Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Kotimaisten korujen kilpailu, Vuoden koru, avautuu uudistuneena

5.6.2020

Suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista esiintuova Vuoden koru -kilpailu jatkuu uudistuneella formaatilla, jossa finalistityöt valitaan avoimella haulla. Mukaan kilpailun taustavoimiin ovat lähteneet Suomen Kultaseppien Liitto ja Suomen Kellomuseo. Samassa yhteydessä Tyyliniekassa alkunsa saanut kilpailu siirtyy Jules & Beryl Oy:lle. Kilpailu järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Kilpailussa etsitään rohkeasti omanlaisia koruja

Kilpailussa esiin pääsevät myös näyttävät, rohkeat ja erikoisemmat korut, jotka puhuttelevat taidokkaalla muotokielellään ja tekevät säväyksen tunnistettavalla, omanlaisella, muotoilullaan. Kilpailun tavoitteena on lisätä tietoisuutta kotimaisen korutarjonnan monipuolisuudesta, kannustaa muotoilijoita uusiutumiseen ja luovuuteen sekä edistää alan taloudellisia menestymisen mahdollisuuksia. Voittoa tavoitteleman kilpailu haluaa lisäksi rohkaista suomalaisia nauttimaan koruistaan monipuolisemmin, myös arkikäytössä.

Tärkeässä osassa kilpailua on korujen käytettävyys sekä yhdistäminen tyyliin ja pukeutumiseen. Kilpailussa koruja katsotaan kultaseppäkulttuurin silmin ja kilpailu on keskittynyt arvokoruihin. Kilpailutyöehdokkaiden tulee olla Suomessa valmistettuja. Tämä vuonna kilpailu siirtyy kutsukilpailusta avoimeen hakuun, ja kaikki korumuotoilijat ja alan osaajat ovat tervetulleita osallistumaan yhdellä tai useammalla kilpailuehdotuksella, myös työryhmänä. Hakuaika kilpailuun päättyy 31.7.2020.

Laajentunut partneriverkosto avaa finalisteille mielenkiintoisia mahdollisuuksia

Kilpailun uudistumisen myötä mukaan kilpailun kehittämiseen ja edistämiseen liittyvät asiantuntijoina Suomen Kultaseppien Liitto ja Suomen Kellomuseo. Vuoden koru -kilpailu näkyy myös museon näyttely- ja tapahtumatoiminnassa. Alusta asti kumppanina mukana olleen Tampereen Häämessujen kanssa yhteistyötä on vahvistettu ja kotimaiset korut tulevat olemaan esillä entistä näyttävämmin osana messuja ja ohjelmaa. Kilpailun tuottajana jatkaa kilpailun ideoitsija Johanna Lundán.

Finalistit monipuolisesti esillä aina ensi vuoden helmikuuhun asti

Esiraadin tehtävänä on valita kilpailutöiden joukosta finalistityöt, jotka julkaistaan 16.9.2020. Tämän jälkeen yleisö pääsee tutustumaan finalistikoruihin monin tavoin, niin kuvin, artikkelein kuin näyttelyin. Finalistien joukosta voittaja valitaan loppuvuodesta avautuvassa äänestyksessä yleisön äänin. Kilpailu huipentuu Tampereen Häämessuilla 7.2.2021 Vuoden korun julkistamiseen ja palkitsemistilaisuuteen. Katso video vuoden 2019 palkitsemistilaisuudesta.

Picture of Johanna Lundán

Johanna Lundán

Johanna Lundán on Jules & Berylin perustaja, jonka rakkaus kotimaisiin koruihin on synnyttänyt myös Vuoden koru -kilpailun. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 ja aktiivisena vaikuttajana nuorkauppakamarissa vuodesta 2003 lähtien. Vapaa-ajalla Johannan koukuttaa livekeikat, keraamiikkatyöt, elokuvat ja matkustaminen.