Korusuunnittelijat

Tutustu kotimaisiin korusuunnittelijoihimme ja Suomessa valmistettuihin korumerkkeihin

Jules & Beryl on tehty koruista, jotka syntyvät Suomessa näiden osaajien taitavissa käsissä aidoista materiaaleista ja saavat muotonsa rohkeudesta ja uskalluksesta. Olemme huolellisesti valinneet tiimimme korumuotoilijoita ja kultaseppiä, joiden laadukkaan työn takana voimme seisoa. Taitajamme tekevät puhuttelevia koruja, joissa tiivistyy kotimainen koruosaaminen ja korujen uniikkius. Suunnittelijoiden tuotteet muodostavat kotimaisten korujen monipuolisimman ja tyylikkäimmän persoonallisten ja uniikkien design-korujen valikoiman, jollaista et löydä muualta.

Haluamme tuoda esiin lahjakkaita alan osaajia esiin kasvoina ja henkilöinä korujen takaa luoden yhteyttä korujen käyttäjien ja niiden tekijöiden välillä. Lue lisää henkilöistä upeimpien suomalaisten design-korujen takana ja siitä, kuinka he välittävät iloa ja kauneutta sekä merkityksellisiä hetkiä sinulle koruillaan.

Mari Syrénin koruissa on leikkimielisyyttä ja myös huumoria, joka herättelee näkemään korut vakavamielisen sijaan hyväntuulisesti naurahtaen. Korujen mielenkiintoinen muotoilu on rohkeaa ja Mari on tunnettu erityisesti näyttävistä sormuksistaan. Muotoilussaan hän kiinnittää huomioita käytön mukavuuteen ja ergonomiaan sekä kestävyyteen. Näin näyttävät ja isokokoisetkin korut ovat miellyttäviä käyttää. Koruntekijänä Mari toteuttaa käyttökoruja, mutta tärkeä osa hänen työtään on myös korutaiteeseen keskittyminen. Marin töitä on nähty lukuisissa näyttelyisessä sekä monien kilpailujen palkittujen joukossa. Mari valmistui korumuotoilijaksi 1998 ja pitää omaa korustudiotaan Porin Yrjönkadun kävelykadulla.
Mari Ruohomäen Bu.ké-korumerkki on puutarhaharrastajan rakkaudenosoitus luontoa ja koruja kohtaan tuoden aidonnäköisin kukkasin tuulahduksen kesän autuutta ja iloa. Bu.kén koruissa on ripaus englantilaisten puutarhojen romanttisuutta ja Shakespearen Kesäyön unelman tarumaailmaa. Koruissa kukkii luonnon kauneus ja ne ikuistavat puutarhan kauneuden ikikukiksi. Valmistustekniikan avulla korut toistavat yksityiskohtaisesti aitojen kasvien piirteitä. Malliston korut ovat monipuolisesti yhdisteltäviä keskenään ja käytettävissä niin yksinään kuin yhdessä. Mari Ruohomäen Hydrangea-korusarja on palkittu Vuoden koruna 2019.
Laura Bruun Designin koruissa luonnon jylhyys ja kauneus modernisoituvat näyttäviksi ja graafisiksi linjoiksi sekä rohkeaksi muotokieleksi. Koruista löytyy myös omaleimaisuutta sekä löytämisen riemu ja ihmettelyn ihanuus. Koulutukseltaan Laura Bruun on diplomigemmologi (D.G. Fin) sekä korumuotoilija. Suunnittelijana Laura on utelias, kupliva ja kokeileva. Lauralle luontoystävällisyys ja luonnon koskemattomuuden ylläpitäminen ovat tärkeitä arvoja, jotka näkyvät hänen töissään muun muassa materiaalivalinnoissa. Lauran fotoetsaustekniikkaa hyödyntävä korusarja Spring Ice sijoittui toiseksi Vuoden koru 2019 -kilpailussa.
Jaana Junkkaalan Pioni Designin koruissa tallentuu elämässä ympärillä tapahtuneet havainnot ja hetket, joihin monet voivat samaistua. Minimaaliset ja selkeät korut eivät ole kuitenkaan yksiulotteisia vaan niissä on mukana aina jokin erityinen yksityiskohta, joka saa ihastumaan koruun. Näyttävästä koosta ja runsaista muodoista huolimatta, Jaana taitaa korujen keveyden ja käyttömukavuuden. Tunteita sisältävät korut ovat menestyneet myös maailmalla ja kilpailuissa sekä voittaneet paikan yleisön sydämessä. Korumuotoilijaksi 2004 Lahden muotoiluinstituutista valmistunut Jaana luotsaa omaa korumerkkiään Pioni Designia. Korut syntyvät Helsingin Ullanlinnassa sijaitsevalla työhuoneella, jossa hän ottaa myös vastaan asiakkaita.
Hanna Korhoselle korut ovat runoutta, johon mahtuu suuria tarinoita ja muistoja. Hän yhdistää koruissaan vastakohtaisuuksia ja haluaa luoda mahtavuutta kevyessä muodossa. Tyylillisesti hänen koruistaan löytyy jugend-viitteitä sekä geometrisillä muodoilla leikittelyä. Uniikkikorujen ja vanhojen korujen muodistamisen lisäksi, hän toteuttaa myös omia mallistojaan. Vuonna 2003 korumuotoilijaksi valmistuneen Hannan uran varrelle mahtuu lukuisia kilpailuosallistumisia ja -sijoituksia, kuten Cultured Pearl Association of American Pearl Design -kilpailun Orient-kategorian voitto, Vuoden koru 2021 -kilpailun kolmas sija sekä ”Aqua, Ambra, Aquila” -meripihkakorukilpailun finaalisijoitus. Hannan ateljeepaja Hanna K Design & Jewellery sijaitsee Kuopiossa.
Gina Bulgamin-Salo tekee koruja rakkaudesta muotoihin ja yksinkertaisiin ajattomaan kauneuteen. Korut ovat soljuvia ja yksinkertaisuudessaan mielenkiintoisia. Vaikka korut pitävät sisällään voimaa ja sanomaa, niissä on herkkää heleyttä ja harmoniaa. Ginan koruissa indonesialainen ornamentiikka ja skandinaavinen yksinkertaisuus kohtaavat puhuttelevalla tavalla. Yksinkertaisen ja selkeän saaminen vaikuttavaksi ja voimakkaaksi on Ginan taito. Hän tekee mielellään isoja ja näyttäviä koruja ja yhdistää näiden muotokielen sirommiksi arkikoruiksi. Hopean lisäksi Gina kokeilee mielellään uusien materiaalien mahdollisuuksia. Gina valmistui korumuotoilijaksi Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2007 ja hän pitää omaa pajastudiotaan Helsingin Töölössä.