Jules & Berylin perustajasta

johanna lundán

Jokainen asia tarvitsee alkusysäyksen ja alulle panevan voiman. Jos intohimoni koruihin ei olisi syttynyt niin voimakkaasti, ei Jules & Beryliä olisi koskaan syntynyt. Sain kutsun Linnan juhliin, ja halusin mittatilausiltapukuni saavan seurakseen arvoisensa korut. Siitä hetkestä alkoi matka korujen lumoavaan maailmaan. Tajusin kotimaisten korujen arvon omakohtaisen kokemuksen myötä, josta kerron lisää yrityksen tarinassa. Arvostus kotimaisia korualan osaajia kohtaan ja intohimo nostaa ala parrasvaloihin synnytti 2018 Vuoden koru -kilpailun ja 2020 uuden yrityksen Jules & Berylin.

Lähtökohtani vuoksi pystyn samaistumaan ajatuksiin ja pohdintoihin, joita kuluttaja tekee korujen ääressä sekä tunnistan tekijöitä, jotka ovat esimerkiksi korujen käytön tai ostamisen esteenä. Koruihin liittyen mietin aina automaattisesti myös korujen yhdistämisestä tyyliin ja asukokonaisuuksiin sekä käytettävyyttä. Vaikka pystyn hyppäämään kuluttajan kenkiin, samalla pitkän yrittäjätaustani kautta kykenen ymmärtämään korusuunnittelijoita yrittäjinä ja heidän kokemiaan haasteitaan. Haluan auttaa korusuunnittelijoita menestymään. Uskon vahvasti yhteistyön voimaan: Kun asioita tehdään yhdessä, saavutetaan paljon enemmän kuin yksin.

Taustaani mahtuu yli 15-vuotinen ura yrittäjänä liikkeenjohdon tehtävissä sekä myös perheyritystemme parissa auto- ja kiinteistöalalla. Osaamisessani yhdistyy strateginen ajattelu, punaisten lankojen yhdistely ja ideointi pitkään yrittäjäkokemukseen sekä erilaisiin johtamisen ja kaupallisen alan koulutuksiin. Työuran lisäksi olen ollut aktiivinen nuorkauppakamaritoiminnassa ja toiminut järjestön luottamistehtävissä myös kansainvälisellä tasolla sekä Euroopan alueen ja koulutustoiminnan kehittämistehtävissä. Toiminta on tarjonnut ainutkertaisia mahdollisuuksia nähdä ja kokea maailmaa ja tehdä paljon vaikuttamistyötä johtajuuden sekä kestävän kehityksen tavoiteohjelman parissa.

”Johannan kiinnostus kotimaiseen korumuotoiluun on johtanut useisiin konkreettisiin projekteihin sen tunnettuuden kasvattamiseksi. Vuoden Koru-kilpailu on jo lyhyessä ajassa muodostunut kotimaisen korun merkittäväksi vuotuiseksi tapahtumaksi. Kilpailun myötä Johanna loi uuden tärkeän kanavan kotimaisille korusuunnittelijoille saada korut suuren yleisön tietoisuuteen.”

 Henrik Kihlman, Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja
Vuoden koru 2021 -palkitsemistilaisuudessa

Olen utelias pohdiskelija ja kokeilija. Minusta löytyy iloa ja energiaa sekä uutteraa päättäväisyyttä. En pelkää kovaakaan työtä, ja haluan tehdä mahdottomista asioista mahdollisia. Minulle ominaista on nähdä mahdollisuuksia ja kehittämiskohteita ratkaisujen kera. Osaan tarvittaessa vedellä ja yhdistellä punaisia lankoja muodostaen isompia kokonaisuuksia pienemmistä paloista. Haastan itseni jatkuvaan kehittymiseen ja itsensä ylittämiseen sekä tartun mahdollisimman moniin mahdollisuuksiin ja elämyksiin.

Esteetikko nautin niin kodin sisustuksen kuin pukeutumisen nerokkaista ja persoonallisista yksityiskohdista – ja lempikoruissani toistuu sama ajatusmaailma. Minulle korut ovat tapa ilmaista omaa persoonaani ja tyyliä enkä pelkää käyttää koruja rohkeasti tai totutusta poikkeavalla tavalla. Korut kruunaavat asut, mutta tuovat myös taianomaisen tunteen ikään kuin kantaisi päällä jotakin kallisarvoista salaisuutta, vaikka korut ovatkin näkyvissä. Omat suosikkikoruni ovat suuria ja näyttäviä korvakoruja, mutta viime vuosina olen innostunut käyttämään myös isoja sormuksia. Myös rintakorut ovat minusta upeita, ja niitä soisi näkevän enemmänkin bisnespukeutumisessa!

Vapaa-ajalla minut koukuttaa elokuvat, puutarhailu ja keramiikkatyöt. Rakastan myös käydä suosikkiartistieni keikoilla ulkomailla asti ja matkustaessa lempikaupunkejani ovat Berliini ja New York. Myös Miami Beachin hiekkarannat ja aurinko vetävät magneetin lailla puoleensa.

Haluan antaa oman panokseni kotimaisten korualan ja sen taitajien esiintuomiseen sekä välittää korujen tuomaa iloa ja kauneutta tehden koruista enemmän kuin vain koruja. 

Intohimosta upeisiin koruihin ja ylpeydestä kotimaiseen osaamiseen,

Johanna Lundán

Jules & Berylin perustaja

 

Lyhyt Curriculum Vitae

2021
*ship Startup Festival, Top10 Pitch Captain Competition (finalisti)
JCI Creative Young Entrepreneur in Europe, finalisti

Vuoden Korunkantaja, Suomen Kultaseppien Liitto
Tunnustus henkilölle, joka edistää suomalaista korukulttuuria.
Aiempia saajia mm. Jenni Vartiainen, Henna Virkkunen, Michael Monroe ja Henry ”Remu” Aaltonen

2020 –
Päätoimittaja & perustaja, Jules & Beryl Oy

2018-
Kilpailun tuottaja & perustaja, Vuoden koru

2017–2020   
Toimittaja, Tyyliniekka/Miehistömedia Oy
Korut, asuminen & sisustaminen,
 naisten tyyli

2011-2017
Sisustus- ja remontointibloggaaja, Taloja ja Toiveita
2012 Suomen 3. suosituin rakennusblogi

2012
Asuntomessut-bloggaaja, Aamulehti

Suomen freelance-journalistit ry:n jäsen

Tutkinnot:
Tradenomi (Ylempi AMK),
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto,
Ammatillinen opettaja,
Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto,
Yrittäjän ammattitutkinto