Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Laura Bruun Design

Laura Bruun

Laura Bruun Designin koruissa luonnon jylhyys ja kauneus modernisoituvat näyttäviksi ja graafisiksi linjoiksi sekä rohkeaksi muotokieleksi. Koruista löytyy myös omaleimaisuutta sekä löytämisen riemu ja ihmettelyn ihanuus. Koulutukseltaan Laura Bruun on diplomigemmologi (D.G. Fin) sekä korumuotoilija. Suunnittelijana Laura on utelias, kupliva ja kokeileva. Lauralle luontoystävällisyys ja luonnon koskemattomuuden ylläpitäminen ovat tärkeitä arvoja, jotka näkyvät hänen töissään muun muassa materiaalivalinnoissa. Lauran fotoetsaustekniikkaa hyödyntävä korusarja Spring Ice sijoittui toiseksi Vuoden koru 2019 -kilpailussa.

Laura Bruun Design on Laura Bruunin korumerkki. Korujen inspiraatio kumpuaa suomalaisuudesta metsän kansana ja vahvasta luontoyhteydestä. Hänen koruissaan on kosketuskohta luontoon, vaikka Lauran käsissä jalometallin muotokieli muovautuu pelkistettyyn ja graafiseen muotoon. Luonnosta Laura haluaa tuoda esiin havaitsemiaan muotoja ja yksityiskohtia, jotka ovat ikiaikaisia ja omalla tavalla pysyviä, ja modernisoida piirteitä koruihinsa. Hänen design-filosofiassa luonnon jylhyys ja voimakkuus sekä kauneus ja lempeys yhdistyvät. Tyylillisesti hänen koruissaan korostuu selkeälinjaiset ja pelkistetyt skandinaaviset muodot sekä suuret linjat, jotka pitävät sisällään rohkeutta. Koruissa on myös omaleimaisuutta sekä löytämisen riemu ja ihmettelyn ihanuus.  Lauran koruista löytyy uusia suosikkeja monenlaisille korujen ystäville, mutta erityisesti rohkeammille ja kokeilevammille korunkäyttäjille.

Koulutukseltaan Laura on diplomigemmologi (D.G. Fin) sekä Lahden Muotoiluinstituutista valmistunut korumuotoilija. Laura kuvailee itseään suunnittelijana uteliaaksi, kuplivaksi ja pohtivaksi – ja näitä samaisia piirteitä voi havainnoida myös hänen koruistaan. Koruissaan Laura tekee myös rohkeasti materiaalikokeiluja ja haluaa rikkoa perinteisen kultasepäntyön raameja. Hänelle luontoystävällisyys ja luonnon koskemattomuuden ylläpitäminen on ovat tärkeitä arvoja, jotka näkyvät hänen töissään muun muassa materiaalivalinnoissa.

Lauralle merkittävä askel uralla oli Vuoden koru 2019 -kilpailun finaalipaikka Spring Ice -korusarjalla, jossa hänen kokeileva luonne ja signature-tyyli täydentyivät fotoetsaamalla tehtyyn pintakäsittelyyn. Korusarja sijoittui kilpailussa toiseksi. Lisäksi Lauran töitä on nähty Suomen Kello- ja korumuseon näyttelyissä sekä hänen omassa Magic Forest -soolonäyttelyssä 2021 vuoden alussa.  Laura Bruun Designin työhuone sijaitsee Helsingin Kalasatamassa.

Lauran vahva luovuus näkyy myös musikaalisuutena. Hänen korvanapeissaan soi aina musiikki ja olohuoneen nurkan vanha piano säestää hänen lauluharrastustaan.

Artikkeleja & blogeja

Ei artikkeleita