Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Bu.ké

Bu.ké

Heini Putkurin Bu.ké-korumerkki on puutarhaharrastajan rakkaudenosoitus luontoa ja koruja kohtaan tuoden aidonnäköisin kukkasin tuulahduksen kesän autuutta ja iloa. Bu.kén koruissa on ripaus englantilaisten puutarhojen romanttisuutta ja Shakespearen Kesäyön unelman tarumaailmaa. Koruissa kukkii luonnon kauneus ja ne ikuistavat puutarhan kauneuden ikikukiksi. Valmistustekniikan avulla korut toistavat yksityiskohtaisista aitojen kasvien piirteitä. Malliston korut ovat monipuolisesti yhdisteltäviä keskenään ja käytettävissä niin yksinään kuin yhdessä. Hydrangea-korusarja on palkittu Vuoden koruna 2019.

Mari Ruohomäen Bu.ké-korumerkin korut syntyvät Mynämäen työpajalla satavuotiaan puutarhan ympäröimä. Vuonna 2017 alkunsa saanut korumerkki Bu.ké tallentaa rakkauden kasveihin ikikukiksi. Bu.kén kautta Mari yhdistää kaksi intohimoaan: puutarhanhoidon ja korut.  Nimi Bu.ké viittaa englanninkieliseen kukkakimppua tarkoittavaan sanaan ”bouquet”, joka lausutaan buké. Bu.kén ensimmäinen, ja tunnetuin, korusarja on Hydrangea, jonka yleisö on valinnut Vuoden koruksi 2019.

Marin koruissa on ripaus englantilaisten puutarhojen romanttisuutta ja Shakespearen Kesän yön unelman tarumaailmaa. Puutarhaharrastajan rakkauden osoitus luontoa ja koruja kohtaa tuo tuulahduksen kesän autuutta ja iloa. Malliston korut ovat monipuolisesti yhdisteltävistä keskenään, rohkeastikin, ja käytettävissä niin yksinään kuin yhdessä.

Valmistustekniikan avulla korut toistavat kukkien, siemenkotien ja lehtien piirteitä yksityiskohtaiseksi.  Kukat jäljennetään joko valamalla muotti suoraan kukasta tai 3D-skannuksen avulla. Aitojen kasvien käyttäminen jäljentää pienimmätkin kukkien yksityiskohdat. Bu.ké-korut valmistetaan ympäristöystävällisestä Ecoact-ekohopeasta. Ekologisuus ja vastuullisuus ovatkin Bu.kén korujen punainen lanka, jossa materiaalien eettisyys sekä ihmisten ja luonnon kunnioittaminen ovat tärkeä arvo.

Bu.kén lisäksi Mari Ruohomäki luotsaa Namu Jewellerya, joka tuo maahan vastuullisesti tuotettuja montalaisia safiireja. Koulutukseltaan Mari on diplomigemmologi (D.G. Fin) ja tarjoaa myös jalokiviasiantuntijan palveluita. Marin kiinnostus koruihin lähti ensin liikkeelle viehätyksestä kiviin ja kivenhiontaa, jonka jälkeen Mari löysi hopean korujen materiaalina.  Vuoden koru 2019 -voiton lisäksi Mari on nimetty Mynämäellä Vuoden Nuoreksi Yrittäjäksi 2018.

Puutarhan, kivien ja korujen lisäksi Marin rakkauksiin kuuluu latte aamukahvina sekä kirjat. Vapaa-ajalla Marin löytää puutarhan lisäksi riippukeinusta lukemasta sekä jalkapallokentän laidalta jalkapalloäitinä kannustamassa ja hurraamasta.

Artikkeleja & blogeja

Ei artikkeleita