Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Annika Eklöfin Freya
| Vuoden koru 2021 -finalisti

Taidokkaat kaiverrukset, kulta materiaalina ja lukuisat timantit saavat Annika Eklöfin Freya-korut erottumaan. Nykyään Suomessa timanttikorujen genre on pitkälti painottunut sormuksiin ja on virkistävää, että Freya on korusarjana enemmänkin kuin pelkkä sormus. Korut edustavat klassista kultasepäntyötä, jossa vintage-tunnelma luo mielikuvia Hollywoodin glamourista ja punaisten mattojen salamavalojen räiskeestä. Korujen taustalla on tarina juhannusyöstä ja mytologian jumalattaren Freyasta, joten ei ihme, että koruja käyttäessä päädyt satumaiseen olotilaan ja tunnet hetken olevasi jumalatar. 

Annika Eklöfin Freya-koruissa on juhannusta ja jumalattaren henkeä

Freya-korusarja sai alkunsa sormuksesta, jonkaAnnika ja Petri Eklöf toteuttivat Vuoden kaunein sormus -kilpailuun 2019 annetulla teemalla ”Juhlasta juhlaan”. Annika halusi koruihinsa juhannusteeman ja sai vaikutteita myös lukiessaan kirjaa Freyan mytologisesta tarinasta. ”Juhannusyö on vuoden lyhyin ja valoisin – mystinen ja täynnä unelmia ja romantiikkaa. Freya on pohjoismaisessa mytologiassa kauneuden, rakkauden ja hedelmällisyyden jumalatar, ja myös häiden suojelija. Halusin luoda ajattoman koristekaiverretun timanttisormuksen, joka kuvastaa sekä ikivanhoja perinteitä että meidän aikamme kesäjuhlia.” tiivistää Annika korujen inspiraation lähdettä.

Annika Eklöfin Freya-korusarjan timanttisormus ja timanttikorvakorut.

Visuaalisesti Annika tahtoi koruun ylöspäin nousevaa kasvillisuutta. Koristekaiverruksia koruissa näkee nykyään vähemmän ja erikoisosaamisalanaan hän halusi kaiverrusten olevan esillä näkyvästi koruissaan. Tämän vuoksi koru myös suunniteltiin niin, että siihen tuli isompia yhtenäisiä pintoja, joihin kauniita kaiverruksia oli mahdollista toteuttaa. Sormuksen jälkeen korusarjaan syntyivät korvakorut ja uusin tulokas on näyttävä kaulakoru. ”Timantit sekä kukka- ja kasviornamenttikaiverrukset symboloivat sekä vanhoja että uusia juhla- ja juhannusperinteitä.”, lisää Annika korujen yksityiskohdista.

Vuoden koru 2021 Freya Annika Eklof Atelier Eklof
Köynnösmäiset kaiverrukset luovat Freya-koruille uniikin ilmeen. Kuva Teemu Töyrylä.

Erilaiset timantit ovat yksi Annikan luovuuden lähde

Annika oli jo teini-iässä vahvasti taiteellinen. Hän tykkäsi maalata, piirtää ja tehdä käsillään esimerkiksi veistoa sekä nautti musiikista. Alalle kimmoke kuitenkin syntyi vaihto-oppilasvuonna Kanadassa, jossa Annikan kummitädin koruharrastus ja tädin antamat hyvät työskentelypihdit saivat innostumaan korujen parissa tekemisestä.

Freya-korvakorut ovat tehty kullasta ja timanteista.
Freya-korut ovat kaunis yhdistelmä timantteja sekä valko- ja keltakultaa.

Annika päätyi opiskelemaan taiteellisia aineita ja halu tehdä kaiverruksia sekä oppia tekemään koruja johdatti hänet kultasepäksi, sivuaineenaan kaivertaminen.  Myös toinen vaihto-oppilasvuosi, tällä kertaa Saksassa, on vaikuttanut Annikan työskentelytapaan, sillä Saksan vaihto-oppilasvuoden aikana hän oppi piirtämään koruista kauniita aidonnäköisiä luonnoksia ja tänä päivänäkin Annika käyttää ennemmin kynää ja paperia kuin tietokonetta suunnittelussaan.

Annika Eklöfin Freya-timanttisormus
Freya-timanttisormus on näyttävän kokoinen. Sormuksen herkulliset yksityiskohdat syntyvät sekä valko- että keltakullan käyttämisestä, säihkyvistä timanteista ja taidokkaista kaiverruksista.

Yksi Annikan innostuksen lähteistä on erilaisten timanttien laaja valikoima – niin hionnoissa kuin värisävyissä. Erityisesti persoonallisemmat timantit, kuten niin sanotut salt & pepper -timantit ja värikkäät timantit, antavat uusia ideoita ja innostusta. Annika tekee myös hopeasta erilaisia virkattuja koruja ja ketjuja. Yksi hänen pitkä virkattu ketjunsa on nähty myös Linnan juhlissa. Nyt Annikalla on mielessä seuraavaksi toteuttavaksi ideaksi simpukoista muodostuva korusarja arkeen.

Freya -koruissa on vanhan Hollywoodin klassista eleganttiutta.
Annika Eklöfin Freya-timanttikorut lähes kirkuvat päästäkseen punaisille matoille.

Freyan muotokielessä näkyy Annikan tyyli

Annikan koruissa sekä luonto että kiinnostus historiaan yhdistyvät. Tyylissään hän kuvailee olevan vanhaa jugendia ja muotokielensä olevansa pikemmin pyöreää kuin kulmikasta. Hän kertoo saavansa jatkuvasti uusia ideoita, joita pää on täynnä. Hänen puolisonsa, kultaseppä Petri Eklöf, toteuttaa näistä ideoista koruja, joiden kaivertamisesta Annika vastaa. Petri on ollut myös toteuttamassa Vuoden koru 2021 -finalistikorusarjaa Freyaa.

Kultainen timanttikaulakoru
Freya-timanttikaulakoru. Kuva Irene Sema.

Vaikka Freya-korut saivat alkunsa sormuksesta, ovat ne kokonainen korusarja. Sarjaan kuuluu sormuksen lisäksi herkän kauniit korvakorut sekä klassisen kaunis kaulakoru. Annikaa kiehtoisi tehdä korusarjan täydennykseksi myös yksinkertaisempia koruja sekä miehen sormus kaiverruksilla.

Freya-sormuksen kämmenen puoleinen osa on tasainen perinteisen pyöreän muodon sijaan.

Timantit ja kaiverrukset ovat erottuvat

Materiaaleiltaan ja tekniikoiltaan Freya-korut erottautuvat Vuoden koru 2021 -finalistikorujen joukosta. Valko- ja keltakullan lisäksi lukuisat timantit säihkyvät koruissa yksityiskohtaisten kaiverrusten kanssa. Korvakorut ja sormus ovat tehty kokonaan käsityönä. Kaulakorussa ketjun osat ovat valettu, mutta kaikki muut osat sekä timantti-istutukset ja lukko ovat tehty käsityönä. Kulta on 18 karaatin kultaa, koska Annika kuvailee sen soveltuvan hyvin kaiverruksien työstämiseen ja eri korun osien yhteen juottamiseen sekä kivien istuttamiseen.

Koruista ei voi olla huomaamatta lukuisia timantteja. Isot timantit ovat ruusuhiottuja, joissa on Annikan mukaan korusarjan henkeen sopivaa vintage-tunnelmaa. Freya-koruja tehdessä Annika ei suunnitelmissaan etukäteen päättänyt kivien tarkkaa kokoa ja määrää, vaan Petri päätti sen korua työstäessään. Korun suunnittelu voi lähteä myös yhdestä kivestä ja silloin kivi määrittelee muiden kivien kappalemäärän, sekä koon. Tärkeintä korussa on aina mittasuhteet.

Annika Eklöfin Freya-korusarjan sormus ja korvakorut

Kuvauksissamme ja näyttelyssä esillä olevassa sormuksessa on 0,44 karaatin timantti, joka on hieman suurempi kuin alkuperäisessä Freya-sormuksessa. Keskikiven lisäksi sormuksessa on 20 pienempää briljanttihiottua timanttia.  Freya-korvakoruissa on yhteensä neljä isompaa ruusuhiottua timanttia, joissa isommat keskikivet ovat 0,38 karaattia. Kummassakin korvakorussa on lisäksi 20 pientä briljanttihiottua timanttia. Kaulakorussa on neljä kappaletta ruusuhiottuja timantteja sekä pienempiä briljanttihiottua timantteja 20 kappaletta. Kaulakorun keskiriipuksen koko noin 32 x 10mm, ja korun pituus noin 42 senttiä.

Freya-sarjan kaulakorussa on sormuksen ja korvakorujen tapaan timantteja ja runsaat kaiverrukset. Kuva Irene Sema.

Annika Eklöfin Freya-korut saa tuntemaan itsensä jumalattareksi

Freya-korujen arvokkuus tuo oman tunnelmansa koruja käytettäessä. Korut päällä voi hetkeksi tuntea itsensä lipuvan punaista mattoa pitkin elegantti iltapuku päällä salamavalojen räiskyessä. Koruissa on vanhaa Hollywood-glamouria. Mielestäni näyttävät timanttikorut ovat arvoisessaan seurassaan upeiden juhla-asujen kanssa. Koruja ei kuuluisi jakaa arki- ja juhlakoruihin, mutta Freyan osalta itselläni tuli tunne, että haluaisin käyttää niitä vain juhlavissa tilausuuksissa. Koruissa tunnen omanlaisensa pienen taian, jota haluaisin vaalia, ja korut saavatkin pohtimaan, haluaisinko tuota erityistä tunnetta ja lumousta rikkoa käyttämällä näitä koruja arkisinkin – vai säästää taikaa erityisiin hetkiin.

Freya-korut saavat aikaan jumalatarmaisen tunteen.

Vaikka kauneus kumpuaa jokaisesta meistä sisältä, en voi kieltää Freya-korujen tuoneen päällä ryhtiä ja klassista tyylikkyyttä sekä kauneuden tunnetta. Jumalattarelta nimensä ja inspiraation saaneet korut saavat minutkin tuntemaan oloni jumalattareksi. Voin siis sanoa Annikan ja Petrin onnistuneen koruissa, sillä Annika mainitsi, että haluaa Freya-korujen tuovan iloa ja hyvää ja kaunista oloa sekä lisäävän sitä tunnetta, että voi tuntea itsensä kauniiksi.Vuoden koru 2021-finalistin esittely

Freya

Suunnittelija: Annika Eklöf, Atelier Eklöf
Paikkakunta: Helsinki
Materiaalit: Kaiverrettu valko- ja keltakulta, ruusu- ja briljanttihiotut timantit
Korusarjan osat: Sormus, kaulakoru, korvakorut
Kotisivu: https://www.ateliereklof.com/
Instagram: @atelier.eklof

Annika Eklöf, Atelier Eklöf

”Freya on kaunis kokonaisuus, joka on arvokas ja tyylikäs. Korut ovat tehty rakkaudella käsityönä. Vaikka Freya-korut ovat saanut alkunsa sormuksessa, osoittaa korusarja, että Freya ei ole vain pelkkä sormus vaan kokonainen korujen sarja. Freya-korut muistuttavat korunkäyttäjiä korumuotoilun pitkästä historiasta sekä käsityön ja 3D-mallinnettujen valukorujen erosta.”

Vuoden koru -tuomaristo Freya -koruista

”Korusarja ilmentää hyvin klassista kultasepäntyötä. Jalokivien istutuksien teknisyys ja yksityiskohdat ovat omaa luokkaansa. Taidokkaat kaiverrukset ovat korujen uniikki erottautumistekijä. ” Tutustu kaikkiin Vuoden koru 2021 -finalisteihin

Taidokkaat kaiverrukset, kulta materiaalina ja lukuisat timantit saavat Annika Eklöfin Freya-korut erottumaan. Nykyään Suomessa timanttikorujen genre on pitkälti painottunut sormuksiin ja on virkistävää, että Freya on korusarjana enemmänkin kuin pelkkä sormus. Korut edustavat klassista kultasepäntyötä, jossa vintage-tunnelma luo mielikuvia Hollywoodin glamourista ja punaisten mattojen salamavalojen räiskeestä. Korujen taustalla on tarina juhannusyöstä ja mytologian jumalattaren Freyasta, joten ei ihme, että koruja käyttäessä päädyt satumaiseen olotilaan ja tunnet hetken olevasi jumalatar. 

Annika Eklöfin Freya-koruissa on juhannusta ja jumalattaren henkeä

Freya-korusarja sai alkunsa sormuksesta, jonkaAnnika ja Petri Eklöf toteuttivat Vuoden kaunein sormus -kilpailuun 2019 annetulla teemalla ”Juhlasta juhlaan”. Annika halusi koruihinsa juhannusteeman ja sai vaikutteita myös lukiessaan kirjaa Freyan mytologisesta tarinasta. ”Juhannusyö on vuoden lyhyin ja valoisin – mystinen ja täynnä unelmia ja romantiikkaa. Freya on pohjoismaisessa mytologiassa kauneuden, rakkauden ja hedelmällisyyden jumalatar, ja myös häiden suojelija. Halusin luoda ajattoman koristekaiverretun timanttisormuksen, joka kuvastaa sekä ikivanhoja perinteitä että meidän aikamme kesäjuhlia.” tiivistää Annika korujen inspiraation lähdettä.

Annika Eklöfin Freya-korusarjan timanttisormus ja timanttikorvakorut.

Visuaalisesti Annika tahtoi koruun ylöspäin nousevaa kasvillisuutta. Koristekaiverruksia koruissa näkee nykyään vähemmän ja erikoisosaamisalanaan hän halusi kaiverrusten olevan esillä näkyvästi koruissaan. Tämän vuoksi koru myös suunniteltiin niin, että siihen tuli isompia yhtenäisiä pintoja, joihin kauniita kaiverruksia oli mahdollista toteuttaa. Sormuksen jälkeen korusarjaan syntyivät korvakorut ja uusin tulokas on näyttävä kaulakoru. ”Timantit sekä kukka- ja kasviornamenttikaiverrukset symboloivat sekä vanhoja että uusia juhla- ja juhannusperinteitä.”, lisää Annika korujen yksityiskohdista.

Vuoden koru 2021 Freya Annika Eklof Atelier Eklof
Köynnösmäiset kaiverrukset luovat Freya-koruille uniikin ilmeen. Kuva Teemu Töyrylä.

Erilaiset timantit ovat yksi Annikan luovuuden lähde

Annika oli jo teini-iässä vahvasti taiteellinen. Hän tykkäsi maalata, piirtää ja tehdä käsillään esimerkiksi veistoa sekä nautti musiikista. Alalle kimmoke kuitenkin syntyi vaihto-oppilasvuonna Kanadassa, jossa Annikan kummitädin koruharrastus ja tädin antamat hyvät työskentelypihdit saivat innostumaan korujen parissa tekemisestä.

Freya-korvakorut ovat tehty kullasta ja timanteista.
Freya-korut ovat kaunis yhdistelmä timantteja sekä valko- ja keltakultaa.

Annika päätyi opiskelemaan taiteellisia aineita ja halu tehdä kaiverruksia sekä oppia tekemään koruja johdatti hänet kultasepäksi, sivuaineenaan kaivertaminen.  Myös toinen vaihto-oppilasvuosi, tällä kertaa Saksassa, on vaikuttanut Annikan työskentelytapaan, sillä Saksan vaihto-oppilasvuoden aikana hän oppi piirtämään koruista kauniita aidonnäköisiä luonnoksia ja tänä päivänäkin Annika käyttää ennemmin kynää ja paperia kuin tietokonetta suunnittelussaan.

Annika Eklöfin Freya-timanttisormus
Freya-timanttisormus on näyttävän kokoinen. Sormuksen herkulliset yksityiskohdat syntyvät sekä valko- että keltakullan käyttämisestä, säihkyvistä timanteista ja taidokkaista kaiverruksista.

Yksi Annikan innostuksen lähteistä on erilaisten timanttien laaja valikoima – niin hionnoissa kuin värisävyissä. Erityisesti persoonallisemmat timantit, kuten niin sanotut salt & pepper -timantit ja värikkäät timantit, antavat uusia ideoita ja innostusta. Annika tekee myös hopeasta erilaisia virkattuja koruja ja ketjuja. Yksi hänen pitkä virkattu ketjunsa on nähty myös Linnan juhlissa. Nyt Annikalla on mielessä seuraavaksi toteuttavaksi ideaksi simpukoista muodostuva korusarja arkeen.

Freya -koruissa on vanhan Hollywoodin klassista eleganttiutta.
Annika Eklöfin Freya-timanttikorut lähes kirkuvat päästäkseen punaisille matoille.

Freyan muotokielessä näkyy Annikan tyyli

Annikan koruissa sekä luonto että kiinnostus historiaan yhdistyvät. Tyylissään hän kuvailee olevan vanhaa jugendia ja muotokielensä olevansa pikemmin pyöreää kuin kulmikasta. Hän kertoo saavansa jatkuvasti uusia ideoita, joita pää on täynnä. Hänen puolisonsa, kultaseppä Petri Eklöf, toteuttaa näistä ideoista koruja, joiden kaivertamisesta Annika vastaa. Petri on ollut myös toteuttamassa Vuoden koru 2021 -finalistikorusarjaa Freyaa.

Kultainen timanttikaulakoru
Freya-timanttikaulakoru. Kuva Irene Sema.

Vaikka Freya-korut saivat alkunsa sormuksesta, ovat ne kokonainen korusarja. Sarjaan kuuluu sormuksen lisäksi herkän kauniit korvakorut sekä klassisen kaunis kaulakoru. Annikaa kiehtoisi tehdä korusarjan täydennykseksi myös yksinkertaisempia koruja sekä miehen sormus kaiverruksilla.

Freya-sormuksen kämmenen puoleinen osa on tasainen perinteisen pyöreän muodon sijaan.

Timantit ja kaiverrukset ovat erottuvat

Materiaaleiltaan ja tekniikoiltaan Freya-korut erottautuvat Vuoden koru 2021 -finalistikorujen joukosta. Valko- ja keltakullan lisäksi lukuisat timantit säihkyvät koruissa yksityiskohtaisten kaiverrusten kanssa. Korvakorut ja sormus ovat tehty kokonaan käsityönä. Kaulakorussa ketjun osat ovat valettu, mutta kaikki muut osat sekä timantti-istutukset ja lukko ovat tehty käsityönä. Kulta on 18 karaatin kultaa, koska Annika kuvailee sen soveltuvan hyvin kaiverruksien työstämiseen ja eri korun osien yhteen juottamiseen sekä kivien istuttamiseen.

Koruista ei voi olla huomaamatta lukuisia timantteja. Isot timantit ovat ruusuhiottuja, joissa on Annikan mukaan korusarjan henkeen sopivaa vintage-tunnelmaa. Freya-koruja tehdessä Annika ei suunnitelmissaan etukäteen päättänyt kivien tarkkaa kokoa ja määrää, vaan Petri päätti sen korua työstäessään. Korun suunnittelu voi lähteä myös yhdestä kivestä ja silloin kivi määrittelee muiden kivien kappalemäärän, sekä koon. Tärkeintä korussa on aina mittasuhteet.

Annika Eklöfin Freya-korusarjan sormus ja korvakorut

Kuvauksissamme ja näyttelyssä esillä olevassa sormuksessa on 0,44 karaatin timantti, joka on hieman suurempi kuin alkuperäisessä Freya-sormuksessa. Keskikiven lisäksi sormuksessa on 20 pienempää briljanttihiottua timanttia.  Freya-korvakoruissa on yhteensä neljä isompaa ruusuhiottua timanttia, joissa isommat keskikivet ovat 0,38 karaattia. Kummassakin korvakorussa on lisäksi 20 pientä briljanttihiottua timanttia. Kaulakorussa on neljä kappaletta ruusuhiottuja timantteja sekä pienempiä briljanttihiottua timantteja 20 kappaletta. Kaulakorun keskiriipuksen koko noin 32 x 10mm, ja korun pituus noin 42 senttiä.

Freya-sarjan kaulakorussa on sormuksen ja korvakorujen tapaan timantteja ja runsaat kaiverrukset. Kuva Irene Sema.

Annika Eklöfin Freya-korut saa tuntemaan itsensä jumalattareksi

Freya-korujen arvokkuus tuo oman tunnelmansa koruja käytettäessä. Korut päällä voi hetkeksi tuntea itsensä lipuvan punaista mattoa pitkin elegantti iltapuku päällä salamavalojen räiskyessä. Koruissa on vanhaa Hollywood-glamouria. Mielestäni näyttävät timanttikorut ovat arvoisessaan seurassaan upeiden juhla-asujen kanssa. Koruja ei kuuluisi jakaa arki- ja juhlakoruihin, mutta Freyan osalta itselläni tuli tunne, että haluaisin käyttää niitä vain juhlavissa tilausuuksissa. Koruissa tunnen omanlaisensa pienen taian, jota haluaisin vaalia, ja korut saavatkin pohtimaan, haluaisinko tuota erityistä tunnetta ja lumousta rikkoa käyttämällä näitä koruja arkisinkin – vai säästää taikaa erityisiin hetkiin.

Freya-korut saavat aikaan jumalatarmaisen tunteen.

Vaikka kauneus kumpuaa jokaisesta meistä sisältä, en voi kieltää Freya-korujen tuoneen päällä ryhtiä ja klassista tyylikkyyttä sekä kauneuden tunnetta. Jumalattarelta nimensä ja inspiraation saaneet korut saavat minutkin tuntemaan oloni jumalattareksi. Voin siis sanoa Annikan ja Petrin onnistuneen koruissa, sillä Annika mainitsi, että haluaa Freya-korujen tuovan iloa ja hyvää ja kaunista oloa sekä lisäävän sitä tunnetta, että voi tuntea itsensä kauniiksi.

“”Korusarja ilmentää hyvin klassista kultasepäntyötä. Jalokivien istutuksien teknisyys ja yksityiskohdat ovat omaa luokkaansa. Taidokkaat kaiverrukset ovat korujen uniikki erottautumistekijä. ”
VUODEN KORU -TUOMARISTO FREYA -KORUISTA”

Vuoden koru 2021-finalistin esittely

Freya

Suunnittelija: Annika Eklöf, Atelier Eklöf
Paikkakunta: Helsinki
Materiaalit: Kaiverrettu valko- ja keltakulta, ruusu- ja briljanttihiotut timantit
Korusarjan osat: Sormus, kaulakoru, korvakorut
Kotisivu: https://www.ateliereklof.com/
Instagram: @atelier.eklof

Annika Eklöf, Atelier Eklöf

”Freya on kaunis kokonaisuus, joka on arvokas ja tyylikäs. Korut ovat tehty rakkaudella käsityönä. Vaikka Freya-korut ovat saanut alkunsa sormuksessa, osoittaa korusarja, että Freya ei ole vain pelkkä sormus vaan kokonainen korujen sarja. Freya-korut muistuttavat korunkäyttäjiä korumuotoilun pitkästä historiasta sekä käsityön ja 3D-mallinnettujen valukorujen erosta.”

Picture of Johanna Lundán

Johanna Lundán

Johanna Lundán on Jules & Berylin perustaja, jonka rakkaus kotimaisiin koruihin on synnyttänyt myös Vuoden koru -kilpailun. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 2005 ja aktiivisena vaikuttajana nuorkauppakamarissa vuodesta 2003 lähtien. Vapaa-ajalla Johannan koukuttaa livekeikat, keraamiikkatyöt, elokuvat ja matkustaminen.