Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Silja Riiholan Elämän tie
| Vuoden koru 2021 -finalisti

Silja Riiholan Elämän tie -korumallisto on vahva yhdistelmä Suomen luontoa ja kristillistä sanomaa. Siljan toteuttamasta korusarjasta löytyy monipuolisesti erilaisia osia ja lisäksi mallisto on jaettu näyttävämpiin ja sirompiin koruihin. Korut sopivat monenlaisille ja -ikäisille käyttäjille, ja erilaisin yhdistelmin korut muuntautuvat niin päivä- kuin juhlakäyttöön. Elämän tie -sarjan mustikanlehtien ja -varpujen inspiroima muoto on raikkaan nykyaikainen ja kätkee sisälleen myös ristisymbolin kulmikkaisiin pintoihin, jonka heijastuksen kukin voi itse löytää korua ihastelemalla.

 

Mustikan varpujen heijastuksista korusarjaksi Kolin maisemien inspiroimana

Silja Riiholan Elämän tie -korut syntyivät hetkestä, jonka Silja koki ollessaan retkeilemässä 2017 Kolin Räsävaaran näköalatornilla. Kävellessään maalauksellisista maisemista poispäin hän katsahti mustikkamättääseen. Auringonvalo heijasti mustikan varvuista ja lehdistä ristikuvion. Siinä hetkessä Siljalla tuli mieleen Raamatusta Jeesuksen sanat, ”Minä olen tie ja totuus ja elämä.”. Kokemus ja hetki tallentui ajatuksena ja ideana hänen sydämeensä.

Silja Riiholan hopeisissa Elämän tie -koruissa on kätkettynä risti.
Silja Riiholan Elämän tie -koruista löytyy ristisymboli geometristen pintojen heijastuksista. Kuva Teemu Töyrylä.

Silja palasi ajatukseen tämän vuoden alussa ja kokeili eri tekniikkoja hyödyntämällä toteuttaa mustikanlehtimäistä muotoa niin, että myös risti symbolina olisi korussa mukana. Muotokieltä etsiessään Silja teki useita 3D-mallinnoksia ja teetti erilaisia prototyyppejä. Lopulta hän kuitenkin päätyi kokeilujen jälkeen jo ensimmäisenä suunnittelemaansa muotoon, jossa kulmikkaiden pintojen heijastelu kätki ristin muodon, jonka löytämisen ja näkemisen kukin saa itse kokea oivalluksena.

Korujen kautta kauneutta maailmaan

Silja Riiholalle luovuus on ollut läsnä jo lapsesta lähtien ja koulussakin erityisesti luovat aineet kiinnostivat.  Opinnot vaatetusartesaanina veivät kuitenkin rutinoituneen ompelutyön äärelle, jossa  Silja ei päässyt käyttämään luovia piirteitään. Luovuuden kaipuu työssään sai Siljan hakemaan muotoiluopintoihin. Jalometallipuolen pikkutarkka työskentely veti Siljaa puoleensa ja opettajan kannustamana Silja valitse korut alakseen valmistuen vuonna 2007.

Silja Riiholan Elämän tie -korut puettuna vaaleansinisen juhlamemekon kanssa.
Elämän tie -korusarjassa on useita toisiinsa sopivia koruja, jotka käyvät arkeen ja juhlaan.

Silja toi korujaan markkinoille ensimmäisen kerran jo 2008. Kuitenkin kiireinen lapsiarki sekä haastava elämäntilanne ja uupuminen Siljan sanojen mukaan sulkivat hänen luovuutensa. 2017 uuden elämänvaiheen alun jälkeen luovuus alkoi jälleen heräämään. Silja jopa ajatteli hakeutuvansa täysin toiselle luovalle alalla, mutta polte korujen tekemistä kohtaan nousi kuitenkin aina vaan esiin ja näin Kaunis Jewelry & Design syntyi 2020. Se, että Silja lähti uudelleen alalle, oli hänen sanojensa mukaan Jumalan kutsumus hänelle luoda kauneutta maailmaan ja välittää evankeliumin ilosanomaa korujen kautta.

Elämän tie -sormus ja maalaismaisemaa.
Mustikanlehden moderni muoto on geometrinen ja kulmikas. Kuvassa Elämän tie -korusarjasta sormus.

Kristillinen sanoma on tärkeä osa Siljan koruja

Kristillisyys koruissa kiinnosti Siljaa jo päättötyössään, jossa hän toteutti koruja psalmeista. Tällöin syntyi hänen korusarjat Varjelus, Johdatus ja Elämän lähde. Silja kertoo korujensa olevansa tyyliltään herkkiä. Siljalle luonto on tärkeä inspiraation lähde, josta hän havainnoi pieniä yksityiskohtia ideoiksi. Koruissaan Siljalle kristillisyys on tärkeä osa ja muotoilussa hän yhdistääkin luonnon ihmeet ja Raamatun jakeet. Silja haluaa korujensa kautta antaa iloa ja toivoa sekä rohkaisua ja tarkoitusta elämään.

Vauva ja Elämän tie -koruja.
Elämän tie -sarjan riipuksia voi käyttää yksin tai yhdessä. Riipuksien ketjuja on saatavissa useissa eri mitoissa.

Siljalle ominaista on yhdistää 3D-tekniikkaa ja käsityötä toisiaan täydentäen. Elämän tie -korumalliston geometrisen kulmikkaan muodon luomisessa on käytetty 3D-mallintamista, jonka avulla on saatu aikaan korusarjan valumallit. Materiaalina koruissa on ympäristöystävällisempi Eco-Act -hopea, sillä luonnon kunnioittaminen myös materiaalivalinnalla on Siljalle tärkeää. Sarjat ketjut ja koukut ovat puolestaan Sterling-hopeaa. Korusarjan korut viimeistellään käsityönä, joka antaa pehmeyttä koruille.

Erilaiset yhteistyömahdollisuudet ovat Siljasta kiinnostavia ja tällä hetkellä Silja tekee yhteistyötä Idols-kilpailusta tutun Kristiina Braskin kanssa. Hän iloitsee, että heille kummallekin evankeliumin sanoman eteenpäin vieminen on tärkeää, mutta eri genren kautta – Silja koruin, Kristiina gospel-musiikilla. Elämän tie -korusarjan koruja tullaan näkemään myös Kristiinan tulevalla musiikkivideolla.

Elämän tie -korusarjan kaulakääty ja korvakorut
Elämän tie -käätykaulakoru on näyttävä asuste isojen sarjan korvakorujen kanssa myös juhlaan.

Silja Riiholan monipuolinen Elämän tie -korumallisto pitää sisällään useita koruja

Elämän tie -korusarjassa on useita eri osia, joista voi monipuolisesti yhdistellä mieleisensä kokonaisuuden. Muotokieleltään korut ovat naisellisia ja aavistuksen romanttisia, kuitenkin raikkaalla tuulahduksella.   Sarjan näyttävimmät osat ovat käätykaulakoru, rannekoru ja isot korvakorut. Tämän lisäksi Elämän tie -korusarjasta löytyy muun muassa pienempiä korvakoruja ja riipuksia eripituisin ja -mallisin ketjuin. Vuoden koru -finalistipaikan myötä Siljalle on tullut kyselyjä myös rintakorusta ja se onkin Siljan suunnitelmissa toteuttaa.

Silja kuvailee, että korusarjassa on ikään kuin kaksi linjaa: näyttävämmät ja isommat korut, sekä pienemmät ja sirommat. Näin korusarjasta saakin halutessaan monenlaisia yhdistelmiä. Sirommat korut ovat huoleton valinta arkeen ja isommilla koruilla tulee asuihin vaikuttavuutta esimerkiksi juhlatilaisuuksiin. Silja haluaakin, että korusarja nähtäisiin isompana kokonaisuutena, josta esimerkiksi lahjaksikin voisi valita useamman korun yhdistelmän. Silja näkee Elämän tie -korusarjan myös vahvasti hyvänä lahjatuotteena, jolla on sanoma. Hän toivoo, että hänen korunsa voivat välittää iloa ja rohkaisua ja olla jollekin jopa elämää muuttava vaikutus.

Silja Riiholan Elämän tie -korusarjan hopeiset sormus, kaulakääty ja korvakorut.
Korusarjan korut ovat modernit, mutta niissä on myös romanttisuutta ja herkkyyttä.

Silja Riiholan Elämän tie: korusarja moneen asuun ja tilanteeseen

Silja kertoo Elämän tie -korusarjan käyvän hyvin eri-ikäisille ja myös eri elämänvaiheisiin. Korusarjan pienimmät korut sopivatkin mielestäni hyvin myös tytöille ja aikuiset naiset löytävät sarjasta isompia koruja myös juhlakäyttöön.  Vaikka itse en tykkää jakaa koruja arki- ja juhlakäytön mukaan, koska mielestäni koruja voi käyttää aina, on Elämän tie -sarjassa selkeästi kaksi lähestymiskulmaa: arkisemmat ja sirommat korut sekä näyttävät ja juhlavammat korut.

Silja Elämän tie -koruja ja vauvan käsi
Elämän tie -korusarjan koruissa on ajatus ja tarina mukana, jotka lisäävät korulahjan merkitystä. Korut ovat löytäneet käyttäjiä niin naisten ja tyttöjen kuin miesten ja poikienkin keskuudesta.

Korut sopivat kepeisiin kesäisiin tilaisuuksiin hempeiden värien tai kukkakuosien kanssa. Korusarjan näyttävämmät osat käyvät myös juhlavampiin tilaisuuksiin ja kimmeltävät kauniisti vaikkapa yksivärisen paksun satiinin, silkin ja sametin kaverina. Iso kaulakääty on mielestäni upeimmillaan paljasta ihoa vasten, esimerkkisi venepääntiellisen kaula-aukon kanssa. Riipukset voisin kuvitella hyvin myös vaikka pellavan tai muun luonnonmateriaalin kaverina yksikertaisen tunikan tai mekon kanssa rennosti roikkumassa, reilusti alhaalla. Ja ehdottomasti leikittelisin pukemalla kaksi riipusta yhtä aikaa, mikä tuo jännittävyyttä asuun. Kuvauksissamme puolestaan riipuksien ketjut säädettiin lyhyelle mitalla.

Silja Riiholan Elämä tie -korut kiiltävät ja heijastelevat valoa.
Geometriset kimmeltävät pinnat säkenöivät ja luovat koruille näyttävyyttä.

Koska korusarjassa on paljon osia, on hyvä miettiä erityisesti juhlatilaisuuksiin sopiva korujen tasapaino. Vaikka koruilla onkin kokoa, sarja toimii yllättävän hyvin päälle puettuna niin, että päällä on yhtä aikaa jopa kääty, isot korvakorut sekä rannekoru ja vaikkapa vielä sormuskin. Monet korusarjat eivät toimi käytössä niin, että päällä on kahta kolmea osaa useampaa korua yhtä aikaa. Elämän tie -korusarja on tasapainoinen, joka mahdollistaa tyylikkäästi useammankin korun samanaikaisen käyttämisen.Vuoden koru 2021-finalistin esittely

Elämän tie

Suunnittelija: Silja Riihola, Kaunis Jewelry & Design
Paikkakunta: Kajaani
Materiaalit:Eco-Act -hopea
Korusarjan osat: Iso kaulakääty, rannekoru, isot korvakorut, riipukset, sekä erilaiset pienemmät korvakorut, riipukset ja rannekorut
Kotisivut: https://www.kaunisjewelry.fi/
Instagram: @kaunisjewelrydesign

Silja Riihola, Kaunis Jewelry & Design

Silja Riihola, Kaunis Jewelry & Design

”Elämä tie -korusarja sopii monenlaiselle käyttäjälle. Korujen tarina tuo sarjan korut lähelle ihmistä ja liittää suomalaiseen luontoon. Korujen tarina myös puhuttelee ihmisiä.  Sarja on monikäyttöinen ja se on helposti laajennettavissa sekä asut muunneltavissa erilaisin koruyhdistelmin.”

Vuoden koru -tuomaristo Elämän tie -koruista

”Elämän tie on valmis käyttökorumallisto. Korusarjan lukuisat eri osat tekevät siitä monipuolisen. Muotokielessä on yhdistetty osaavasti herkkyys ja vahvuus. Mustikanlehtien muotoilu on saanut uuden ulottuvuuden hyödyntämällä 3D-tekniikkaa. Suosittu luontoaihe on tuotu nykypäivänään onnistuneesti, ilman liiallista alleviivaavaa muotoa. ” Tutustu kaikkiin Vuoden koru 2021 -finalisteihin

Silja Riiholan Elämän tie -korumallisto on vahva yhdistelmä Suomen luontoa ja kristillistä sanomaa. Siljan toteuttamasta korusarjasta löytyy monipuolisesti erilaisia osia ja lisäksi mallisto on jaettu näyttävämpiin ja sirompiin koruihin. Korut sopivat monenlaisille ja -ikäisille käyttäjille, ja erilaisin yhdistelmin korut muuntautuvat niin päivä- kuin juhlakäyttöön. Elämän tie -sarjan mustikanlehtien ja -varpujen inspiroima muoto on raikkaan nykyaikainen ja kätkee sisälleen myös ristisymbolin kulmikkaisiin pintoihin, jonka heijastuksen kukin voi itse löytää korua ihastelemalla.

 

Mustikan varpujen heijastuksista korusarjaksi Kolin maisemien inspiroimana

Silja Riiholan Elämän tie -korut syntyivät hetkestä, jonka Silja koki ollessaan retkeilemässä 2017 Kolin Räsävaaran näköalatornilla. Kävellessään maalauksellisista maisemista poispäin hän katsahti mustikkamättääseen. Auringonvalo heijasti mustikan varvuista ja lehdistä ristikuvion. Siinä hetkessä Siljalla tuli mieleen Raamatusta Jeesuksen sanat, ”Minä olen tie ja totuus ja elämä.”. Kokemus ja hetki tallentui ajatuksena ja ideana hänen sydämeensä.

Silja Riiholan hopeisissa Elämän tie -koruissa on kätkettynä risti.
Silja Riiholan Elämän tie -koruista löytyy ristisymboli geometristen pintojen heijastuksista. Kuva Teemu Töyrylä.

Silja palasi ajatukseen tämän vuoden alussa ja kokeili eri tekniikkoja hyödyntämällä toteuttaa mustikanlehtimäistä muotoa niin, että myös risti symbolina olisi korussa mukana. Muotokieltä etsiessään Silja teki useita 3D-mallinnoksia ja teetti erilaisia prototyyppejä. Lopulta hän kuitenkin päätyi kokeilujen jälkeen jo ensimmäisenä suunnittelemaansa muotoon, jossa kulmikkaiden pintojen heijastelu kätki ristin muodon, jonka löytämisen ja näkemisen kukin saa itse kokea oivalluksena.

Korujen kautta kauneutta maailmaan

Silja Riiholalle luovuus on ollut läsnä jo lapsesta lähtien ja koulussakin erityisesti luovat aineet kiinnostivat.  Opinnot vaatetusartesaanina veivät kuitenkin rutinoituneen ompelutyön äärelle, jossa  Silja ei päässyt käyttämään luovia piirteitään. Luovuuden kaipuu työssään sai Siljan hakemaan muotoiluopintoihin. Jalometallipuolen pikkutarkka työskentely veti Siljaa puoleensa ja opettajan kannustamana Silja valitse korut alakseen valmistuen vuonna 2007.

Silja Riiholan Elämän tie -korut puettuna vaaleansinisen juhlamemekon kanssa.
Elämän tie -korusarjassa on useita toisiinsa sopivia koruja, jotka käyvät arkeen ja juhlaan.

Silja toi korujaan markkinoille ensimmäisen kerran jo 2008. Kuitenkin kiireinen lapsiarki sekä haastava elämäntilanne ja uupuminen Siljan sanojen mukaan sulkivat hänen luovuutensa. 2017 uuden elämänvaiheen alun jälkeen luovuus alkoi jälleen heräämään. Silja jopa ajatteli hakeutuvansa täysin toiselle luovalle alalla, mutta polte korujen tekemistä kohtaan nousi kuitenkin aina vaan esiin ja näin Kaunis Jewelry & Design syntyi 2020. Se, että Silja lähti uudelleen alalle, oli hänen sanojensa mukaan Jumalan kutsumus hänelle luoda kauneutta maailmaan ja välittää evankeliumin ilosanomaa korujen kautta.

Elämän tie -sormus ja maalaismaisemaa.
Mustikanlehden moderni muoto on geometrinen ja kulmikas. Kuvassa Elämän tie -korusarjasta sormus.

Kristillinen sanoma on tärkeä osa Siljan koruja

Kristillisyys koruissa kiinnosti Siljaa jo päättötyössään, jossa hän toteutti koruja psalmeista. Tällöin syntyi hänen korusarjat Varjelus, Johdatus ja Elämän lähde. Silja kertoo korujensa olevansa tyyliltään herkkiä. Siljalle luonto on tärkeä inspiraation lähde, josta hän havainnoi pieniä yksityiskohtia ideoiksi. Koruissaan Siljalle kristillisyys on tärkeä osa ja muotoilussa hän yhdistääkin luonnon ihmeet ja Raamatun jakeet. Silja haluaa korujensa kautta antaa iloa ja toivoa sekä rohkaisua ja tarkoitusta elämään.

Vauva ja Elämän tie -koruja.
Elämän tie -sarjan riipuksia voi käyttää yksin tai yhdessä. Riipuksien ketjuja on saatavissa useissa eri mitoissa.

Siljalle ominaista on yhdistää 3D-tekniikkaa ja käsityötä toisiaan täydentäen. Elämän tie -korumalliston geometrisen kulmikkaan muodon luomisessa on käytetty 3D-mallintamista, jonka avulla on saatu aikaan korusarjan valumallit. Materiaalina koruissa on ympäristöystävällisempi Eco-Act -hopea, sillä luonnon kunnioittaminen myös materiaalivalinnalla on Siljalle tärkeää. Sarjat ketjut ja koukut ovat puolestaan Sterling-hopeaa. Korusarjan korut viimeistellään käsityönä, joka antaa pehmeyttä koruille.

Erilaiset yhteistyömahdollisuudet ovat Siljasta kiinnostavia ja tällä hetkellä Silja tekee yhteistyötä Idols-kilpailusta tutun Kristiina Braskin kanssa. Hän iloitsee, että heille kummallekin evankeliumin sanoman eteenpäin vieminen on tärkeää, mutta eri genren kautta – Silja koruin, Kristiina gospel-musiikilla. Elämän tie -korusarjan koruja tullaan näkemään myös Kristiinan tulevalla musiikkivideolla.

Elämän tie -korusarjan kaulakääty ja korvakorut
Elämän tie -käätykaulakoru on näyttävä asuste isojen sarjan korvakorujen kanssa myös juhlaan.

Silja Riiholan monipuolinen Elämän tie -korumallisto pitää sisällään useita koruja

Elämän tie -korusarjassa on useita eri osia, joista voi monipuolisesti yhdistellä mieleisensä kokonaisuuden. Muotokieleltään korut ovat naisellisia ja aavistuksen romanttisia, kuitenkin raikkaalla tuulahduksella.   Sarjan näyttävimmät osat ovat käätykaulakoru, rannekoru ja isot korvakorut. Tämän lisäksi Elämän tie -korusarjasta löytyy muun muassa pienempiä korvakoruja ja riipuksia eripituisin ja -mallisin ketjuin. Vuoden koru -finalistipaikan myötä Siljalle on tullut kyselyjä myös rintakorusta ja se onkin Siljan suunnitelmissa toteuttaa.

Silja kuvailee, että korusarjassa on ikään kuin kaksi linjaa: näyttävämmät ja isommat korut, sekä pienemmät ja sirommat. Näin korusarjasta saakin halutessaan monenlaisia yhdistelmiä. Sirommat korut ovat huoleton valinta arkeen ja isommilla koruilla tulee asuihin vaikuttavuutta esimerkiksi juhlatilaisuuksiin. Silja haluaakin, että korusarja nähtäisiin isompana kokonaisuutena, josta esimerkiksi lahjaksikin voisi valita useamman korun yhdistelmän. Silja näkee Elämän tie -korusarjan myös vahvasti hyvänä lahjatuotteena, jolla on sanoma. Hän toivoo, että hänen korunsa voivat välittää iloa ja rohkaisua ja olla jollekin jopa elämää muuttava vaikutus.

Silja Riiholan Elämän tie -korusarjan hopeiset sormus, kaulakääty ja korvakorut.
Korusarjan korut ovat modernit, mutta niissä on myös romanttisuutta ja herkkyyttä.

Silja Riiholan Elämän tie: korusarja moneen asuun ja tilanteeseen

Silja kertoo Elämän tie -korusarjan käyvän hyvin eri-ikäisille ja myös eri elämänvaiheisiin. Korusarjan pienimmät korut sopivatkin mielestäni hyvin myös tytöille ja aikuiset naiset löytävät sarjasta isompia koruja myös juhlakäyttöön.  Vaikka itse en tykkää jakaa koruja arki- ja juhlakäytön mukaan, koska mielestäni koruja voi käyttää aina, on Elämän tie -sarjassa selkeästi kaksi lähestymiskulmaa: arkisemmat ja sirommat korut sekä näyttävät ja juhlavammat korut.

Silja Elämän tie -koruja ja vauvan käsi
Elämän tie -korusarjan koruissa on ajatus ja tarina mukana, jotka lisäävät korulahjan merkitystä. Korut ovat löytäneet käyttäjiä niin naisten ja tyttöjen kuin miesten ja poikienkin keskuudesta.

Korut sopivat kepeisiin kesäisiin tilaisuuksiin hempeiden värien tai kukkakuosien kanssa. Korusarjan näyttävämmät osat käyvät myös juhlavampiin tilaisuuksiin ja kimmeltävät kauniisti vaikkapa yksivärisen paksun satiinin, silkin ja sametin kaverina. Iso kaulakääty on mielestäni upeimmillaan paljasta ihoa vasten, esimerkkisi venepääntiellisen kaula-aukon kanssa. Riipukset voisin kuvitella hyvin myös vaikka pellavan tai muun luonnonmateriaalin kaverina yksikertaisen tunikan tai mekon kanssa rennosti roikkumassa, reilusti alhaalla. Ja ehdottomasti leikittelisin pukemalla kaksi riipusta yhtä aikaa, mikä tuo jännittävyyttä asuun. Kuvauksissamme puolestaan riipuksien ketjut säädettiin lyhyelle mitalla.

Silja Riiholan Elämä tie -korut kiiltävät ja heijastelevat valoa.
Geometriset kimmeltävät pinnat säkenöivät ja luovat koruille näyttävyyttä.

Koska korusarjassa on paljon osia, on hyvä miettiä erityisesti juhlatilaisuuksiin sopiva korujen tasapaino. Vaikka koruilla onkin kokoa, sarja toimii yllättävän hyvin päälle puettuna niin, että päällä on yhtä aikaa jopa kääty, isot korvakorut sekä rannekoru ja vaikkapa vielä sormuskin. Monet korusarjat eivät toimi käytössä niin, että päällä on kahta kolmea osaa useampaa korua yhtä aikaa. Elämän tie -korusarja on tasapainoinen, joka mahdollistaa tyylikkäästi useammankin korun samanaikaisen käyttämisen.

“”Elämän tie on valmis käyttökorumallisto. Korusarjan lukuisat eri osat tekevät siitä monipuolisen. Muotokielessä on yhdistetty osaavasti herkkyys ja vahvuus. Mustikanlehtien muotoilu on saanut uuden ulottuvuuden hyödyntämällä 3D-tekniikkaa. Suosittu luontoaihe on tuotu nykypäivänään onnistuneesti, ilman liiallista alleviivaavaa muotoa. ”
VUODEN KORU -TUOMARISTO ELÄMÄN TIE -KORUISTA”

Vuoden koru 2021-finalistin esittely

Elämän tie

Suunnittelija: Silja Riihola, Kaunis Jewelry & Design
Paikkakunta: Kajaani
Materiaalit:Eco-Act -hopea
Korusarjan osat: Iso kaulakääty, rannekoru, isot korvakorut, riipukset, sekä erilaiset pienemmät korvakorut, riipukset ja rannekorut
Kotisivut: https://www.kaunisjewelry.fi/
Instagram: @kaunisjewelrydesign

Silja Riihola, Kaunis Jewelry & Design

Silja Riihola, Kaunis Jewelry & Design

”Elämä tie -korusarja sopii monenlaiselle käyttäjälle. Korujen tarina tuo sarjan korut lähelle ihmistä ja liittää suomalaiseen luontoon. Korujen tarina myös puhuttelee ihmisiä.  Sarja on monikäyttöinen ja se on helposti laajennettavissa sekä asut muunneltavissa erilaisin koruyhdistelmin.”

Picture of Johanna Lundán

Johanna Lundán

Johanna Lundán on Jules & Berylin perustaja, jonka rakkaus kotimaisiin koruihin on synnyttänyt myös Vuoden koru -kilpailun. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 ja aktiivisena vaikuttajana nuorkauppakamarissa vuodesta 2003 lähtien. Vapaa-ajalla Johannan koukuttaa livekeikat, keraamiikkatyöt, elokuvat ja matkustaminen.