Suomessa valmistetut korut

Henkilökohtainen palvelu

Mukana myös suomalaisosaamista

Euroviisuissa säihkyi myös korut: Katso kuvat ja inspiroidu parhaista korutyyleistä

Johanna Lundán | Jules & Berylin päätoimittaja

Eurovision-laulukilpailu, suomalaisittain Euroviisut, on vuosittainen tapahtuma, jossa juhlitaan musiikkia ympäri Eurooppaa. Vuonna 2022 järjestyksessään 66. Euroviisut järjestettiin Torinossa, Italiassa. Kilpailun voitti Ukrainan Kalush Orchestra kappaleella Stefania.

Musiikin lisäksi Eurovision-laulukilpailun tunnusmerkkinä ovat värikkäät lavashow’t sekä esiintyjien näyttävät asut ja yltäkylläinen korujen käyttö asusteena. Tänä vuonna erityisesti miesten korulookit olivat mielenkiintoisia ja rohkea korujen käyttö jätti varjoonsa monet naisartistit. Kilpailijoiden päällä nähtiin niin hienovaraisia ja siroja koruja kuin erittäin voimakkaita ja näyttäviä kokonaisuuksia Tässä on omat suosikkityylini, joista voit hakea inspiraatiota sinun korujen käyttöösi ja aistia myös uusimpia trendejä.

Kerrosta kerroksilla

Kunnon rokkikukkojen fiilistä koruilla tyylittelyyn toi Bulgarian Intelligent Music Project, joka otti haltuun kerrostettujen kaulakorujen ja -ketjujen tyylin esimerkillisenä tyylinäytteenä.  Armenian Rosa Linnin kaulakorutyyli puolestaan vaihtui harjoituksien kullanvärisestä kerroksellisuudesta finaaliesityksessä pelkistettyyn hopeiseen riipukseen.

Bulgarian edustaja Intelligent Music Project. Kuva EBU / Corinne Cumming
Rosa Linn Armeniasta. Kuva: EBU / Corinne Cumming

Korvakoru parin sijaan

Sveitsiä edustaneen Marius Bearin korvissa nähtiin yksittäinen korvakoru, joka on jo muodostunut osaksi hänen signaturetyyliä artistina. Ensivilkaisulta koru näyttää ristiltä, joita nähtiin useissa viisujen korulookeissa. Tarkemmalla tarkastelulla voi huomioida, että korvakorussa roikkuu renkaassa kaksi poikittaista ja yksi pitkittäinen osa.

Marius Bearille korvakorusta on muodostunut jo osa signature-tyyliä. Kuva: EBU / Nathan Reinds

Myös Montenegron Vladana luotti samaiseen yhden korvakorun taktiikkaan. Pitkä sininen korvakoru kimmelsi esiintymisasun sävyssä. Varsinaisessa esityksessä Vladana esiintyi kampauksessa, jossa laineikkaat hiukset oli jätetty auki  ja korvakoru ei enää erottautunut niin selkeästi hiuksien seasta.

Vladana, Montenegro. Kuva: EBU / Corinne Cumming

Serbian Konstraktalla oli, ainakin itseäni hämmentäneessään esityksessään, puettuna ainoastaan yksi näyttävä korvakoru oikeassa korvassaan. Korvakoru toisti simpukan muotoa ja siinä oli mukana keskushelmi. Tyyli nähtiin semifinaalin esityksessä, mutta finaalissa korvakorua ei kuitenkaan enää ollut päällä. Konstraktan korutyyliin kuului myös trendikkäästi myös lukuisat puetut sormukset – vaikka esityksessä oltiinkin käsiä pesemässä.

Konstrakta, Serbia. Kuva: Jordy Brada (MoroccanOil)

 ” 

Kädet alkoivat vähän täristä, kun selvitin että Euroviisuja seuraa parhaimmillaan 240 miljoonaa ihmistä. -Anton Leivo

Helmet tulevat myös miehille – joku uskot?

Edelliskertaiselta Vuoden koru -kilpailukierrokselta tuttu Mari Syrén on jo useasti ehtinyt mainita helmikaulanauhojen olevan nyt myös kuuma trendi miesten ja poikien kauloilla. Tästä esimerkkiä Euroviisuissa näytti Belgian Jérémie Makiese, joka yhdisti helminauhan ristiriipukseen. Myös Marin omassa Vuoden koru -kilpailutyössään, Polkuja-korusarjassa, oli mukana helmiä.

Helmikaulanauhoista on tullut trendikkäitä nuorten miesten keskuudessa. Kuva: EBU / Corinne Cumming

Solmion sijaan

Modernimpaa otetta miesten korujen käyttöön edusti myös puolalaisen Ochmanin kaula-asuste. Solmion tai solmukkeen sijaan, kauluspaitaan oli yhdistetty pantamainen asuste, jossa kimalsi kristallit. Ochmanin River-kappale kuului tämän vuoden Euroviisujen omiin suosikkeihini.

Kuva: EBU / Andres Putting

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Suomalaista osaamista hyönteisten maailmasta

Mukana Torinon viisuhuumassa oli myös suomalaista korumuotoilun osaamista. Anton Leivon korut olivat The Rasmuksen yllä turkoosilla matolla. Lauri Ylösen päällä nähtiin ”The Mask of Unity” -kaulakoru Swarm-sarjasta. Eero Heinosen takinliepeen Tarantula on osa Anton Leivon Underground-kokoelmaa, joka on myös tuttu Vuoden koru 2021 -kilpailusta. The Rasmuksen Torinon tyylejä oli mukana luomassa stailisti Vesa Silver. Vesa oli osa Vuoden koru -kilpailun esiraatia 2021, jolloin Antonin korut jäivät Vesan mieleen.

Kuva: EBU / Corinne Cumming
Kuva: EBU/Sarah Louise Bennett
”The Mask of Unity” -kaulakoru
Tarantula on osa Anton Leivon Underground-kokoelmaa.

“Kädet alkoivat vähän täristä, kun selvitin että Euroviisuja seuraa parhaimmillaan 240 miljoonaa ihmistä. Fiilis oli todella lennokas ja otettu, että omat korut haluttiin mukaan edustamaan näin kansainväliseen tapahtumaan.”, Kuvailee Anton tunnelmiaan korujensa esilläolosta tapahtumassa.

Anton Leivon hyönteisaiheiset Underground-korut ovat tuttuja Vuoden koru 2021 -finaalista.

Illan 12 pistettä koruista

Illan ehdoton korukuninkaallinen oli mielestäni Australian Sheldon Riley, joka esitti tyrmäävässä valkoisessa asussaan omakohtaiseen tarinaansa liittyvän kappaleen ”Not the same”.

Näyttävän maskimaisen pääkorun ja käsikorun oli suunnittelut Emmanuele Tsakiris House of Emmanuelelta. House of Emmanuele on australialainen maailmanlaajuisesti tunnettu ja ikoninen couture-korubrändi, jonka ilmeet vaihtelevat rohkeista ja hassuista tyylikkäisiin ja romanttisiin. Brändin korut ovat paistatelleen valokeilassa aikaisemminkin muun muassa supertähtien kuten Madonnan, Beyoncén ja Jennifer Lopezin yllä.

Kuva: EBU / Nathan Reinds

Swarovskin kristallein koristeltu pääkoru ”White Knight” yhdistää verhomaisen maskin ja kruunun. Koru on myös ostettavissa yrityksen verkkokaupasta noin 2100 euron hintaan. Esityksessä nähty käsikoru oli puolestaan Sheldonille suunniteltu uniikkikappale. Katso lisää kuvia näyttävistä, todellisista statement-koruista, House of Emmanuelen instagramista.

Kuva: EBU / Andres Putting

Eurovision-laulukilpailu on upea ja räiskyvän ylitsepursuava tapahtuma, joka kokoaa yhteen musiikkia ympäri Eurooppaa. Esillä olevat korut ovat yhtä monipuolisia ja vaikuttavia kuin musiikki. Mitkä korut jäivät sinulle mieleen? Kerro meille oma suosikkisi kommenteissa!

Johanna Lundán

Johanna Lundán

Johanna Lundán on Jules & Berylin perustaja, jonka rakkaus kotimaisiin koruihin on synnyttänyt myös Vuoden koru -kilpailun. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 ja aktiivisena vaikuttajana nuorkauppakamarissa vuodesta 2003 lähtien. Vapaa-ajalla Johannan koukuttaa livekeikat, keraamiikkatyöt, elokuvat ja matkustaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Tässä artikkelissa tutustumme kevään 2024 kuumimpiin korutrendeihin, jotka ovat valloittaneet niin punaiset matot kuin muotitalojen catwalkitkin!
Kotimainen laulaja, runoilija ja lauluntekijä Kyösti Mäkimattila on julkaissut uuden korumalliston nimeltään Suuntatähti. Julkistustilaisuutta vietettiin Turussa
Kultaseppä Pirjo Lakkapään elämänpoluista kertova korusarja Häivähdyksiä on voittanut Vuoden koru 2024 -kilpailun.