Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

HANNA KORHONEN TOISTAMISEEN KANSAINVÄLISEN KORUKILPAILUN VOITTOON

Maailman upein helmikoru hääpäivään tulee Kuopiosta

Johanna Lundán | Jules & Berylin päätoimittaja
Hanna Korhoselle korut ovat esinemaailman runoutta, johon mahtuu suuria tarinoita ja muistoja. Hän yhdistää koruissaan vastakohtaisuuksia ja haluaa luoda mahtavuutta kevyessä muodossa. Tyylillisesti hänen koruistaan löytyy jugend-viitteitä sekä geometrisillä muodoilla leikittelyä. Uniikkikorujen valmistuksen ja vanhojen korujen muodistamisen lisäksi, hän toteuttaa myös omia mallistojaan. Vuonna 2003 korumuotoilijaksi valmistuneen Hannan uran varrelle mahtuu lukuisia kilpailuosallistumisia ja -sijoituksia, kuten Cultured Pearl Association of American Pearl Design -kilpailun Orient-kategorian voitto, Vuoden koru 2021 -kilpailun kolmas sija sekä ”Aqua, Ambra, Aquila” -meripihkakorukilpailun finaalisijoitus. Hannan ateljeepaja Hanna K Design & Jewellery sijaitsee Kuopiossa.

Nykyajan morsiamelle sopiva helmikaulakoru toi Hanna Korhoselle voiton Cultured Pearl Association of America – järjestön helmikorukilpailussa. Ilouutisia maailmalta hän vastaanotti jo toistamiseen, sillä 2020 Hannan kaulakoru voitti samaisen kilpailun Orient-kategorian. Niin kansainvälisistä kuin kotimaisista korukilpailuista innostuneelle Hannalle kilpailut ovat mahdollisuus jäsennellä omaa kädenjälkeään ja ammentaa omia ajatuksiaan töihin asiakkaiden unelmien toteuttamisen sijaan.  Kilpailumenestys maailmalla on tuonut huomioita myös Suomessa ja saavuttanut uutta asiakaskuntaa.

Helmikoruista upeimmat

Kuopiolaisen Hanna Korhosen Dawn-kaulakoru on valittu “Cultured Pearl Association of America” -järjestön kansainvälisen helmikorusuunnittelukilpailun voittajaksi häät-kategoriassa. Kategorian voitto osoitetaan korulle, joka kuvaa parhaiten minkälaisiin koruihin nykyaikainen morsian pukeutuu hääpäivänään. Ilouutiset saavuttivat Hannan 9.12.2021 New Yorkista, kun kilpailun vuoden 2021 tuomarit Jean Francois Bibet Cartierilta ja Patricia Faber Aaron Faber Gallerysta olivat arvostelleet saapuneet kilpailutyöt.

Kilpailuun osallistutaan suunnitelmakuvalla, joka voi olla piirretty luonnos tai CAD-renderöinti. Kilpailutyökuvan oheen kirjoitetaan jurylle saate korun inspiraatiosta ja sen ilmentymisestä korussa.

Nykyajan morsiamelle sopiva helmikaulakoru kansainvälisen kilpailun voittoon.
Dawn-kaulakoru Hanna Korhoselta voitti kansainvälisen helmikorukilpailun. Kuva Hanna Korhonen.

Kilpailussa on seitsemän eri kategoriaa sekä lisäksi voittajakategorioiden voittajista nimetään parhaista parhain. Kilpailusuunnitelmia lähetettäessä osallistujat eivät itse määrittele töitään osallistuvaksi tiettyyn kategoriaan, vaan kilpailun tuomaristo tekee päätökset siitä, mihin kategoriaa kukin työ parhaiten soveltuu.

”Suunnitelmaa tehdessä tulee kuitenkin luettua läpi eri kategorioiden kuvauksia ja kriteerejä. Vaikka työtä ei voi ehdottaa suoraan tiettyyn kategoriaan, oli itselläni mielessä, että koruni voisi olla sopiva hääteemaan tai Orient-kategoriaan.”, kertoo Hanna. Hän arveli korun soljuvuuden, pelkistetyn olemuksen ja sulavalinjaisuuden istuvan hyvin nykyaikaisten, nyt pinnalla olevien, yksinkertaisten ja laskeutuvien hääpukujen kanssa.

 

 ” 

Ammatillisesti helmissä materiaali luo haasteita.

Kilpailuun Hanna osallistui nyt toista kertaa. Kilpailu osui Hannan silmiin 2020, kun hän oli päättänyt keskittyä kansainvälisiin kilpailuosallistumisin. 2020 Hanna voitti Orient-kategorian, jonka voittajateoksen tulee vedota tulevaan helmikorujen käyttäjään tai keräilijään. Kategoriassa etsitään korua, joka houkuttelee henkilöä, joka ei ole aikaisemmin käyttänyt helmikoruja, helmikorujen pariin muun muassa helmien innovatiivisen käytön ja saavutettavan hinnan ansiosta.

 

blank
Hannan kilpailutyö, joka voitti Cultured Pearl Association of American Pearl Design -kilpailun Orient-kategorian 2020.

Helmet haastaA Hanna ja Hanna helmiä

Hannalle helmet ovat olleet muutaman vuoden ajan korujen materiaali, johon hän on halunnut etsiä uudenlaista katsontakantaa. Hanna on halunnut löytää klassisen ja perinteisen helminauhan sijaan erilaisia tapoja tuoda helmet tähän päivään rikkomalla rajoja. Samanlaista suhdetta Hanna on muodostanut viime aikoina myös meripihkaan, jota hän on käyttänyt muun muassa Light Always Wins -korusarjassa, joka on ehdolla Vuoden koruksi 2022.

”Ammatillisesti helmissä materiaali luo haasteita, sillä niitä ei pysty istuttamaan samalla tavalla kuin jalokiviä. Helmikorujen suunnittelu on siksi myös omanlaista aivojumppaa, jossa visuaalisuuden lisäksi myös harjoittaa omaa teknistä osaamistaan.”, Hanna kertoo suhteestaan helmikorujen toteuttamiseen.

Hanna Korhonen ateljeellaan

Dawn-kaulakorussa on nähtävillä auringon nousu horisonttiin

Voittajateoksen, Dawn-kaulakorun, inspiraationa ovat kirkkaat kimmeltävät auringonsäteet, jotka aamulla varhain auringonnousussa heijastelevat hattaramaisista valkoisista pilvistä ja seesteisestä veden pinnasta.  Korun tunnelma vie katsomaan horisonttiin auringon herätessä uuteen päivään ja ihailemaan taivaanrantaa merellisissä tunnelmissa.

Tunnelman välittäminen on huomioitu myös materiaalivalinnoissa: keltakulta on auringon säkeiden lämmintä hehkua ja valkoiset helmet untuvaisia pilviä. Korussa kullasta valmistetun eteen kapenevien osien väliin jää valkoisten helmien jono – kuin auringon silta. Ylellisessä korussa loistoa tuo myös niskan taakse jäävän lukko-osan helmet. Kaulakoru aukeaa takakaaresta valkoisten helmien riviin piilotetusta lukosta.

blank
Osana kilpailutöitä Hanna Korhonen tekee erilaisia materiaalikokeiluja. Kuva Hanna Korhonen.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Kilpailutöiden suunnittelun alku tapahtuu alitajunnassa

Helmikorukilpailun kilpailutöitä pohtiessa, Hanna viritti ajatuksiaan orientoitumalla helmien maailmaan tutustumalla niin kirjallisuuteen kuin esimerkiksi sosiaalisesta mediasta löytyviin kuviin. Tämä tarjosi uusia katsontakantoja ja samalle herätteli Hannaa löytämään uutta näkökulmaa omaan ajatteluunsa.

4C timanttiviisteiset korut hopeasta
Hanna Korhosen 4C-korusarja palkittiin Vuoden koru 2021 -kilpailussa kolmannella sijalla.

”Yleensä kilpailutöissä en lähde suoraan suunnittelemaan vaan ideat saavat muhia alitajunnassa joskus kuukausiakin. Heti kun jokin idea syttyy, raapustelen sen välittömästi ylös muistiin jatkojalostamiseksi. Varsinaisen kilpailutyönsuunnittelu yleensä alkaa konkreettisesti kalenterimuistutuksen avustamana noin kaksi kuukautta ennen määräaikaa. Korun muotoilun edetessä kilpailukuvaukseen ja -kriteereihin palaamalla voi työhönsä saada uusia näkökulmia ja ideoita.”, kertoo Hanna omista rutiineistaan kisatyöehdotusten äärellä.

Kilpailuosallistumiseen tarvittavien suunnitelmakuvien luomisen ohella, hän usein myös tekee erilaisten muotojen testailuja ja materiaalikokeiluja. Kilpailussa menestyneet kaksi helmikorua heräävät varsinaisesti vasta henkiin tänä vuonna, jolloin Hannalla on syntymässä laajempi kokoelma juhlavia gaalakoruja.

 

Cultured Pearl Association of America

Cultured Pearl Association of America (CPAA) -järjestön tarkoituksena on lisätä intohimoa helmiä kohtaan. Toiminnan tavoitteena on kasvattaa viljeltyjen helmien mielenkiintoa kuluttajien keskuudessa sekä edesauttaa helmikorujen markkinointia ja näkyvyyttä alan vähittäiskauppiaille. Vuonna 1957 perustettu ryhmä on voittoa tavoitteleman ja se koostuu Yhdysvaltojen parhaista viljeltyjen helmien valmistajista, tukkukauppiaista, vähittäismyyjistä, jälleenmyyjistä ja toimittajista. Lisäksi järjestö edistää helmialaan liittyviä eettisiä liiketoimintakäytänteitä.

Lue lisää järjestöstä ja palkitsemisesta.

Johanna Lundán

Johanna Lundán

Johanna Lundán on Jules & Berylin perustaja, jonka rakkaus kotimaisiin koruihin on synnyttänyt myös Vuoden koru -kilpailun. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 ja aktiivisena vaikuttajana nuorkauppakamarissa vuodesta 2003 lähtien. Vapaa-ajalla Johannan koukuttaa livekeikat, keraamiikkatyöt, elokuvat ja matkustaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Korvakorujen puhdistaminen on tärkeää niiden ulkonäön, puhtauden ja pitkäikäisyyden ylläpitämiseksi. Puhdistamalla jalometallikorvakorut säännöllisesti ja huolellisesti voit pitää ne kauniina ja kiiltävinä pitkään.
Kauniit hopeakorut ansaitsevat säilyttää loistonsa ja kiiltonsa vuosien ajan. Hopeakorut ovat kauniita ja arvokkaita, mutta ajan myötä ne voivat himmentyä ja tummua. Oikein suoritettu puhdistusprosessi ei vain paranna korujen ulkonäköä, vaan myös pitää ne kestävinä ja kauniina.
Puhdas sormus ei ainoastaan näytä paremmalta, vaan myös tuntuu miellyttävämmältä käytössä. Onneksi sormuksen puhdistaminen ei vaadi kovin monimutkaisia tai kalliita välineitä. Säännöllinen puhdistus on tärkeää. Korujen puhdistus jopa kotikonstein ylläpitää korujen säihkettä.