Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Mari Ruohomäki | Bu.ké

Koru kuin kukka

Mari Ruohomäen Bu.ké-korumerkin korut syntyvät Mynämäen työpajalla satavuotiaan puutarhan ympäröimä. Vuonna 2017 alkunsa saanut korumerkki Bu.ké tallentaa rakkauden kasveihin ikikukiksi. Bu.kén kautta Mari yhdistää kaksi intohimoaan: puutarhanhoidon ja korut.  Nimi Bu.ké viittaa englanninkieliseen kukkakimppua tarkoittavaan sanaan ”bouquet”, joka lausutaan buké. Bu.kén ensimmäinen, ja tunnetuin, korusarja on Hydrangea, jonka yleisö on valinnut Vuoden koruksi 2019.

Marin koruissa on ripaus englantilaisten puutarhojen romanttisuutta ja Shakespearen Kesän yön unelman tarumaailmaa. Puutarhaharrastajan rakkauden osoitus luontoa ja koruja kohtaa tuo tuulahduksen kesän autuutta ja iloa. Malliston korut ovat monipuolisesti yhdisteltävistä keskenään, rohkeastikin, ja käytettävissä niin yksinään kuin yhdessä.

Valmistustekniikan avulla korut toistavat kukkien, siemenkotien ja lehtien piirteitä yksityiskohtaiseksi.  Kukat jäljennetään joko valamalla muotti suoraan kukasta tai 3D-skannuksen avulla. Aitojen kasvien käyttäminen jäljentää pienimmätkin kukkien yksityiskohdat. Bu.ké-korut valmistetaan ympäristöystävällisestä Ecoact-ekohopeasta. Ekologisuus ja vastuullisuus ovatkin Bu.kén korujen punainen lanka, jossa materiaalien eettisyys sekä ihmisten ja luonnon kunnioittaminen ovat tärkeä arvo.

Bu.kén lisäksi Mari Ruohomäki luotsaa Namu Jewellerya, joka tuo maahan vastuullisesti tuotettuja montalaisia safiireja. Koulutukseltaan Mari on diplomigemmologi (D.G. Fin) ja tarjoaa myös jalokiviasiantuntijan palveluita. Marin kiinnostus koruihin lähti ensin liikkeelle viehätyksestä kiviin ja kivenhiontaa, jonka jälkeen Mari löysi hopean korujen materiaalina.  Vuoden koru 2019 -voiton lisäksi Mari on nimetty Mynämäellä Vuoden Nuoreksi Yrittäjäksi 2018.

Puutarhan, kivien ja korujen lisäksi Marin rakkauksiin kuuluu latte aamukahvina sekä kirjat. Vapaa-ajalla Marin löytää puutarhan lisäksi riippukeinusta lukemasta sekä jalkapallokentän laidalta jalkapalloäitinä kannustamassa ja hurraamasta.

Koruja suunnittelijalta
Artikkeleja ja blogikirjoituksia
Heini Hännisen Roihu-korusarjan matka alkaa metsän keskeltä, kun kaarnapala kiinnitti hänen huomionsa. Hän halusi, että korussa luonto ei ole vain inspiraation lähde, vaan oikea osa korua. Kaarnanpalasta syntyi suoravalutekniikalla visuaalisesti vaikuttava koru.
Mari Ruohomäen perustama korubrändi jatkaa kevään aikana Heini Putkurin käsissä uuteen kukoistukseen. Jo vuoden 2023 aikana luvassa on niin ikään uusia malleja sekä muutama uusi malli, jo tutuista, perinteisistä Bu.ké malleista
Mari Ruohomäen Bu.ké on koruja puutarhasta, joihin sopii lausahdus ”kaunis kuin kukka” sopii useammassakin merkityksessä. Korut ovat muoto ikuistaa puutarhan kauneus ikikukiksi.