Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Mari Syren Design

Mari Syren Design

Mari Syrénin koruissa on mukana leikkimielisyyttä ja myös huumoria, joka herättelee näkemään korut vakavamielisen sijaan hyväntuulisesti naurahtaen. Korujen mielenkiintoinen muotoilu on rohkeaa ja Mari on tunnettu erityisesti näyttävistä sormuksistaan. Muotoilussaan hän kiinnittää huomioita käytön mukavuuteen ja ergonomiaan sekä kestävyyteen. Näin näyttävät ja isokokoisetkin korut ovat miellyttäviä käyttää. Koruntekijänä Mari toteuttaa käyttökoruja, mutta tärkeä osa hänen työtään on myös korutaiteeseen keskittyminen. Marin töitä on nähty lukuisissa näyttelyisessä sekä monien kilpailujen palkittujen joukossa. Mari valmistui korumuotoilijaksi 1998 ja pitää omaa korustudiotaan Porin Yrjönkadun kävelykadulla.

Mari Syrén Design on Mari Syrénin korumerkki, jonka koruissa on mausteena leikkimielisyyttä ja rajojen rikkomista, joka tuo mukanaan koruihin hyväntuulisuutta ja naurua. Näyttävissä ja rohkeissa koruissa on myös huumoria, joka antaa mahdollisuuden heittäytyä tavallisen arkielämän rutiineista hetkeksi seikkailuihin. Erityisesti näyttävät sormukset ovat tunnistettavin osa Marin korujen valikoimaa. Muotoilussaan Mari kiinnittää huomioita käytön mukavuuteen ja ergonomiaan sekä kestävyyteen. Näin näyttävät ja isokokoisetkin korut ovat miellyttäviä käyttää.

Korumuotoilijaksi Mari valmistui 1998 kultasepänalan laitokselta.  Marille korut ovat arkipäivän taidetta ja koruillaan hän haluaa tuoda estetiikkaa myös arkeen. Mari sukkuloi oman selkeän linjansa puitteissa tehden niin pelkistettyjä koruja kuin isokokoisiakin veistoksia.  Hän tekee sekä käyttökoruja että korutaideteoksia ja Marille kyse näiden erosta on pikemmin mittakaavan muuttumisessa. Suunnittelijana Mari on luova, vaihtelunhaluinen ja rohkea. Marin korujen ystäväksi päätyykin usein käyttäjä, joka on myös pukeutumisessaan rohkea ja haluaa, että korut huomataan.

Mari Syrénin työpäivät täyttää uniikkikorujen lisäksi omien piensarjojen tekeminen. Porin Yrjönkadun kävelykadulla sijaitsevassa Korustudio Linnassa Mari sekä tekee että myy korujaan. Hän on menestynyt useissa isoissa kansainvälisissä näyttelyistä ja kilpailuissa. Mari on esimerkiksi palkittu muun muassa 2018 Puolassa järjestetyssä hopeataiteen SILVER SPUR -kilpailussa sekä Freyan kyyneleet -korusarjastaan ”Aqua, Ambra, Aquila” -meripihkakilpailun kolmannella sijalla vuonna 2020. Korujen tekijänä kilpailuihin ja näyttelyihin osallistumiset ovat Marille tärkeä osa hänen työtään.

Iso osa Marin arkea on hänen poikansa, jonka kanssa urheilu ja touhuilu sekä jalkapalloäitinä oleminen täyttää Marin vapaa-ajan.  Lisäksi Mari viihtyy Romaniasta saapuneen rescue-koiransa kanssa.

Artikkeleja & blogeja

Ei artikkeleita