Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Jenni Rutonen Design

Jenni Rutonen

Jenni Rutosta on aina kiehtonut ihmisen sisäisen maailman yhdistäminen koruihin. Tyylillisesti hän on siirtynyt romanttisemmista, herkemmistä aiheista muinaissuomalaiseen mytologiaan pohjautuviin, mutta korujen syvällinen ihmisen kasvuun kiinnittyvä tarinallisuus on säilynyt. Jenni Rutonen Design on menestynyt laajasti. Vuoden koru-kilpailun finaalissa koruja on jo kolmatta kertaa. Jennin koruja on nähty Linnan juhlissa kuutena vuotena, New Yorkin muotiviikoilla 2013 Ivana Helsingin muotinäytöksessä sekä kansainvälisessä The TRIPLE PARADE -korunäyttelyssä.

Kolme kertaa Vuoden koru -kilpailussa nähty ”Jenni Rutonen Design” on syvällisten, tarinallisten korujen syntypaikka. Suunnittelija Jenni Rutosta on aina kiehtonut ihmisen sisäisen maailman ja henkisenkasvun tarinat, vaikka korujen tyylisuunta onkin hieman kymmenen vuoden taipaleella muuttunut. Ytimessä oleva ajatus koruista, joilla on syvällinen merkitys, sanoma ja tarina, on aina säilynyt. Niin on myös sadunomaisuus, kevyeistä perhosten lennoista muinaissuomalaiseen mytologiaan. Korusarjoissa elää tarinat, luonto, muistot ja kokemukset. Ulkomuodoltaan korut ovat kookkaita ja näyttäviä, ja erottuvat massasta.

Korona-ajan luomisen jumiutuminen, ja sittemmin vapautuminen oli Jennille inspiraation käännekohta. Muinaissuomalaisuudesta löytyi yhteenkuuluvuutta ja juurevuutta esi-isiimme, ja historiamme ja uskomuksiemme pohjalta syntyi Vuoden Koru 2022 -kilpailun finalistina ollut Lovi-korusarja. Kuten aiemmissa korusarjoissa, myös Lovissa on nähtävillä heijastuksia ihmisen sisäisestä maailmasta. Muoto on inspiroitunut entisaikojen luuneuloista, ja nimi taas muinaisten tietäjien ”Loveen lankeamisesta”, eräänlaisesta sielunmatkasta tuonpuoleiseen tuoden takaisin viisautta ja neuvoja. Nimi ja muoto yhdistyvät neulamaisen riipuksen silmässä, juuri näiden luuneulojen silmän, loven, läpi tietäjät matkasivat esi-isien maille tuonpuoleiseen. Lovi-korusarja symboloi siis vahvasti sekä Jennin korujen uutta tyyliä, että niiden inspiraationa toiminutta esi-isällistä yhteyttä.

Jenni Rutonen Design on ehtinyt meritoitua vuosikymmenen aikana. Jennin koruja on nähty Linnan juhlissa kuutena vuotena ja, esimerkiksi Maria Koskisen käyttämänä, näyttävä Kesän Siivekäs -käsikoru on kerännyt huomiota. Hänen korujaan on ollut esillä muun muassa New Yorkin muotiviikoilla 2013 Ivana Helsingin muotinäytöksessä ja kansainvälisessä The TRIPLE PARADE -korunäyttelyssä. Korusuunnittelun ohella Jenni toimii myös Suomen Kultaseppien Liiton hallituksen puheenjohtajana.

Artikkeleja & blogeja

Ei artikkeleita