelijat sekä heidän äänestysnumeronsa ovat:

  1. Kultasiipi, Petri Holmberg (Turku)
  2. Betta, Carina Blomqvist (Lahti)
  3. Freya, Annika Eklöf (Helsinki/Porvoo)
  4. Kesän siivekäs, Jenni Rutonen (Kuopio)
  5. Aarteita, Kirsi Sarasvirta (Panelia)
  6. 4C, Hanna Korhonen (Kuopio)
  7. Mehiläisen siivin, Harri Syrjänen (Helsinki/Espoo)
  8. Elämän tie, Silja Riihola (Kajaani)
  9. Underground, Anton Leivo (Helsinki)
  10. Tuohi Hopea, Susanna & Tobias Feuerbacher (Karkkila)

Finalistikorut ovat esillä Suomen Kellomuseon näyttelyssä 21.11.2020-31.1.2021.

Kymmenen Vuoden koru- kilpailun finalistityötä ovat nähtävissä 21.11.2020 alkaen Näyttelykeskus WeeGeessä avautuvassa Suomen Kellomuseon uudessa Vuoden koru -näyttelyssä. Näyttely on avoinna tammikuun loppuun saakka.  Finalistikorujen lisäksi näyttelyssä on mahdollista kuulla ääniraidoin finalistien kertovan työstään ja koruistaan sekä nähdä Vera Korpilaakson lyijykynin ja akvarellein tehdyt kuvitukset finalistikoruista.

blank

blank
Vera Korpilaakson kuvitukset finalistikoruista ovat nähtävillä näyttelyn yhteydessä.

Avajaisviikonloppuna museossa on mahdollista seurata kahden finalistin, Harri Syrjäsen sekä Annika Eklöfin, työnäytöksiä, joiden kautta kävijät pääsevät tutustumaan kultasepäntyöhön sekä keskustelemaan finalistien kanssa. Työnäytökset pidetään lauantaina 21.11. ja sunnuntaina 22.11. kello 13–15.

blank

blank

Finalistikorut esitellään kattavasti myös verkossa

Kilpailun finalistikorut esitellään monipuolisesti myös kilpailun nettisivuilla. Kustakin finalistista ja suunnittelijasta on kirjoitettu oma artikkelinsa, joka esittelee valokuvien kanssa pintaa syvemmältä muun muassa korusarjan syntytarinan. Finalistien kautta yleisöllä on mahdollista tutustua monin tavoin yleisestikin kotimaisiin koruihin. Yleisöllä on myös mahdollisuus ostaa näitä koruja suoraan niiden suunnittelijoilta Kotimaisten korujen joulukaupasta, digitaalisesta myyntitapahtumasta, 26.11.2020 alkaen.

Ensi vuonna koruja pääsee ihastelemaan vielä lisäksi Tampereen Häämessuilla 6.-7.2.2021, jossa kilpailu huipentuu Vuoden korun julkistamiseen ja palkitsemistilaisuuteen.

blank
Näyttelyn rakentamista Suomen Kellomuseolla.

Äänestäneiden kesken arvotaan safiiri

Kilpailussa yleisöäänen antaneilla on mahdollisuus myös osallistua upean palkinnon arvontaan. Äänestäneiden, jotka ovat jättäneet yhteystietonsa, kesken arvotaan Namu Jewelleryn lahjoittama montalainen vastuullisesti tuotettu safiiri. Vihreäsävyisen safiirin arvon on noin 300 euroa.

blank

 ” 

Kotimaisten korujen kilpailun finalisteista voittajaksi valitaan yleisön suosikki.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Avainsanat
Johanna Lundán

Johanna Lundán

Johanna Lundán on Jules & Berylin perustaja, jonka rakkaus kotimaisiin koruihin on synnyttänyt myös Vuoden koru -kilpailun. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 ja aktiivisena vaikuttajana nuorkauppakamarissa vuodesta 2003 lähtien. Vapaa-ajalla Johannan koukuttaa livekeikat, keraamiikkatyöt, elokuvat ja matkustaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Kultaseppä Pirjo Lakkapään elämänpoluista kertova korusarja Häivähdyksiä on voittanut Vuoden koru 2024 -kilpailun.
Pohjois-Pohjanmaan museo on kasvattanut kokoelmiaan kiiminkiläisen kultaseppä Pirjo Lakkapään taidonnäytteellä, Linnunradan Laitamilla -kaulakorulla.
Itsenäisyyspäivän vastaanotto on yksi vuoden kohokohdista ihastella puku- ja koruloistoa. Tällaisia ovat Linnan juhlien korut 2023.