Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

Vuoden koru 2019 -finalisti

Pioni Designin Serenity

22.6.2021
Johanna Lundán | Jules & Berylin päätoimittaja
Jaana Junkkaalan Pioni Designin koruissa tallentuu elämässä ympärillä tapahtuneet havainnot ja hetket, joihin monet voivat samaistuvat. Minimaliset ja selkeät korut eivät ole kuitenkaan yksiulotteisia vaan niissä on mukana aina jokin erityinen yksityiskohta, joka saa ihastumaan koruun. Näyttävästä koosta ja runsaista muodoista huolimatta, Jaana taitaa korujen keveyden ja käyttömukavuuden. Tunteita sisältävät korut ovat menestyneet myös maailmalla ja kilpailuissa sekä voittaneet paikan yleisön sydämessä. Korumuotoilijaksi 2004 Lahden muotoiluinstituutista valmistunut Jaana luotsaa omaa korumerkkiään Pioni Designia. Korut syntyvät Helsingin Ullanlinnassa sijaitsevalla työhuoneella, jossa hän ottaa myös vastaan asiakkaita.

Pioni Designin Serenity-korusarjan tarina sai alkunsa muutama vuosi takaperin fasaaneista. Jaana Junkkaalan suunnittelemissa koruissa ovat ainekset ajattomiksi klassikoiksi ja raikas henkäys moderniutta. Pronssiset ja hopeiset vaihtoehdot innostavat tekemään malliston koruista rohkeitakin yhdistelmiä. Korut ovat myös erinomainen valinta, mikäli hillityt korut ovat mieleesi, mutta kaipaat koruiltasi näyttävämpää kokoa.

Serenity-koruissa fasaanin sulkien rytmiä

Jaanan pihasta asusteleva fasaaniperhe innoitti Jaanan luomaan Serenity-korusarjan muotokielen. Idea syntyi, kun kiireisen työsyksyn jälkeen Jaana rauhoittui kotonaan muun muassa seuraamalla pihapiirinsä tapahtumia. Samalla hän ehti hiljentyä myös tarkkailemaan fasaaniperheen elämän. Korujen muoto sai inspiraationsa erityisesti urosfasaanien rintasulkien rytmityksestä. Tästä sai alkunsa Serenityn muoto ja keveys.

Mikäli korujen taustalla olevaa tarinaa ei tietäisi, antaa Serenity myös vaikutteita lehdistä ja kasvimaailmasta. Kuitenkin kun koruja tutkailee ajatuksella, huomaa niiden sulkamaisuuden. Pidän erityisen paljon siitä, että viitteet sulkaan eivät ole liian alleviivaavia ja stereotyyppisiä. Korujen pyöreys ruusunterälehtien  tapaan  – aivan kuten fasaanin sulissa – on uudenlainen lähestymiskulma. Jaana tuo koruihinsa aina tuoreita ideoita, mutta koruista kuitenkin muodostuu usein ajattomia klassikoita. Voit tutustua Jaanaan suunnittelijana tarkemmin tekemässämme henkilökuvassa. Mielestäni myös Serenity on ajaton ja tyylikäs, mutta se pitää sisällään ripauksen jotakin raikasta ja mielenkiintoista.

blank

Näyttäviä korvakoruja

Ensimmäisenä Serenity sarjaan syntyi pitkät korvakorut, joissa kuvastuu erinomaisesti Jaanan fasaanin sulissa näkemänsä keveys. Sarja kasvoi tämän jälkeen erilaisin kaulakoruin ja korvakoruin sekä rintaneulalla.  Rintaneulan mukaan ottaminen oli Jaanalle helppo päätös, vaikka ne eivät olekaan nykyajan suurimpia myyntihittejä kappalemääräisesti. Hänelle rintaneulan kauneus ja mielleyhtymän alkuperäiseen sulkainspiraatioon, hattusulasta hattuneulaan, vahvisti, että rintaneula kuuluu osaksi sarjaa. Myös omasta mielestäni Serenityn yksi onnistuneimpia koruja on juurikin rintaneula, ja itse asiassa juuri rintaneula oli alullepaneva voima siihen, että Serenity päätyi Vuoden koru -finalistien joukkoon.

blank

 

 ” 

Serenity-kaulakorussa on Jaanalle tyypillinen pieni juju mukana: kaulakorua voidaan pitää auki tai kiinni kahdella eri ilmeellä. Sulkaosat voi kiinnittää toisiinsa lomittain, jolloin kaulakoru muodostaa suljetun ympyrän. Korun voi myös halutessaan jättää auki, jolloin sulkaosiot jäävät irti toisistaan. Koru pysyy kaulassa myös hieman vinoon aseteltuna ja kaulakorulla voit luoda myös täten rusettimaisen tunnelman asettavalla sulkaosiot vain toiselle sivulle.

Pioni Design Serenity kaulakoru
Pioni Design Serenity kaulakoru

Pronssia ja hopeaa

Alun perin korusarjan materiaali oli hopea. Serenity-mallistossa on saatavilla myös korvakoruja prossista sekä kullasta pronssisia korvakoruja. Pronssi materiaalina on tervetullutta vaihtelua ja tarjoaa myös oivan mahdollisuuden yhdistää sarjan pronssisia ja hopeisia koruja. Kauniinsävyiset nappikorvakorut, niin pronssisena kuin hopeisen ovat erittäin elegantti valinta myös arjen pukeutumiseen näyttävästä koostaan huolimatta.

blank

Serenity-sarjan korujen erilaiset yhdistelmät sopivat niin bisnes- kuin juhlapukeutumiseenkin ja säväyttäviä yhdistelmiä löytyy myös menevämpiin iltarientoihin. Korusarjan upeus on, että korut ovat vaikuttavan kokoisia ja ovat tarpeeksi suuret juhlavampienkin asujen kanssa, mutta toisaalta yksinkertaisuus ja selkeys tekee koruista sopivat myös jokapäiväisempiin tilanteisiin.

Artikkeli pohjautuu Tyyliniekassa 18.1.2019 julkaistuun artikkeliin.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Johanna Lundán

Johanna Lundán

Johanna Lundán on Jules & Berylin perustaja, jonka rakkaus kotimaisiin koruihin on synnyttänyt myös Vuoden koru -kilpailun. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 ja aktiivisena vaikuttajana nuorkauppakamarissa vuodesta 2003 lähtien. Vapaa-ajalla Johannan koukuttaa livekeikat, keraamiikkatyöt, elokuvat ja matkustaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Tässä artikkelissa tutustumme kevään 2024 kuumimpiin korutrendeihin, jotka ovat valloittaneet niin punaiset matot kuin muotitalojen catwalkitkin!
Kotimainen laulaja, runoilija ja lauluntekijä Kyösti Mäkimattila on julkaissut uuden korumalliston nimeltään Suuntatähti. Julkistustilaisuutta vietettiin Turussa
Kultaseppä Pirjo Lakkapään elämänpoluista kertova korusarja Häivähdyksiä on voittanut Vuoden koru 2024 -kilpailun.