Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Laura Bruun | Laura Bruun Design

Luontoa graafisissa ja näyttävissä linjoissa

Laura Bruun Design on Laura Bruunin korumerkki. Korujen inspiraatio kumpuaa suomalaisuudesta metsän kansana ja vahvasta luontoyhteydestä. Hänen koruissaan on kosketuskohta luontoon, vaikka Lauran käsissä jalometallin muotokieli muovautuu pelkistettyyn ja graafiseen muotoon. Luonnosta Laura haluaa tuoda esiin havaitsemiaan muotoja ja yksityiskohtia, jotka ovat ikiaikaisia ja omalla tavalla pysyviä, ja modernisoida piirteitä koruihinsa. Hänen design-filosofiassa luonnon jylhyys ja voimakkuus sekä kauneus ja lempeys yhdistyvät. Tyylillisesti hänen koruissaan korostuu selkeälinjaiset ja pelkistetyt skandinaaviset muodot sekä suuret linjat, jotka pitävät sisällään rohkeutta. Koruissa on myös omaleimaisuutta sekä löytämisen riemu ja ihmettelyn ihanuus.  Lauran koruista löytyy uusia suosikkeja monenlaisille korujen ystäville, mutta erityisesti rohkeammille ja kokeilevammille korunkäyttäjille.

Koulutukseltaan Laura on diplomigemmologi (D.G. Fin) sekä Lahden Muotoiluinstituutista valmistunut korumuotoilija. Laura kuvailee itseään suunnittelijana uteliaaksi, kuplivaksi ja pohtivaksi – ja näitä samaisia piirteitä voi havainnoida myös hänen koruistaan. Koruissaan Laura tekee myös rohkeasti materiaalikokeiluja ja haluaa rikkoa perinteisen kultasepäntyön raameja. Hänelle luontoystävällisyys ja luonnon koskemattomuuden ylläpitäminen on ovat tärkeitä arvoja, jotka näkyvät hänen töissään muun muassa materiaalivalinnoissa. 

Lauralle merkittävä askel uralla oli Vuoden koru 2019 -kilpailun finaalipaikka Spring Ice -korusarjalla, jossa hänen kokeileva luonne ja signature-tyyli täydentyivät fotoetsaamalla tehtyyn pintakäsittelyyn. Korusarja sijoittui kilpailussa toiseksi. Lisäksi Lauran töitä on nähty Suomen Kello- ja korumuseon näyttelyissä sekä hänen omassa Magic Forest -soolonäyttelyssä 2021 vuoden alussa.  Laura Bruun Designin työhuone sijaitsee Helsingin Kalasatamassa.

Lauran vahva luovuus näkyy myös musikaalisuutena. Hänen korvanapeissaan soi aina musiikki ja olohuoneen nurkan vanha piano säestää hänen lauluharrastustaan.

Koruja suunnittelijalta
Artikkeleja ja blogikirjoituksia
Laura Bruunin Illuusio-korusarja syntyi kokeilunhalusta ja rohkeudesta, kun hän päätti sulattaa särkyneen taulukehyksen “muovilasia”. Myöhemmin hän palasi idean pariin ja kehitti hopeisen korusarjan lämmöllä manipuloidun muovin muotojen ympärille.
Laura Bruunin korut ovat loistava esimerkki uuden sukupolven suomalaisista koruista, joissa kuitenkin on läsnä meille tärkeät arvot kuten luonnon kunnioittaminen.
Laura Bruunin Spring Ice -korut esittelet korujen ystäville mielenkiintoisen tekniikan. Jää luonnonelementtinä on jäämaisen ulkomuodon lisäksi tuotu mukaan korujen kuviointiin, joka on toteutettu fotoetsaamalla.